Miért van ilyen sok iszlamofób ember? Hogyan lehet egy vallást utálni a sok közül?
állandóan olyan szűk látókörű emberekbe botlok, akik utálkoznak, hogy az iszlám egy erőszakos vallás, persze azt semmibe veszik, hogy más vallású emberek milyen erkölcstelen dolgokat tettek.
ennyire befolyásolja a média a látásmódjukat, vagy csak egyszerűen buta emberek, akik nem néznek utána semminek, vagy picit sem gondolkodnak?
Tisztelt 19/20-as!
Én nem vagyok egyik vallás ellen sem.
Nem itélek el muszlimokat és keresztényeket vagy bármilyen vallásban hívö embereket!Mindenkinek a maga választása.
De abban egyet értek bármelyik elöttem szóloval aki önnel szemben érvelt,hogy ne itéljen el mindenkit a vallása miatt.
Minden ember más!vallástól függöen!
Én ugy látom ön küzdö személyiség,ha még egy szimpla kérdést és annak válaszait is vitának tekinti.Ahogy végig olvastam senki sem vitatkozott önnel,mindenki csak a véleményet irta, mint ahogy a kérdést feltevö is csak egy kérdést tett fel és azóta ö is csak érvelt.
Azt hiszem ha maga ezt vitának tekinti vagy csak képletesen nevezi vitának akkor eléggé csak egyenes nézete van,csak elöre lát és nem néz másik irányba...Ami elég nagy hiba,mert más új dolgokat veszít szemelöl.
# 20/22
Akkor szerintem zárjuk rövidre:
A megállapítás, miszerint iszlám=terrorizmus és muszlim=muszlim nem helytálló, nem igaz az iszlám=muszlim egyenlet sem. Tovább egyszerűsítve az ideológiák csak eszközök. Egy késsel lehet szeletelni kenyeret, meg embert is...
Ha a kereszténység megérdemli a toleranciát, akkor az iszlám is, és nem kellene minden muszlimra terroristaként nézni. Szerintem.
Bocsánat, de a muszlim bor is kiforr majd egyszer, a többit meg maszlagnak tartom hacsaknem kifejted, ugyan is ma is vannak erősen politikai töltetű keresztény megmozdulások, itthon, Európában de az USÁban is.
"Én ezzel azonosulok, nem a hódítás gyermekbetegségét soha ki nem heverő iszlámhittel."
Magyarul elfogult iszlamofób vagy, csak bokormondatokban szebben hangzik.
Tehát minden vallást le lehet nézni, ami 2000 évnél fiatalabb, és nyugodtan ki lehet kiáltani terroristának tagjait.
"És ne mondd nekem, hogy a keresztény "fehér ember" ma is hódít (pl. Amerika, itt-ott-amott). Hódít a SZEKULÁRIS ÁLLAM, mert érdekvezérelt..fehér, fekete (tarka)...emberestül.:D "
Újabb hülyeség, újabb logikai kelepce.
Persze, a fehér ember nem hódít, mert már elfoglat 2-3 földrészt, inkább csak felvásárolja bagóért a munkaerőt, a földeket abból a tőkéből, amit évszázadokkal ezelőtt rabolt el az őstulajdonosoktól. Ez sokkal kegyesebb dolog... De ha megengeded, hogy a múltról beszéljük, elég ha csak 100 évet visszamegyünk, és 2 világháborút nézhetünk végig, amit a fehér ember robbantott ki maga között, úgy harcoltak benne keresztények, mint pogányok.
No persze amikor az USA lebombázza Irakot, akkor a szekuláris állam teszi, habár az USA kb 80%a keresztény, amikor belerepülnek az ikertornyokba, akkor a muszlimok teszik...
Szerintem ennél tovább úgysem jutunk. Ha valaki utálni akar valakit, úgyis lesz kifogása rá.
Ha meg egy nem túl vallásos török az iszlám múltú hazájának kulturális szellemével azonosítja magát, az terrorista...
A liberalizmus nevében mindent szabad. :)
Rendben, tegyük fel, hogy kiegyeztük és nem értelek. Már ez is haladás.
Bocs, kedves Kérdező! (A vitapartnered vagyok).
Csak szelíden szeretném megjegyezni (NEM ún. "beszólás", NEM "belekötés", csak az, ami: megjegyzés, szelíden).
Az én liberalizmus-értelmezésem a következőn nyugszik: "az én szabadságom ott végződik, ahol a másiké kezdődik". Én ezt vallom. Azaz: a liberalizmusban sem "szabad"...mindent - dehát ezt Te is jól tudod. Nem is miattad mondtam, csak emlékeztetőül. (Olvasnak itt olyanok is, akik esetleg megfeledkeztek már erről az elvről.)
No látod...Csak-csak közeledett az álláspontunk! Bizony, az iszlám terjedése ezt a már "kialakult" (aktívan kikínlódott, kitöprengett, kiharcolt, "ki-önkorlátozott"..) szabadságot veszélyezteti. A muszlim kultúrhódító, befogadottként, NEM IS GONDOL arra, melyik az a határ, amelyet nem szabad átlépnie, hisz ott már kezdődik az én, - őshonos európai - szabadságom. Energikusan meg kellene értetni vele, mit kérhet tőlünk - és mit nem KÖVETELHET. A parttalan, rosszul értelemzett liberalizmus öngyilkosság.
A Nyugatnak még van mit tanulnia? Ó - mindenkinek van. Nyugatnak, Keletnek, Északnak és Délnek. Az élet folytonos "alakulás".
Amiben különbözik ma az iszlám a többi vallástól az az, hogy az emberi életet hátrébbsorolja mint a vallást vagy vallási előírásokat. Azért a kereszténység már túl van ezen.
Viszont kicsit megértem azokat akiknek tetszik ez az eszmerendszer, hisz mindenre választ ad és nem kell görcsölni a világ dolgain és nem kell kutatni azokat.
Kicsit csirkeól-vallásnak tartom az iszlámot, hisz megnézve a muszlimokat, olyan sivár szellemi életet élnek mint a csirkék a csirkeólban és nem kell görcsölni a világ dolgain: a gazda (tehát Allah) ad enni és inni, illetve megvéd a görényektől. Jó, néha levág közülünk egyet-egyet, dehát nekünk őt kell szolgálni.
Ja, gyengébbek kedvéért: nem fizikailag értem a csirkeólban-élést, hanem mentálisan: saját szokásaik és előírásaik teszik őket bezárttá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!