Miért a zsidók lettek a kiválasztott nép?
"de nem minden izraelita zsidó, csupán Júda. (zsidó jelentése is az, hogy júdeai, juden)"
Miután Izrael többi törzse Júda testvéreiből ered, mindenesetre egy faj, amit zsidónak hívunk. A nácik sem kérdezték meg Rejtő Jenőtől vagy Radnótitól, hogy vajon Izrael melyik törzséből származik? Merthogy egy fajról van szó. A többi törzs leszármazottait is zsidóknak hívják. sorry, de ez van.
Miért a zsidók lettek a kiválasztott nép?
A válasz roppant egyszerű: mert ők választottak.
Más népek nyilván mást - legfőképp saját magukat - tekintik kiválasztottnak. Az a nép amelyik egy másikat bálványoz feltehetőleg agymosott hülyékből áll.
Mindenki magat tartja kivalasztottnak...
Azert ok, mert ok irtak ezt bele a vallasukba.
Lasd meg: nem akkor alakult ki a magantulajdon, amikor valaki korbekeritett egy telket es azt mondta, ez az ove, hanem amikor a tobbiek ezt elhittek neki.
A kiválasztás lényege, hogy elfelejtsük, hogy valamikor nem létezett ilyen, ahogy nem létezett alá, meg fölérendeltség sem. Ezt meg kellett szüntetni, hogy a szolgává lehessen tenni a népet és napi betevőééjért ki lehessen zsákmányolni.
Valamikor a magyar ősvallásban, ami nagyjából egész belsőázsia ősvallása is volt, nem létezett például olyan, hogy dezertálás. A katona saját maga választotta meg, hogy melyik vezér alatt szolgál, és szabadon elhagyhatta bármikor. Szabad akarata volt ugyanígy a szolgáknak is, akik nem szolgák voltak, hanem szolgálók. Nos ezzel a mentalitással nem lehetett iga alá vonni a népet. Ezt gyorsan meg kellett változtatni. Kb ez van röviden.
Aztán meg, hogy miért a zsidó egész pontosan Isten választott népe?! Ezt itt hosszú lenne leírni. Mert ahhoz egy kicsi egyébb tudás is szükség lenne. Pl, hogy mi az, hogy mag, hogy Isten. Egy kicsit kellene beszéljek az Isten szellemanyagáról, na meg arról, is, hogy miért írja a biblia, hogy bolgogok a lelki szegények, mert övéké a mennyeknek országa. Szóval ez előtt bizonyos dolgokat megt kellene érteni és csak úgy lehetne megárteni a kétdésre adott választ.
Persz mind olyan dolgokat, amik valamikor természetesek voltak a számunkra és midnen ember tudott. De ezt kiírtották belőlünk, amikro ránkkényszerítették a keresztyén vallásokat.
"De ezt kiírtották belőlünk, amikro ránkkényszerítették a keresztyén vallásokat."
Amikor ránk kényszerítették akkor még nem voltak keresztény vallások. Akkor még csak a kereszténység létezett.
"A katona saját maga választotta meg, hogy melyik vezér alatt szolgál,..."
S ezek a fegyver forgató katonák csak úgy hagyták hogy hogy iga alá hajtsák őket? Már ne is haragudj de eddig elképesztő hülyeségben te viszed a "pálmát".
"Aztán meg, hogy miért a zsidó egész pontosan Isten választott népe?! Ezt itt hosszú lenne leírni. Mert ahhoz egy kicsi egyébb tudás is szükség lenne. Pl, hogy mi az, hogy mag, hogy Isten. Egy kicsit kellene beszéljek az Isten szellemanyagáról, na meg arról, is, hogy miért írja a biblia, hogy bolgogok a lelki szegények, mert övéké a mennyeknek országa. Szóval ez előtt bizonyos dolgokat megt kellene érteni és csak úgy lehetne megárteni a kétdésre adott választ."
Ha nem tudod megválaszolni akkor miért írtál?
Miből gondolod hogy senki sem fogja megérteni azt amit leírsz? Pl. az emberképes a kutatásra és a tanulásra is. Csak azért mert te tudsz valamit ne becsüld alá a másik embert.
Nos miért ír a Biblia a lelki szegényekről?
Azért tűnik hülyeségnek, mert pontatlan és nem akartam regényt írni. A kereszténységet ösztönösen írtam többes számba, mert, ami akkor egy volt, az ma sok.
A katonákkal csak egy példát írtam le, ami a metalitásra utal. A régmult időkből, még az Árpád előtti időkből.
Amúgy meg a kereszténységet szentistván vezette be, amint te is tudod. Ő pedig király volt. A katona meg a királyra esküdik fel az aországa után. Tehát, amit csinál akirály azt csinálja a katona. Na de mondom, amit írtam, az árpád előtti korszak. Ezt a szokást érpád már kigyomlálta azzal, hogy a katonának nem volt választási lehetőséget a vérszerződéssel. Na de butuska úgylátszik nem én vagyok, hogy ilyen alapvető dolgokat kell neked elmagyarázzak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!