Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten megbocsátana a sátánnak,...

Isten megbocsátana a sátánnak, ha az őszintén megbánná tetteit?

Figyelt kérdés
most gondoljunk valami szürreális helyzetre. vajon isten megbocsátana neki, ha azt mondaná a sátán, hogy "igen, tévedtem, sajnálom, nem akartam, megpróbálom jóvátenni, amit tettem"?
2012. máj. 18. 20:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

akkor, voltaképp, az ördögnek nincs választása. ez azért fura, mert akkor isten maga vívja ki az ördög ellenszenvét. tehát ezzel esélyt sem ad neki, hogy megváltozzon."

Egyébként igen,ez alapján úgy néz ki,hogy akkor az Isten a gonosz,és elutasító.

Na de akkor ki az ördög a Sátán?;-) Az ószövetségből egyértelműen kiderül,hogy Isten gonosz is,tehát ugyanazt cselekszi,mint a Sátán.Aki kételkedik,olvassa el Mózes könyvét.A gyilkosságok,kínzások önmagukért beszélnek.

2012. máj. 19. 13:17
 12/14 A kérdező kommentje:
erre mondta mindig osztályfőnököm, hogy a keresztény isten az a "amit megmondtam, azt megmondtam!" jellegű isten
2012. máj. 19. 13:20
 13/14 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen igen.

Ez 12:28 Ez okért mondjad nekik: Így szól az Úr Isten: Nem halad tovább semmi én beszédem; amit szólok, az a szó meglészen, ezt mondja az Úr Isten.

Zsolt 89:35 Nem töröm meg az én szövetségemet, és ami kijött az én számból, el nem változtatom.

Ézs 46:9 Emlékezzetek meg a messze régi dolgokról, hogy én vagyok Isten és nincsen több; Isten vagyok, és nincs hozzám hasonlatos.

Ézs 46:10 Ki megjelentem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, amik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat;

Jób 40:3 Avagy semmivé teheted-e te az én igazságomat; kárhoztathatsz-e te engem azért, hogy te igaz légy?

Igen, Isten megtette, amit megtett, és mindent igazságosan cselekedett, mert Ő maga az igazság és az igazságosság. Nincs egy olyan, tőle független igazságosság, ami alapján Őt meg lehetne ítélni, és ami alapján te gonosznak nevezheted.

Ha valaki szerint mindez azt jelenti, hogy "Ő gonosz", és ragaszkodik ehhez, és közben nem veszi észre, mennyire szereti és hívja őt Isten magához, és mennyi mindent megtett érte, az majd pereljen vele, amikor Előtte áll, ha még lesz kedve hozzá.

Viszont én inkább nem a Sátánért aggódnék, hanem magamért.

2012. máj. 19. 13:46
 14/14 anonim válasza:
Lehetetlen hogy Isten megbocsásson neki mert 1. eleve a sátán nem is kérne tőle bocsánatot soha 2. akkor ilyen alapon amikor eljön a világ vége akkor már az összes bünösnek is bocsásson meg ha már a legnagyobb bünösnek megbocsátott igy mind1 lenne ha a földi életedben egy hivő keresztény vagy egy gyilkos lennél.
2012. máj. 19. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!