Aki többistenhitet szeretne gyakorolni vallásaként, az az ember melyik istenséghez imádkozhat? Kit szólíthat meg? Mitől függenek ezek?
Az elmúlt napokban végre sikerült eldöntenem, hogy mit szeretnék vallásommá tenni, ami egy többistenhit. (Egyiptomi mitológia) Kérdésem, hogy hogyan tudhatom meg, melyik istenséghez szabad imádkoznom? Melyikhez nem? Vagy csak válasszak ki egyet aki a legszimpatikusabb és öt szólítsam meg?
Ui A vallás kiválasztásával kapcsolatos döntésem végleges, nem kívánom megváltoztatni
Fordulj mindig ahhoz, akitől a segítséget várod. Ennek nem muszáj mindig ugyanannak az istenségnek lennie.
Általában minden embernek volt egy olyan istene, akihez a legtöbbet imádkozott, de emellett a többi istent is tisztelned kell.
10:50
Rendben, akkor mindig ahhoz akitől éppen a segítséget várom, illetve kiválaszthatok egy olyat is akihez többet imádkozok mint a többihez, úgymond a kedvencemmé teszem ilyen értelemben, de természetes és magától értetődő, hogy a többi egyiptomi mitológiai istenséget is tisztelnem kell, a főbb istenségeknek meg alap, hogy tudnom kell nevük és rendeltetésük
Látom, még utána se olvastál ennek a vallásnak, max. megragadtál a wikipédiánál. Mi előtt bármit is teszel, sétálj el a könyvtárba és olvass el jó pár könyvet... Csak úgy, egyik napról a másikra SENKI sem vált, vagy talál magának új vallást.
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez csak fellángolás lesz nálad. Egy európai embernek nincs semmi igénye egy más kontinensen található vallásra, pláne nem politeistára.
Érdekelheti, de nem fog benne hinni.
11:34
Nyilván hiányos az ismeretem, lévén hogy csak nemrég kezdtem el benne kutakodni, de az szerintem az én dolgom hogy miben szeretnék hinni vagy sem, mi érdekel vagy sem. Nekem teljesen mindegy hogy te miben hiszel vagy esetleg semmiben, mert ez mindenki magánügye. Az meg hogy átlag Eu ember miben hisz, milyen a gondolkodása még nem ad okot arra hogy engem is általánosítsál egy bizonyos rétegbe, nem tudhatod hogy nekem milyen a személyiségem, érdeklődési köröm, értékrendem. (Viszont azt elismerem, hogy az európai légkör bizonyos mértékben rám is hatással van)
Ha már Eu gondolkodás, én sose tudtam azonosulni teljes mértékig pl a kereszténységgel, mert számomra nagyon idegen, tőlem távol álló, holott olvastam a Bibliát is. Elismerni elismerem ennek a vallásnak a jelentőségét, de mint hit, nem szeretném gyakorolni. (Ezért kezdtem el kutakodni más vallások után, aminek eredménye az lett hogy más kontinensek vallásaira terelődött figyelmem)
" Egy európai embernek nincs semmi igénye egy más kontinensen található vallásra"
Még ehhez azt fűzném hozza hogy a családomból 2 személy és az ismerőseim jó része (úgy 7 vagy 8 ember) buddhista, de vannak taoista barátaim is, pedig ezek a vallások Ázsiából származnak.
"Egy európai embernek nincs semmi igénye egy más kontinensen található vallásra"
Olyan más kontinensről származó vallásra gondoltál, mint mondjuk, tudom is én.. a kereszténység?
Bocsi kérdező, de akkor már jobban járnál te is a buddhizumssal vagy taoizmussal. azok legalább létező vallások, te viszont egy mitológiáról beszélsz.
Én ugyan nem akarlak lebeszélni, de elárulom neked, a hit nem az, hogy nekem ez tetszik, mert menő és mostantól ebben hiszek. (egyébként tényleg lenyűgöző az egyiptomi mitológia de olyan keveset tudunk arról a vallásról, milyen is volt valójában....például szeretnél embereket áldozni Szobeknek, a krokodilistennek? Vagy haldoklásod közben valaki majd az egyiptomi halottas könyvet fogja neked olvasni, hogy a lelked a túlvilágon el ne vesszen az illúziók világában? Kemény valláshoz készülsz csatlakozni, főleg úgy hogy évezredek óta te vagy az egyetlen élő híve.....hm......)
Egyáltalán mi közöd neked az egyiptomi istenekhez és a nílusi kultúrához, ugyanis az arról szól. És nem térítő vallás. Tehát míg az iszlám és a kereszténység elfogadhatóan terjed, a buddhizmus felvehető, bár nyugati emberek nem tudják úgy megélni mint a keletiek, te egy halott mitológiát készülsz feléleszteni, de tartok tőle, hogy csak bohóckodás lesz belőle,mert fogalmad sincs róla, mi is az a vallás és hogyan is gyakorold. Azokhoz az istenekhez ritkán imádkoztak, első sorban áldozatokat mutattak be nekik.
Kedves 22:30
Én azért szeretném választani ezt a hitet mert ez olyasvalami amivel tudok azonosúlni és hozzám közelinek érzem, mind színessége, mind értékei miatt, de szó sincs arról hogyén most merev, dogmatikus követö leszek, pont ezért akartam válltani egy olyasvalamira aminek (ahogyan te magad is mondtad) ma már NINCSENEK meg a dogmái, sötét szabájai
Keveset vagy rossz könyveket olvastál. "Többistenhit" valójában nem létezik. Az ókoriak is egy, max. kettő istent imádtak (helyben), ahol a második az az "asszony" volt. De minden helynek volt EGY istene, a "többistenhit" meg a népek érintkezése, háborúk, kereskedelem révén alakult ki (a tankönyvben), de attól még mindenki azt az egy istent imádta aki helyben lakott a templomban.
Namost egy valláshoz kell közösség, egyedül nincs értelme vallásosnak lenni. Ha meg az egyiptomi istenekhez vonzódsz, akkor minimum egy templomot építs nekik, különben megharagszanak és elpusztítanak. Nekik papság is kell, mindig is volt ilyenjük, nézz utána. Remélem egyiptomiul is megtanulsz, mert nekik az a szent nyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!