Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Imádkoznátok érte, hogy jól...

Imádkoznátok érte, hogy jól sikerüljön a holnapi matek TZ-m?

Figyelt kérdés
7:45-től 8:30-ig írom, s nagy szükségem lenne egy jó jegyre. :S
2012. ápr. 24. 20:42
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
26%

A diszkalkuliáról bővebben:

[link]

68-as:

Abszolút irreleváns, hogy hogyan látod a neten vagy bárhol leírva, a szabályzat a döntő. Sajnos sokaknak pocsék a helyesírása, ill. az igénytelenség is közrejátszik, khm, khm, bármivel is próbálják indokolni a kis lázadók... :D

Nézz be a Helyesírás kategóriába egyszer-kétszer. :)

Egy kis segítség, mert gondolom, magyarból is érettségizel; a tanárod pedig nem fogja elnézni a helyesírási hibákat, hiába mondod majd neki, hogy nem ez minősíti, mennyire tudsz írni:

Akh. (Akadémiai helyesírás)

[link]

[link]

Szavak jelentése kereshető:

[link]

[link]

[link]

Szinonimaszótár:

[link]

Idegen szavak szótára:

[link]

Mindig:

[link]

Muszáj? Muszáj!:

[link]

[link]

Azzal pedig ne is próbálkozz, hogy "A suliban odafigyelek, de máshol nem érdekel, meg úgy sem számít, és mindenki így ír, ..." - Mert ezeket a kifogásokat már sokszor olvastam. :)

Keresztényként pedig jó, ha tudod, hogy a jó helyesírás nem csak az önmagunkkal szemben támasztott igény, hanem a másik fél tisztelete miatt is fontos.

Üdv. :)

2012. máj. 3. 00:20
 42/50 anonim ***** válasza:
24%

Üdv,

4 év alatt a beadott dolgozataimban egy darab vesszőhiba volt, lehet hogy sokat mondtam

a muszáj.hu-t értelmetlen volt linkelni pont nekem, az előző hsz.-ban szerintem leírtam, hogy mi a pálya

"Keresztényként pedig jó, ha tudod"

ha ezt most nekem céloztad, azzal melléfogtál

2012. máj. 3. 15:33
 43/50 anonim ***** válasza:
48%

ez lemaradt:

"Azzal pedig ne is próbálkozz, hogy "A suliban

odafigyelek, de máshol nem érdekel, meg úgy sem számít, és mindenki így ír, ..." - Mert ezeket a kifogásokat már sokszor olvastam. :) "

kezdeném azzal, hogy közöd nincs hozzá, hogy én hogy írok, tehát nincs szükségem kifogásra sem

a másik, hogy sokan vannak ilyenek, de te pont félreértelmezed, valószínű azért, mert nem tanultál rendesen nyelvtant

nem attól függ, hogy suli vagy nem, hanem attól, hogy milyen stílusréteg

ha én itt bármilyen hibával írok, az csak engem minősít, de a válaszaim ugyanazok maradnak

ezzel szemben egy dolgozatnál, érettséginél, hivatalos levélnél, ismerősnek küldött e-mail-nél, vagy bárminél ami nem chat, odafigyelek

ha a tanárommal beszélek facebookon, akkor sem kezdem nagybetűvel a mondatot, és érdekes nem szól meg érte, még magában sem ítéli el

Azért mert a chat, pont. amíg nem írok olyat, hogy

"itt vok má"

"mongyad",

addig ezzel semmi probléma

tudni kell disztingválni

2012. máj. 3. 15:41
 44/50 anonim ***** válasza:
0%

Mintha egy kicsit felkaptad volna a vizet...

Ráadásul egymásnak teljesen ellentmondó állításokat tettél.

Ha te magad is tudod, hogy az írásaid téged minősítenek, akkor azt is tudnod kell, hogy mindenkinek, aki olvassa, van köze ahhoz, hogyan írsz. (Le style, c'est l'homme.)

A helyes megfogalmazás az lett volna, hogy ez téged nem érdekel.

