Teljesen felvagyok haborodva azon hogy a Jehova tanui nem hisznek Jezus Istensegeben, nem gondoljatok hogy ez mar egyenesen Istenkaromlas?
Kedves 17-es!
"Már csak azért is, mert ha tetszik, ha nem, a katolikus, a zsidó, és a muszlim is ugyanabban a Teremtőben hisz, így olyan, h tévtanítás szigorú értelemben nincs."
Bocsánat, távol álljon tőlem, hogy kötekedjek ok nélkül, de reagálni szeretnék erre a mondatodra.
A zsidók az egy Istenben hisznek, az ószövetség Istenében. Legfeljebb prófétának fogadják el Krisztust.
A keresztények (legalábbis a kérdező illetve a katolikus egyház, de még ezen kívül jó pár felekezet a szentháromságban hisz, Krisztus istenségébe. A muzulmánok egy olyan istenbe hisznek, kinek fel kell áldozni magát az embert Istenért, és nem egy olyanba, ki feláldozza saját magát az emberért. Igen nagy a különbség. Attól, hogy egyistenhit, nagyon messze, illetve nem állnak szorosan egymás mellett.
Kedves Kérdező!
Honnan tudod, hogy te nem vagy megtévesztve?
"Foldi emberek is lehettek akar istenek,vagy annak kepzeltek magukat,vagy sokan ugy neztek rajuk mint valami istenekre,akar vezetok,kiralyok stb"
Igen, de a zsoltáros azt írja, hogy Isten nevezte Isteneknek őket, és saját fiainak. Miért vont volna ellentétet egy hamis istenségre?
"Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:
MINDAMELLETT meghaltok..." Ettől függetlenül, hogy Isten fiai vagytok és Istenek...
Krisztus törvénynek nevezte ezen beszédét Istennek, és kérdőre vonta a zsidókat, hogy ezen nem csodálkoznak, de azon, hogy Isten felkentje magát Isten fiának mondta, azon igen. És mit mondott Krisztus, hogy a Zsoltárban kit nevezett Isten Isteneknek?: "Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lőn". Egyáltalán nincs itt semmiféle hamis istenségről szó.
Hiába ágálsz ellene, maga Krisztus magyarázta meg azt, amit meg sem kell magyarázni. Viszont te saját értelmezést adsz a prófétai szóra, pedig a Bibliában ez is benne van:
2Pt 1,20 "Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból."
Nem is akarlak én sehová sem téríteni, félre ne érts, csak a tévedések ellen vagyok.
Lehetne egy talán látszólag ide nem illő kérdésem feléd? Te hiszed, hogy Isten hat nap alatt teremtett meg mindent kb. 6000 éve, és kb. rá 1500 évre özönvízzel árasztotta el a földet? Nem kötekedek, bocsánat, ha úgy tűnik, és hogy ne csak kérdés legyen, hanem a magam részéről meg is válaszoljam, én hiszek benne. És te?
Örülök neki, köszönöm, hogy válaszoltál, ugyanis, ha nem lett volna a válasz, akkor erősen megkérdőjelezhető lett volna a Bibliából hozott bizonyságaid. De örülök, hogy hiszel a Biblia szavának.
De a kérdésedre a válaszom, hogy látod, hogy megannyi példát hozol fel Krisztus istenségére, tollvonásokkal át lehet húzni. Mint az elején már írtam, én nem tudom, hogy ki a fiú, de úgy hiszem, hogy Krisztus számunkra Isten, de nem ő a Biblia Istene. Mivel Krisztusnak ADATOTT meg minden hatalom az Atyától. De az Isten egy. És nem fej-tor-potroh. Isten teremtésének kezdete, ahogy a Jelenések 3,14 írja: " Ezt mondja az Ámen, a hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete..."
Azt mondja magáról, hogy ő nem jó, mert egyedüli jó az Atya. "Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten." Ezzel NEM Istennek nyilvánította magát.
Az Atya támasztotta fel a halálból, nem önmagát támasztotta fel.
Az egész ó- és az egész újszövetség EGY Istenről prófétál, és EGY Úrról. Nem három tagról, kik kényük - kedvük szerint válnak ketté, illetve három felé.
Ez a fajta egyistenhit egyáltalán nem csak a JT kuriózuma.
A fiú az Atyától jött. És nem az Atyából.
Szeretek erről beszélgetni, jó volt eddig is, és örülök, hogy kulturáltan tudunk erről beszélni. Nem baj, ha Istennek tartod Krisztust, mivel megvan minden hatalma, mint az Atyának, miért ne tarthatnánk Istennek. Ez is az Atyától van, és örülünk neki, mint mindennek, mi tőle van.
A szememben Isten, mert egyenlő az Atyával, de nem ő AZ Isten.
Hiszen akkor minden megváltott Istenné lesz?
Jel 3,21 "A ki győz, megadom annak, hogy az én királyiszékembe űljön velem, a mint én is győztem és ültem az én Atyámmal az ő királyiszékében."
Jel 21,7 "A ki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nékem."
Szerintem érdekesek ezek az igék, igaz?
Ahogy Pál is írja az általad említett idézetben is, csak egy kicsit lejjebb...
"És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr AZ ATYA ISTEN DICSŐSÉGÉRE." Filippibeliekhez írt levél 2. rész 11
Nem a magáéra, hanem az Atyáéra, mert mindenek az Atyát dicsérik... az Istent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!