Van itt valaki, aki hiszi, hogy hamarosan eljő másodszorra Krisztus? És aki nagyon szeretne feltámadni az örök életre?
Ezt a kérdést azért tettem fel,mert nagyon meglepő,hogy szinte az összes ismerősöm vállat von erre a kérdésre,mert nem hisznek benne.Megszakad a szívem értük.
Van itt olyasvalaki,aki vágyik Krisztusra,tiszta szívéből?
Igen, szerintem hamarosan eljön, egyre szaporodnak a jelek.
Ha mégsem így lenne, akkor sem hiszem, hogy szégyenleni fogom, hogy megpróbáltam tisztán élni.
Igen, de nem az örök élet lenne számomra a lényeg, hanem az 1000 éves királyság békéje és nyugalma.
Igen, vágyom rá, és igyekszem méltó lenni hozzá.
Igen, itt vagyok.
Igyekszem, még ha nem is sikerül mindig maradéktalanul.
Krisztus eljövetelére vártok,ahelyett hogy követnétek?
Ha követitek,akkor viszont minek várjátok?
Pietrosol!
A kettő nem zárja ki egymást, sőt egyik bizonyítja a másikat.
Aki követi, valójában az várja. Erre példázatot is adott az Úr, mégpedig, hogy legyünk hasonlóak a szolgákhoz, mint akiknek Ura messzi útra ment, és nem lehet tudni melyik óróban jön. Ha a szolga úgy gondolkodik, még messze van, elkezd enni inni, a társait verni, akkor visszajön az Ura, amely órában nem várja és a képmutatók sorsára veti. De számtalan ilyen példázatot mondott, hogy olyan lesz az ő lejövetele, mint a Noé idejében, vagy mint a tolvaj, amelyik nem szól előre, hogy mikor jön kirabolni a házat. Nem mondja, hogy 12:30-kor jövök lopni. Így kell nekünk is hozzáállni, mint a házigazda, hogy akármikor jöhet, amely órában nem várják, akkor... azaz mindig készen.
Igazad van,mégis azt mondom a várakozás olyan,mintha a jelen pillanatait kissé félretennéd egy szebb jövő miatt.
Erre én csak azt tudom mondani,hogy minden pillanatomat istennek akarom szentelni.
Jelen pillanatban élni,annyit jelent,hogy e világban élni.Krisztus azt mondta:
Ne szeressétek a világot,se azokat,amik a világban vannak.Ha valaki a világot szereti,nincs meg abban az Atya szeretete.Mert mindaz,ami a világban van,a test kívánsága,és a szemek kívánsága,és az élet kérkedése nem az Atyától van,hanem a világból.És a világ elmúlik,és annak kívánsága is,de aki az Isten akaratát cselekszi,megmarad örökké.ÖRÖKKÉ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!