Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerelmes lettem egy római...

Szerelmes lettem egy római katolikus papba. Fogalmam sincs mitévő legyek. Kérhetném segítségeteket? 22 L

Figyelt kérdés
Már 3 éve el nem múló érzésről van szó. Először mint tesóm barátja került a közelembe, aztán később mi is összebarátkoztunk. Nagyon jó a kapcsolatunk, mondhatni lelkitársak vagyunk - lelkivezetőmnek tekinti magát (én is egy ideig így tekintettem rá, de ez aztán átváltott más érzéssé, szerelmes vagyok, ez biztos...), mindent meg tudunk beszélni, egyengeti az utamat... és ez a sok törődés, sok gondoskodás indította el bennem ezeket az érzéseket. Azt hiszem én is sokat jelentek számára, mert gyakran olyan probémáit is megosztja velem, amikről másoknak nem beszél, kifejezetten megbízik bennem. Félek, ha elmondanám neki, tuti megszakítaná velem a kapcsolatot - mert nagyon elkötelezett - s nekem sem áll szándékomban eltéríteni őt a hivatásától, de ha nem mondhatom el valakinek... beleőrülök, így még sosem szerettem senkit, s szerintem nem is fogok tudni...
2012. máj. 9. 22:01
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
90%

mustafa,

ha fel is oldanák a kötelező cölibátust, felszentelt pap már nem házasodhatna. Házas embert szentelhetnének pappá, de felszentelt, nőtlen pap nem házasodhatna.

2013. márc. 29. 22:22
 22/33 mustafa33 ***** válasza:
előző, én "valamilyen változást" írtam, te úgy írod mint tényt. Olyan tuti infód van? ☺
2013. márc. 29. 23:50
 23/33 anonim ***** válasza:
83%

Nem úgy írom. :) Csak az egyháztörténetben ez a vonal rajzolódott ki (amely a görög és más keleti katolikus egyházakban meg is maradt). Dogmatikailag - amennyiben a pápa valóban katolikus és az is akar maradni - legfeljebb erre számíthatnánk. Minden új pápától főképp a cölibátus feloldását várják sokan (védekezés, abortusz, melegházasság mellett, amelyek azonban teljesen szembemennek a kat. tanítással, tehát várhatják), de az elmúlt száz években hiába. Talán most is, talán nem. :)

Kérdezőnek: arra gondoltál-e, hogy máshova járj misére? Asszem, már kérdeztük ezt régen, nem olvastam most vissza... Mert így nem sok esélyed van arra, hogy olyan embert láss meg és szeress meg, akivel kezdhetsz is valamit...

És a papod mit mond per pillanat??

2013. márc. 30. 10:50
 24/33 anonim ***** válasza:
17%
Kínában ezt már meg is csinálták (a cölibátus feloldását). De a hívők nem álltak szóba a házas papokkal (szerintem nagyon helyesen), nem fogadták el őket.
2013. ápr. 3. 13:15
 25/33 A kérdező kommentje:
Volt ilyen időszak, hogy elkezdtem máshová járni, de attól ugyanúgy összefutottunk. Nem véletlenül persze, mert ő keresett. S így rájöttem, hogy semmi értelme annak, hogy én máshová járjak. Vele ugyanaz minden. Továbbra is sokat vagyunk együtt, beszélgetünk, írogatunk, telefonálunk. Viszont mindig a határon táncolunk! Mert soha nincs kimondva köztünk semmi érzés, s nem is közeledünk ily módon egymáshoz, csak lelkiekben. Persze apró bókok vannak részéről is, ahogy pár pillantás, érintés, de mondom semmi más. Félek ha elmondanám neki, örökre tönkretennék mindent...
2013. ápr. 3. 14:54
 26/33 anonim ***** válasza:
Beszélj vele a szerelemről.Hogy megbánta-e , hogy pap lett. Volt-e előtte, akibe szerelmes volt vagy érzett-e már szerelmet. Ha azt mondja nem, akkor egyoldalú...tehát jó, hogy nem is tettél semmit. A legjobb, ha kevesebbet beszélgetsz vele!!
2013. ápr. 4. 23:24
 27/33 anonim ***** válasza:
81%

Másokkal próbálsz ismerkedni? Lehet hogy az segítene ha másvalakivel összejönnél, nem?

Kérd Istent hogy vegye el tőled ezt a kísértést és adjon helyette egy jó férjet és jó szerelmet.

Szerintem az nagyon fontos lenne hogy felismerd hogy ez egy rossz dolog. Magadban döntsd el hogy nem ragaszkodsz ehhez az érzelemhez.

2013. ápr. 5. 13:06
 28/33 anonim válasza:
100%
Rögtön felfigyeltem erre a kérdésre, mivel énis ugyanebben a cipőben járok. Ahogy leírtad, hogy már az is boldogságot okoz, ha misézni látod, magamra ismertem. Az én helyzetem annyiban más, és talán rosszabb, hogy az atya akit szeretek, nagyon magába forduló jellem, kerüli a társaságot, hiába lelkipásztor, és azt tapasztalom, hogy engem a legkevésbé sem kedvel... bár nem adtam rá okot. Én sem tudok nyitni más fiúk felé, mert olyan, mint Ő, nincs! Szerintem kérd az Istent, hogy tudj túllépni rajta, és majd csak egy szép emlék legyen, ha elmúlt. :-)
2013. ápr. 28. 12:58
 29/33 anonim válasza:
Hello! Mi a helyzet? Tudom, hogy 4eves a kérdés, de érdekelne nagyon! Ha látod kérlek írj!! Van pár tanacsom, de úgy nem akarom kiírni, hogy nem is látod! Kérlek!
2016. ápr. 14. 16:55
 30/33 anonim ***** válasza:

Ha jól értem kedves kérdező, mivel Ő a lelkivezetőd, akkor már éveken keresztül ezt nem gyóntad meg, és bár én nem tudom megítélni hogy ez halálos, vagy bocsánatos bűn, de ha áldozáshoz is járulsz, akkor szentségtörést követsz el.

Igazából azt kellene eldönteni, hogy katolikus vagy e még. Az itt válaszolók 80 %-a nem katolikus választ adott neked. Igazából nem is értem, hogy katolikusként, hogy lehet egy ilyen kérdést feltenni, amire ennek a vallásnak a tanítása szerint egyértelmű a válasz.

A baj igazából már megint a modernizmussal van. Egy papnak nem feladata baráti/barátnői kapcsolatok kialakítása fenntartása, sőt még a családjától is el kell szakadnia, éppen ezért élnek a plébánián és nem otthon.

2016. máj. 5. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!