Ha valóban úgy gondolnád, hogy nincs szükséged kifogásokra, akkor nem írtál volna több kifogást is. Talán mégiscsak érdekel... :)

Ha bárminél, ami nem chat, valóban odafigyelnél, akkor itt, a GYK-n is így tennél. (Például - az eddig említetteken felül - nem lenne három vesszőhiba a válaszaidban; továbbá nem nehezítené a megértést a helytelen tördelés.)

A nyelvtannal és helyesírással kapcsolatos linkeket pedig a gyűjteményemből válogattam össze, a felmerült helyesírási problémáknál jóval bővebb témakörben; valóban neked címezve, de emellett tudva azt, hogy mások is hasznosnak találhatják. Nem is kell megköszönnöd a segítséget, mindig szívesen teszem. Merthogy én rendesen tanultam nyelvtant húsz éven át, és jelenleg is ez az egyik "szívügyem". Bevállalom, hogy nyelvtannáczi vagyok, vagy egy újabb kifejezéssel élve: nyelvi zelóta. :D

Némely válaszodat pedig akár keresztény is írhatta volna; és mivel nem volt egyértelmű, az elsőből indultam ki (10.), amelyben imát kértél. Arról nem is szólva, hogy akár több azonos százalékú felhasználó is lehet egy-egy kérdésben; az egészet egyben visszaolvasva is van egy kivétel, ami lehet másé, de teljesen mindegy. Viszont így az is feltűnt, hogy másokkal nem mindig folytattál rendes párbeszédet, hanem főleg csak megjegyzéseket fűztél mindahhoz, amihez épp kedved tartotta. Ez persze nem olyan nagy probléma, csak akkor ne várd, hogy komolyan vegyenek.

Mindezek ellenére még egyszer sok sikert az érettségidhez.

Üdv. :)

2012. máj. 3. 20:07
 45/50 A kérdező kommentje:
Fejezzétek már be legyetek szívesek, mert kezd nagyon unalmassá válni, hogy fórumnak használjátok a kérdésemet! Az lesz a vége, hogy letörlöm! Az efféle beszélgetésekre (kioktatásokra...) ott a privát üzenet lehetősége! Ha nem nekem címzitek a válaszaitokat, akkor inkább mellőzzétek a hozzászólást, rendben? Köszönöm!
2012. máj. 3. 20:18
 46/50 anonim ***** válasza:
Na hányas lett végül?
2012. máj. 4. 10:46
 47/50 anonim ***** válasza:
24%

@berta:

rendben, van logika benne

mindazonáltal még senki nem szólt meg soha a helyesírásom miatt, még egy tanár se, de főleg a neten senki, én viszont már többeket is

de úgy látom vannak emberek, akiknél ez már kóros szinteket ölt

végső soron itt, gyk-n az adott válaszok hasznossága a döntő

a keresztény kérdéshez a véletlen opcióval jutottam el, és akkorát röhögtem rajta, hogy úgy éreztem, ide írnom is kell, még van egy csomó ember, aki ilyeneket elhisz, te jó ég..

de látod, ha már a kérdezőnek nem tetszik, hogy nem releváns hsz-okat adunk, akkor kifejteném a véleményemet:

tök mindegy, ki imádkozik a dolgozatodért, csak tőled függ, hogy hogy sikerül, meg a feladatsortól

remélem meglett a kettes, amit akartál

2012. máj. 4. 12:57
 48/50 A kérdező kommentje:
Még nem osztották ki a dolgozatot, de majd jelentkezem. :)
2012. máj. 5. 13:30
 49/50 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: még az jutott eszembe hogy nem azért kell imádkozni hogy a dolgozat jól sikerüljön hanem azért hogy jól el tudd végezni a tanulmányaidat vagy hogy majd jó munkahelyet kaphass. Azért jobb így imádkozni mert mindig a végső célt kell kérni, az eszközöket és az oda vezető utat pedig jobb Istenre bízni.

Persze ha mondjuk a szüleid miatt fontos a jó jegy akkor kérheted azt is hogy a dolgozat sikerüljön jól.

2012. máj. 9. 13:22
 50/50 A kérdező kommentje:
Meglett a 2-es! :)
2012. máj. 17. 16:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!