Bibliai értelemben újjászülethet-e valaki úgy, hogy nem hisz Jézus Istenségében?
"Nem, mert Jézus kijelentette magáról, hogy ő Isten, több helyen is benne van az evangéliumokban és a levelekben. "
Hol is? Ő annyit mondott magáról, hogy "vagyok". Ez az örökkévalóságra is utalhat, de nem kell lekövetkeztetni belőle, hogy Isten. Viszont minden hatalmat megkapott, de kitől? Az Ayától, a teremtő Istentől.
Sőt van egy nagyon jó mondata: "Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten."
Ő egész ittléte alatt a mennyei Atyát magasztalta, az Ő Istenségét. Nem a magáét.
"De ebben az újraszületésben csupán 144000 személy részesülhet, mert azt mondta Jézus hogy akik újraszületnek viztől és szellemtől azok vele az égben fognak uralkodni 1000 évig."
Hol is van ez? Szükséges újjászületni, de mindenkinek. A 144000 az elpecsételtek száma a 12 törzsből. Majd ezt olvashatjuk: "Azután látám, és ímé egy nagy sokaság, a melyet senki meg nem számlálhatott, minden nemzetből és ágazatból, és népből és nyelvből; és a királyiszék előtt és a Bárány előtt állnak vala, fehér ruhákba öltözve, és az ő kezeikben pálmaágak;"
Tehát a 12 törzsből törzsenként 12000 elpecsételt akik hitből tartattak meg és megszámlálhatatlan sokaság minden nemzetből, akik hit által. Akik elég valószínű, hogy szintén újjászülettek, mert újjá kell születnie.
Abban kell hinnie, hogy Jézus Isten Fia, és a testben megjelent Krisztus.
Kérdés, hogy lehet-e úgy hinni, hogy Jézus a Krisztus, az Isten Fia, hogy tagadja valaki azt, hogy a Krisztus (Messiás) Isten?
Ki a Krisztus? -- A Krisztus Isten.
"Ézs 9:6 Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!"
Az Ige Isten? -- Igen.
"Ján 1:1 Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige."
Jézus Krisztus a testté lett Ige? -- Igen.
"Ján 1:14-15 És az Ige testté lett és lakozék mi közöttünk (...) János bizonyságot tett ő róla, és kiáltott, mondván: Ez vala, akiről mondám: Aki utánam jő, előttem lett, mert előbb volt nálamnál.
(...)
Ján 1:29-30 Másnap látá János Jézust ő hozzá menni, és monda: Íme az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit! Ez az, akiről én ezt mondám: Én utánam jő egy férfiú, aki előttem lett, mert előbb volt nálamnál."
"1Ján 4:2 Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;
1Ján 4:3 És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus [lelke], amelyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már."
A testté lett Ige Isten? -- Igen.
"1Tim 3:16 És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe."
Az Ige és Isten egy? -- Igen.
"1Ján 5:7 Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Ige és a Szent Lélek: és ez a három egy."
Jézus Krisztus Isten? -- Igen.
"Fil 2:5 Annak okáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is,
Fil 2:6 Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő"
Jézus Krisztus egylényegű Istennel? -- Igen.
"Márk 12:29 Jézus pedig felele neki: Minden parancsolatok között az első: Halljad Izrael: Az Úr, a mi Istenünk egy Úr."
Fil 2:11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére."
"Ján 10:30 Én és az Atya egy vagyunk."
Szerintem nem születhet újjá. Hiszen hogy akar valaki Krisztusban újjászületni, ha azt se tudja, ki Ő, ha nem ismeri Őt?
"Ján 14:7 Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.
Ján 14:8 Monda neki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!
Ján 14:9 Monda neki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
Ján 14:10 Nem hiszed-e, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki énbennem lakik, ő cselekszi e dolgokat."
Kedves kérdező!
A szavaitokkal élve, nem mindegy, hogy milyen Isten nevében jársz.
Újjá születhetsz akkor, ha megtalálod a szívedbe azt az Istent akit úgy hívnak, hogy szeretet.
A szeretet Istene nem tesz különbséget emrer és ember között. Ő felajánlotta az emberiségnek, hogy hozzá menjenek, mert nála van az élet és az igazság.
Nem Ő az aki össze uszítja az emberiséget, hanem az eltévelyedett ember, aki feladta a szabadságát, idegen istenekre hallgatva.
Nem egy vallásszervezet által fogsz üdvözülni, hanem ha felismered a szívedben azt, amit minden ember megkapott az Isten felismeréséhez, az a szeretet.
Aki ki felismeri a szívében lévő szeretetet, megtalálja Istent. Többé nem hisz egy olyan hitnézetnek, amelyben félrevezetik, mert a szeretet szabaddá teszi.
Amikor az Ördög megkisértette Jézust ezt mondta neki: "Eredj Sátán! Mert meg van irva , az Urat a te istenedet imádd és egyedül neki végezz szent szolgálatot!"
Sátán arra akarta rávenni Jézust hogy valaki másnak mutasson be imádatot Istenen kivűl. Ennek semmi értelme ha Jézus része ugyanannak az Istenségnek.
Jézus kijelentette: "egyedül az Urnak végezz szent szolgálatot." Ha Jézus a háromság része lenne nyilván azt mondta volna hogy "nekünk"!
2Thess 2,16 Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus, ÉS az Isten a mi Atyánk, a ki szeretett minket és kegyelméből örök vígasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg
2Pt 1,2 Kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen az Istennek ÉS Jézusnak a mi Urunknak megismerésében.
2Kor 1,2 Kegyelem néktek és békesség Istentől a mi Atyánktól ÉS az Úr Jézus Krisztustól.
1Tim 2,5 Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus
"Szegény" Pál és Péter talán félre voltak vezetve? Mindig az Istent emlegették, és Krisztust, de nem mint Isten egyik részét.
Tehát azt állítjátok, hogy volt az Isten, aki népének törvényébe is beírta, hogy egyedül ő az Isten, aki azt mondja magáról, hogy Isten annak jaj, jaj, jaj...és ne mondják, hogy több az Isten, mert Ő egyedül van.
Majd törvényének kiadása után cirka 2000 évre rá eljött ő, illetve egyik része, és csodálkozik, hogy megölik, mert Istennek nyílatkoztatta ki magát. Ez így elég ferde. Ez csak úgy nem ferde, hogy NEM nyilatkoztatta ki magát Istennek, mert az Isten egy, aki teremtett mindent, és akihez imádkozott. Az Ő örökkévalóságát állította, nem az istenségét. Ha a megváltottak ott lesznek az új Jeruzsálemben, örökké Krisztus uralma alatt, akkor a megváltottak is Istennek nyilváníthatják magukat, mert örökkön örökké élnek? Az örök élet nem egyenlő az istenséggel. Krisztus Isten fia, a kezdet, Isten teremtésének keze. Isten angyalai által tesz dolgokat, Krisztus által áll a világ.
Kezdetben volt az ige. Legyen...
Ez kezdetben az Istennél volt. Ő mondta, belőle indult ki...
És Isten vala az ige. Isten mondta, Isten akarta...
És az ige testté lett. Aki által lett minden, aki kezdettől fogva volt, van, lesz. Isten minden hatalmával, de Istentől és Isten által. A teremtés végrehajtója, az ige megcselekvője, maga az ige hordozója testté lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!