Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért a zsidók lettek a...

Miért a zsidók lettek a kiválasztott nép?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 30. 17:49
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

"Azért tűnik hülyeségnek, mert pontatlan és nem akartam regényt írni. A kereszténységet ösztönösen írtam többes számba, mert, ami akkor egy volt, az ma sok."

Épp ez az amit jó lenne kerülni a pontatlanságot. (a hülyeség meg a humor kategóriába való)

A kereszténységet meg nem is kellet volna megemlíteni mivel a kérdésem a kiválasztásra vonatkozik.

Lehet hogy én vagyok a butuska de te viszont nem érted a kérdést. Vagy abszolúte nem vagy képben azt illetően hogy miről is van szó.

Írsz nekem az Árpád előtti időkről. Írsz Szent Istvánról (nagybetű mert név) Meg a magyarság történelméről.

De miért? Áruld már el nekem "okoska" hogy ezeknek mi köze van a zsidókhoz meg a kiválasztáshoz? Na ezt magyarázd el nekem ne az ősmagyarság történelmét.

2012. máj. 7. 15:38
 22/32 anonim ***** válasza:
14%

Bocsánat, hogy nem olvastam el pontosan az előzményeket és látom egy kis vita is kialakult, abba sem folynék bele.

De ha le szeretém egyszerűsíteni a választ: Adott egy agresszív népcsoport, agresszivitása és felsőbbrendűségét hírdető dogmái ellenérzéseket keltenek minden érző emberben. Ez az ellenérzés tartja össze ezt a vehemens és nyomakodós csoportot. Felvettek egy akkoriban félreeső vallást, leporolták, átírták és rákényszerítették a keresztény bibliára az (asszem) 1200-as zsinat alkalmával. Azóta zsidókersztény lett minden addig békés keresztény. Addig csak megbocsájtás és szeretet volt, aztán lett bosszúálló istenünk meg "szemet szemért" stb. Az ószövetség hírdeti a zsidók felsőbbrendűségét, és csak a jól ismert, erős lobbijuk következtében lett a legnagyobb világvallás "része" ez a pamflet.

2012. máj. 8. 12:43
 23/32 Csutak_Balazs válasza:
62%

Szerintem azért, mert ők írták az Ószövetséget. A keresztény vallás igazából az ő vallásukra alapszik, mondhatni a "folytatása".

Ha én írtam volna az Ószövetséget, akkor a hunok lettek volna a kiválasztottak.

Érdekes elgondolni, hogy vajon Jézus minden más embert is meg akart-e váltani, és ha igen, akkor ennek van-e köze ahhoz, hogy a zsidók nem fogadták el megváltónak ?

2012. máj. 8. 13:25
 24/32 A kérdező kommentje:

"Felvettek egy akkoriban félreeső vallást, leporolták, átírták és rákényszerítették a keresztény bibliára az (asszem) 1200-as zsinat alkalmával. Azóta zsidókersztény lett minden addig békés keresztény. Addig csak megbocsájtás és szeretet volt, aztán lett bosszúálló istenünk meg "szemet szemért" stb. Az ószövetség hírdeti a zsidók felsőbbrendűségét,..."

Hogy mi van? Hogyan kényszeríthették rá és főleg mit kényszerítettek rá a Bibliára? A szemet-szemért elv az ószövetség velejárója. Az újszövetségben erről szó sincsen. Sőt Jézus épp hogy azért jött hogy a bűneink teljesen eltöröltessenek.

Csutak_Balazs nagyon érdekes kérdést vetettél fel. Szerintem van összefüggés.

2012. máj. 8. 15:07
 25/32 anonim ***** válasza:
oh, fennakadtunk a "rákényszerítették"-en? Akkor rugaszkodjunk neki egy mai kifejezésnek: belobbizták a bibliába a saját verziójuk a teremtésről. Ahol a kígyó igazat mond, az Isten elől pedig el lehet bújni és az ember eredendően bűnös...
2012. máj. 9. 00:28
 26/32 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ha végigolvasod, nem szorul magyarázatra a #22 komment.
2012. máj. 9. 00:30
 27/32 anonim ***** válasza:

Ez úgy hülyeség, ahogy van. Az Ószövetség létfontosságú az Újszövetség megértéséhez, az Újszövetség írói már akkor rengeteg helyen utaltak rá, amikor az állítólagos "zsidó lobbi" beleszólhatott volna, vagyis KR. u. I. században.

Másrészt már a római zsinat idején (Kr. u. 386) sem volt konfliktusmentes a zsidók és a keresztények viszonya, márpedig a biblia kanonizációja ettől fogva lezártnak tekinthető. Nonszensz dolog feltételezni, hogy a zsidók ekkora befolyással bírtak volna a keresztény közösségre (arra nem adtál magyarázatot, honnan is a befolyás), másrészt mi a frásznak csinálták volna. A zsidóknak a helyzete ettől az égvilágon nem javult semmivel, és ugyanúgy nem kedvelték a zsidók a keresztényeket, mint a keresztények a zsidókat.

Semmilyen bizonyíték nem szól az állításod mellett, puszta összeesküvés-elmélet az egész. A gyűlöletkeltőbbik fajtából.

2012. máj. 9. 00:50
 28/32 A kérdező kommentje:

"Kedves kérdező, ha végigolvasod, nem szorul magyarázatra a #22 komment."

Persze hogy nem szorul magyarázatra. Azért is firtatom a dolgot mert abszolúte érthető s ami érthető annál kell csak igazán kérdezni meg vizsgálgatni mert így logikus.

"oh, fennakadtunk a "rákényszerítették"-en?"

Így van. Viszont ahogy Titus is írja ,mi a bizonyíték?

Bár a Zsidó vallással csak felületesen vagyok tisztában de a kereszténységet ismerem. S amit írsz az nem állja meg a helyét. "...átírták és rákényszerítették a keresztény bibliára..."

Ember az Újszövetséget alkotó összes evangéliumot és levelet zsidó származású emberek írták. S a kereszténységet utazásaik során terjesztették el Görögországban s aztán Itáliában. De ezekben az országokban is először a zsidókat keresték fel s csak aztán kezdtek csatlakozni hozzájuk nem zsidó emberek is. Ha soha nem lett volna a kezemben Biblia ez akkor is történelmi tény lenne.

2012. máj. 9. 09:34
 29/32 anonim ***** válasza:
Súlytalan gondolkodásra vall, zsidónak nevezni mindent, ami héber. Nem hinném gyűlöletkeltőnek, de töröljétek nyugodtan, elvileg ez a ti játszóteretek.
2012. máj. 10. 00:47
 30/32 anonim ***** válasza:
Fiúk, lányok, ha valakit ezzel gyűlöletkeltettem, akkor elnézést. Isten látja lelkem nem azért írtam, hogy gyűlölködjön bárki, de az szerintem tény, hogy van egy bosszúálló isten kedvelő csoport és van egy teremtő isten kedvelő csoport. A kettő halmaza csak azóta képez közös területet mióta a biblia ilyen amilyen. Úgy gondolom istenből pedig egy van
2012. máj. 10. 01:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!