Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, miért döntenek...

Jehova tanúi, miért döntenek úgy az emberek (akik úgy döntenek), hogy otthagyják a gyülekezeteteket?

Figyelt kérdés

Pedig ezzel elveszítik a korábbi barátaikat, újból fel kell építeni az életüket és mégis bevállalják, hogy kilépjenek.

Ami engem érdekel az az, hogy ti TUDJÁTOK-e a konkrét okát az ilyesfajta lépéseknek, vagy csak egyszerűen tájékoztatnak titeket, hogy XY többé már nem tagja a közösségeteknek, így kerülni kell vele minden kapcsolatot?

Légyszi ne olyan válaszokat írjatok, hogy "igen, tudjuk, rossz útra tért" hanem hogy KONKRÉTAN mi volt a probléma.

2012. máj. 7. 14:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Nem vagyok tagjuk, még a vallást sem ismerem nagyon, de ha valaki elhagy egy vallást, akkor nem ért egyet a tanokkal vagy a vezetéssel, más oka ennek nem nagyon van.
2012. máj. 7. 14:17
 2/19 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló,

KONKRÉT okok ismeretét kérdeztem, JT-tól.

Amit írtál az nagyon általános, nem tudok vele mit kezdeni.

2012. máj. 7. 14:35
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétat tudok mondani, ismerősöm azért lépett ki, mert kezébe vett egy IGAZI Bibliát, és látta, hogy mennyi hazugság és ferdítés van a JT-nél. Nem volt hajlandó homokba dugni a fejét, ennyi. Agymosott barátokat pedig nem nehéz feladni.
2012. máj. 7. 15:35
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszi kedves 2. válaszoló, engem mégis az érdekelne, hogy JT-i tudják- e az okokat, szabad-e tudniuk, van-e rá lehetőségük, hogy megtudják, foglalkozhatnak-e vele.
2012. máj. 7. 20:14
 5/19 anonim ***** válasza:
22%

"Konkrétat tudok mondani, ismerősöm azért lépett ki, mert kezébe vett egy IGAZI Bibliát, és látta, hogy mennyi hazugság és ferdítés van a JT-nél. Nem volt hajlandó homokba dugni a fejét, ennyi. Agymosott barátokat pedig nem nehéz feladni."

Ez egy kitalált fantomszöveg, semmi konkrétum nincs benne. Sőt, még csúsztat is, amikor azt mondja, kezébe vett egy igazi Bibliát. Ugyan melyiket? Miért nem írja meg konkrétan?

Többeket is ismerek, akik tanúk voltak, és az évek alatt felhagytak a tanúk közösségével, és más egyházakhoz mentek.

Pl. M. Lajos, Sára nevű feleségével, aki a Golgota gyülekezetbe ment, K. Zsolt, aki a Baptista egyházhoz, és Sz. György, aki azóta semmilyen egyházhoz nem tartozik.

Lajos indokairól tudok a legkevesebbet, de elfogadta Jézus Istenségét, a szentháromságot, ami egy óriási, a legnagyobb tévedése mindenkinek, hiszen van elég bibliai bizonyíték a cáfolatára. Próbáltam neki érvelni, de magasról lenézett.

K. Zsolt írt egy dühödt hangvételű könyvet J. tanúi ellen, amiben kritizálta a tanúk évszámokkal jelzett hiábavaló várakozásait, és számon kérte rajtuk, hogy nem imádják Jézust. Kilenc év tanú tagság után feladta korábbi hitnézeteit, és lett belőle egy szerencsétlen vádlója a tanúknak, aki az internetet telerakta lejárató kampányának statiszta szövegeivel, de lényegében ő is a szentháromságnak dőlt be, hisz az a legfontosabb tanítás, hogy kinek adjuk az imádatot, és ebben melléfogott, de alaposan. Vagyis lett belőle egy harmadosztályú háromság-filozófus.

Sz. György írt egy kilépő nyilatkozatot a véneknek, amiben – többek között - azt írta, hogy a gyülekezetre csak addig van szükség, míg a mankóra egy járni nem tudó embernek. És hogy nincs szükség a Hű és Bölcs szolgára. Továbbá, hogy akik az égben öröklik a Krisztussal történő ezeréves királyságot, azok jönnek le ide a földre, és öröklik a földet, mint szelídek. Vagyis teljes zűrzavar van nála etekintetben. Legfontosabb hitnézete, hogy nincs szükség semmilyen egyházi tagságra. Vagyis minden kötöttségtől szabadulni akart és ebben érzi jól magát. De a Biblia nem azt tanítja, hogy ne járjunk keresztény közösségbe és ne legyünk aktív tagjai Isten népének.

