Teljesen felvagyok haborodva azon hogy a Jehova tanui nem hisznek Jezus Istensegeben, nem gondoljatok hogy ez mar egyenesen Istenkaromlas?
Ha ezt a szellem mondatta veled, akkor érdekesnek tartom.
"Jezus Istenkent jott el erre a foldre " Emberként jött el, nem Istenként, éppen erről szólt az egyik idézeted Páltól.
"marpedig hinni csak Istenben szabad" Ezt meg hol olvastad? Istent szabad egyedül imádni, de hinni hihetsz a tanáraidba is, ez a tiltás nincs a Bibliában.
"es orok eletet csak Isten adhat"
Akár igaz is lehetne, de ez sincs a Bibliába. Viszont az benne van, hogy ISTEN A FIÚNAK ADOTT MINDEN HATALMAT. ADOTT, tehát nem volt az övé. Ha viszont minden hatalom az övé, persze, hogy az ítélet és az örök élet is nála van. De kapta, mégpedig Istentől.
Isten ezt mondta Mózesnek:
"Az Úr pedig monda Mózesnek: Lásd, Istenévé teszlek téged a Faraónak, Áron pedig, a te atyádfia, szószólód lészen."
Mózes a fáraó istene lett. Hogyan lehetséges ez? Maga Isten tette Istenné Mózest.
Zsolt 82,6 "Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:"
Ezt is meg tudod magyarázni? Én nem, és te?
Miért tartod felháborítónak? Más vallásúak mint te, mások a hittételeik, ha ők nem kérik számon rajtad, h hogyan merészelsz hinni Jézus istenségében, akkor Te honnan veszed erre a bátorságot? Főleg ilyen hangnemben...
Még ha hozzád hasonlóan katolikusok lennének, és úgy közölnék, h nem hisznek Jézus isteni mivoltában, akkor azt mondom naja, talán érthető a reakciód. De így, h totál más vallásról beszélünk...?
Engem meg sok katolikus arroganciája háborít fel, akik úgy gondolják, h csak és kizárólag az Ő hitük az egyedüli üdvözítő (kérlek kímélj meg a senki-sem-juthat-el-apám-házába-csak-rajtam-keresztül című visszavágást, mert ennek a mondatnak a szó szerinti értelmezését már rég cáfolja a katolikus egyház is).
Az imádkozással kapcsolatban viszont igazad van, javaslom sűrűn gyakorold. Imádkozz önmagadért, h Isten adjon türelmet, vallási toleranciát, és ami a legfontosabb, SZERETETET a másik ember iránt (ha már benne vagy, akkor kérhetnél segítséget a helyesírásod javulásához is, mert az vmi kritikán aluli...). Már csak azért is, mert ha tetszik, ha nem, a katolikus, a zsidó, és a muszlim is ugyanabban a Teremtőben hisz, így olyan, h tévtanítás szigorú értelemben nincs.
"a 82 resz az egy itelethirdetes az idegen istenek ellen,hisz abban az idoben mindnekinek megvolt a maga istene es elfordultak az igaz Istentol,es ebben a konteksztusban hasznalja az isten szot,termeszetesen nem jo ertelemben."
Ebben tévedsz:
" 6. Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:
7. Mindamellett meghaltok, mint a közember, és elhullotok, mint akármely főember."
Isten mondta, és ő azt mondta, hogy a Felségesnek fiai vagytok, tehát Isten fiai.
Ha idegen istenekről lenne szó, vajon Krisztus így hozta volna fel ezt a példát?:
"34. Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti TÖRVÉNYETEKBEN: Én mondám: Istenek vagytok?
35. Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható)" Jn10
Ez a Zsoltári idézet be kell, hogy lássad, nem idegen istenekről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!