Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten megbocsátana a sátánnak,...

Isten megbocsátana a sátánnak, ha az őszintén megbánná tetteit?

Figyelt kérdés
most gondoljunk valami szürreális helyzetre. vajon isten megbocsátana neki, ha azt mondaná a sátán, hogy "igen, tévedtem, sajnálom, nem akartam, megpróbálom jóvátenni, amit tettem"?
2012. máj. 18. 20:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Isten a satant orokre elvetette magatol,szamar nincs bocsanat de nem is fog soha bocsanatot kerni,a maga a gonoszsag,es nincs is benne bocsanatkeresre valo hajlam,csak gonoszsag.
2012. máj. 18. 21:14
 2/14 anonim ***** válasza:
6%
Isten és a "Sátán" egy és ugyanaz.Isten tudatosan hozott létre mindent,a Sátánnak(ami nem egy embereket kísértgető lény)is van funkciója az életben.A gonoszságot,tévedést igen,megbocsájtja,ha mi is belátjuk magunknak,hogy hibáztunk.és nem azért,mert így tartja kénye-kedve,hanem mert nincs kinek hazudnunk.Ha őszinték vagyunk magunkhoz,és leszámolunk a minket szeretetben hátráltató dolgokkal az nekünk is jó,mert Isten is csak így tud őszinte lenni hozzánk.Ellenben,ha nem így teszünk,akkor a saját gonoszságunktól szenvedünk,és saját magunkkal szúrunk ki hosszú távon,nem Istennel.
2012. máj. 18. 22:51
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Isten az a mindenhato Isten,a Satan pedig egy bukott angyal,hogy lenne egy es ugyanaz?
2012. máj. 18. 23:24
 4/14 anonim ***** válasza:
76%

Hogy ne "nullázzam" egyből a kérdést: már nem, mert az ítélete ki lett mondva, csak még nem lett végrehajtva. Isten soha nem változtatja meg a kimondott Igéjét.

De a Sátán pedig nem is tenné meg soha, mert az angyalok nem képesek megtérni úgy, mint az ember. Hiába mondaná, hogy "megpróbálom jóvátenni", nem lenne képes jóvátenni soha, semmivel. Senki nem adhat váltságot a saját lelkéért, az angyalok sem. Az emberek számára is csak egyedül azért van lehetőség a megtérésre, mert Jézus, Isten Fia meghalt (bűnhődött) értünk, és kifizette a "jóvátételt". Ezt nem tette meg a bűnbe esett angyalokért, így nekik saját maguknak kell a bűneikért bűnhődniük.

2012. máj. 19. 00:03
 5/14 anonim ***** válasza:

Szerintem sem fog ilyen soha bekövetkezni, azaz, hogy Sátán megbánja tetteit, de Ő is Isten teremtménye és ha elfogadjuk, hogy Isten maga a szeretet, kizártnak tartom, hogy ne bocsátana meg neki ha valami csoda folytán mégis megbánná bűneit.

Épp ezért előfordult, hogy imádkoztam is érte, hogy belássa tévedését, ami tudom még szürreálisabb.

2012. máj. 19. 02:02
 6/14 Pietrosol ***** válasza:

Nyilvánvaló!

Te is megbocsájtanál a gyermekednek hasonló esetben.

2012. máj. 19. 07:53
 7/14 anonim ***** válasza:

23:24

olvasd el figyelmesen a Bibliát kiderül belőle.

2012. máj. 19. 09:37
 8/14 anonim ***** válasza:

Még egyszer mondom: TELJESEN kizárt, hogy megbocsásson neki.

1. Róm 6:23 Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.

Hihetetlenül fontos megérteni, hogy Isten a bűnöket az embereknek sem csupán az irgalmassága és könyörületessége alapján "bocsátja meg" (vagyis törli el), hanem csakis azért van erre lehetőség, mert Jézus Krisztus helyettesítő áldozatot mutatott be minden emberért.

"vérontás nélkül nincsen bűnbocsánat." (Zsid 9:22)

Ha az Ő vére nem állna szemben a bűneinkkel, akkor Isten bármennyire is szeret minket, sohasem bocsátaná meg a bűneinket, hanem jog szerint: halállal büntetne meg. A bűn "zsoldja" a halál, és ezen semmi nem változtat: ez Isten örök igazságossága.

Nem a megtérésünk miatt bocsátja tehát meg a bűneinket, hanem azért, mert a megtéréssel együtt Jézus vérét elfogadjuk mint értünk való helyettesítő áldozatot.

2.

Zsid 2:14 Mivel tehát a gyermekek testből és vérből valók, ő is hasonlatosképpen részese lett azoknak, hogy a halál által megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon, tudniillik az ördögöt,

Zsid 2:15 És megszabadítsa azokat, akik a haláltól való félelem miatt teljes életükben rabok valának.

Zsid 2:16 Mert nyilván nem angyalokat karolt fel, hanem az Ábrahám magvát karolta fel.

Zsid 2:17 Annak okáért mindenestől fogva hasonlatosnak kellett lennie az atyafiakhoz, hogy könyörülő legyen és hív főpap az Isten előtt való dolgokban, hogy engesztelést szerezzen a nép bűneiért.

Hogy a halál által MEGSEMMISÍTSE az ördögöt! Isten nem akarja, hogy az ördög megtérjen és "üdvözüljön", hanem meg akarja semmisíteni, ez a végső, örök ítélet ki lett mondva, Isten Szava nem visszavonható.

Jel 20:10 És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.

Szerintetek Isten megváltoztatná a Szavát, csak mert a Sátán a végveszélyt látva sírva könyörögne, hogy megbántam, megbántam?! Hát erről szó sem lehet! Három evangéliumban is szerepel Jézus örök érvényű mondata: "Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak." Semmi nem maradhat beteljesületlenül abból, amit Isten kimondott.

Ha úgy lenne, ahogy elképzelitek, akkor pont hogy "a bűn atyja" lenne az egyetlen személy, akinek úgy bocsátja meg Isten a mérhetetlen bűneit, hogy egyetlen percet sem bűnhődött miattuk, és főleg meg nem halt, vagy helyette nem tette meg senki. Aki kivégezte Isten Fiát, a Mindenhatót a kereszten.

2012. máj. 19. 12:48
 9/14 A kérdező kommentje:
akkor, voltaképp, az ördögnek nincs választása. ez azért fura, mert akkor isten maga vívja ki az ördög ellenszenvét. tehát ezzel esélyt sem ad neki, hogy megváltozzon.
2012. máj. 19. 12:52
 10/14 anonim ***** válasza:

12:48

Az utolsó mondatodra reagálva:

Kinek az akarata volt az,hogy Jézust keresztre feszítsék? az atyáé.Akkor ki végezte ki a kereszten Jézust?

2012. máj. 19. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!