Ja, és én magam tanítottam L. Zsoltot, akit az adventistákkal folytatott szellemi harc úgy megrontott, hogy egyenesen a Reizinger Jánost választotta oktatójának, majd teljesen kiábrándult nem csak az adventizmusból, hanem az egész kereszténységből. Bibliaellenes előadásokat tartott különböző oktatótermekben, mára pedig semmi kapcsolata sincs Istennel. Szerinte a Biblia Isten ellen tanúskodik. A legszerencsétlenebb helyzetben van az összes közül, hogy valaha visszataláljon a krisztusi hitbe.

Végezetül magam is távol voltam bizonyos ideig bizonyos részletkérdések miatt, amiket felnagyítottam, és ezalatt körülnéztem azok között, akik elmentek, de időnként a Golgotában összejöttek. Viszont azt láttam, hogy akik elmentek, csöbörből vödörbe kerültek, mégis jó nagy hangon kritizálták a szervezetet. De a nagyhangúak a legkomolytalanabbak, mert nincs mögöttük komoly bibliakutatás, hanem inkább érzelmi ellenszenv.

Én tartom a tanú tagságomat, mert meggyőződésem, hogy a hibák ellenére is a legtisztább tanítás és prédikálómunka a tanúk között van, és bibliai szempontból ez a legkifinomultabb hit, amire ők eljutottak.

Föl vagyok készülve mindenféle vitára, mert ebben vettem részt az évtizedek alatt, és azt kell hogy mondjam, a keresztényeket nem az vezérli a kereszténységben, hogy Isten szemszögéből lássák a dolgokat, hanem a saját maguk álláspontjának igazolása.

A reformációval az volt a baj, hogy elkezdték, de nem fejezték be. Mai meggyőződésem szerint nincs jobb keresztény gyülekezet a tanúkénál – a tanítások tisztasága szempontjából.

A szentháromság tanítása nem szent, mert az egy utólagos kifilozófálás a Szentírásból és meg lehet cáfolni konkrét igékkel.

Az Isten gyülekezetei egy nagyon komoly gyülekezet, cáfolják is a Szentháromságot igen alaposan, de szombatünneplők, mint az adventisták, mert ők is szétszedik a törvényt, ami egy óriási bukfenc, hiszen egyetlen egész törvényt kapott Izrael (10+603), és ha érvényes a szombat, akkor érvényes az egész egyszerre és együtt, de akkor kiestünk abból a szabadságból, amelyre Krisztus szabadított meg minket. A törvényt nem lehet szétszedni un. erkölcsire (10p.) és ceremoniális törvényekre, hiszen egyik megnevezést sem használja a Biblia, ez is egy utólagos filozófálás, mint a szentháromság.

Ott vannak még a Krisztadelfiánok, ők is cáfolják a háromságot, de szerintük nincsenek se démonok, és ördög sincs, Jézus saját magát kísértette meg, úgy hogy ott is komoly bajok vannak az alapokkal.

Az unitáriusok meg nem csak Krisztusban látják a Megváltót, hanem szerintük több is van, ami egy elképesztő tanítási hiányosság.

Ismét mondom, nem ismerek tisztább tanítású egyházat a tanúkén kívül, és akik elmentek tőlünk, nagyobb hibákba estek, mint amilyenekből kijönni szándékoztak.

Hogy máshol jól érzik magukat, ez a lazaság miatt van, hihetnek amit akarnak, nem járnak szolgálatba, nem a tanúskodás köré épül az életük, hanem hogy egy könnyed életük legyen.

De nem tudnak egy jobb utat felmutatni azoknak, akiket kritizálnak, mert mindenhol a szentháromság van tanítva, ami pedig az imádat szempontjából egy óriási tévelygés, úgy hogy szerintem egy rossz döntést hoztak azok, akik elmentek, de ez majd a végén úgy is kiderül.

A tanúellenes kritika lényege pontosan olyan, mint fenti hozzászólóé, aki szerint: „ ismerősöm azért lépett ki, mert kezébe vett egy IGAZI Bibliát, és látta, hogy mennyi hazugság és ferdítés van a JT-nél. Nem volt hajlandó homokba dugni a fejét, ennyi. Agymosott barátokat pedig nem nehéz feladni.”

Vagyis nem mutat fel egy jobb, igazi utat, hanem egy szubjektív, lejáratási szándékú kritikát mond, anélkül, hogy komoly bibliakutatás lenne mögötte. De nem is érvel a Bibliából, mert Isten szent szelleme nincs mögötte, hogy az inspirálná a Bibliából való tanúskodásra.

A tanúkat kritizálók zömére ez a szubjektív előítélet a jellemző, különösen a magát Jolly Jokernek nevező erdőkertesi személyre, akinek a Jehovatanui.blogja pontosan ennek szellemében fogant. Gyerekkorában a szülei vitték a gyülekezetbe, de neki ez egyre terhesebb lett, és miután betöltötte a nagykorúságot, azóta az az életeleme, hogy propaganda hadjáratot folytasson a tanúk közössége ellen. Nem a tiszta keresztény hitre törekszik, nem mutat utat, nem egy reformátor, hanem egy vádló. És akik köréje gyülekeztek, szintúgy.

De ha Isten érdekei ellen tesznek, mert a még megnyerhető embereket eltérítik az igaz imádattól, akkor jobb lett volna nekik, ha meg sem születnek, mint Darwinnak is.

Nem lehet titkolni azt, hogy kinek mi a fő motivációja. És ha valakinek nem az a fő motivációja, hogy imádókat szerezzen Jézus Krisztus Atyjának, akkor célt tévesztett az életében, és az egy rendkívül sajnálatos esemény. Jézus Krisztusnak ez volt a fő motivációja, és egy igaz lelkű kereszténynek sem lehet más.

Végezetül, ha ismered azt, aki elmegy, valószínű tudod az okát. hogy miért megy el. De ha közelebbről nem ismered, akkor nem.

2012. máj. 8. 10:43
 6/19 anonim ***** válasza:
24%
Előző: Magyarázd meg a dinoszauruszcsontokat.
2012. máj. 8. 10:58
 7/19 anonim ***** válasza:

"Lajos indokairól tudok a legkevesebbet, de elfogadta Jézus Istenségét, a szentháromságot, ami egy óriási, a legnagyobb tévedése mindenkinek, hiszen van elég bibliai bizonyíték a cáfolatára. Próbáltam neki érvelni, de magasról lenézett."

Tudom, hogy nem a témához kapcsolódik, de erre kíváncsi vagyok! Melyik az a bibliai bizonyíték, ami a Szentháromságot cáfolná?

2012. máj. 8. 11:03
 8/19 anonim ***** válasza:

"Vagyis nem mutat fel egy jobb, igazi utat, hanem egy szubjektív, lejáratási szándékú kritikát mond, anélkül, hogy komoly bibliakutatás lenne mögötte. De nem is érvel a Bibliából, mert Isten szent szelleme nincs mögötte, hogy az inspirálná a Bibliából való tanúskodásra. "

Kedves tanú, itt a gyk-n is, de millió máshol is volt aklalmam arra, hogy komoly Bibliba kutatással és igehelyekkel alátámasztva cáfoljam meg a JT ferdítéseit. Elég egyszerű kerülőutat választotok ilyenkor, ha valamire nem tudtok válaszolni, simán nem válaszoltok, és úgy csináltok, mintha nem lenne ott a kérdés, vagy bemásoltok valami dogmatikus szöveget, amit épp az imént cáfoltam meg. A fejek homokba dugása megy. Nem azért nem érvelünk, mert nem tudunk, hanem mert felesleges, ahhoz mindkét félnek józan és elfogulatlan gondolkodásra lenne szüksége.

Egyébként K.Zsoltot ismerem, és amióta Isten megszabadította a JT-ságától, azóta gyümölcsöző, céltudatos és boldog életet él, dicsőség érte Istennek.

2012. máj. 8. 14:23
 9/19 anonim ***** válasza:
36%

szentháromságtémáról itt olvashatsz pl.:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

A karizmatikusokról itt:

[link]

Jézusról itt is olvashatsz:

[link]

2012. máj. 8. 17:34
 10/19 anonim ***** válasza:
És a dinoszauruszok?
2012. máj. 8. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!