Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a hit ajándéka?

Mi a hit ajándéka?

Figyelt kérdés

Ha az Úr szereti a benne hívőket miért ad nekik nehézségeket?

Mert, hogy mindenki akkora keresztet kap amekkorát elbír.

[link]

-az utolsót enm is értem-

Ha a dolog így áll és tartok attól,hogy kérjek.

Elvéreznék.

Gyenge vagyok ahhoz,hogy ilyen módon találjak rá.

2012. ápr. 12. 20:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Bízzál Allahban, de előbb kösd meg a tevédet?

Bízz Istenben! Ő ismer téged! Azt is tudja, hogy erőtlennek érzed magad. Ehez fogja mérni a feladataidat. Lehet, kicsi feladatokat fog adni, míg meg nem erősödsz. Vagy előbb önbizalmat ad, hogy magad is láthasd, hogy nem olyan satnyák a vállaid, mint gondoltad!

Ha BÍZOL Benne, az lehet az első lépés az igazi HIT felé!

És ne feledd: ami nem öl meg, az megerősítt!

2012. ápr. 12. 21:20
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Csomó elpocsékolt idő.
2012. ápr. 12. 21:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"Gyenge vagyok ahhoz,hogy ilyen módon találjak rá."

Igazság által leszel erős.

2012. ápr. 13. 07:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A hit ajándéka itt a földi életben a valódi szabadság, a túlvilágon pedig az örök élet. Egy hívő ember számára szinte hihetetlen, hogy emberek visszautasítják a bűn és halál fogságából való szabadítás lehetőségét. Mégis sokan teszik ezt. Olyan én- és kényelemszeretők, hogy inkább megmaradnak a rabszolgaságban, nem törődve azzal, mi lesz a vége. Semmi változást, önmagukkal való szembefordulást, küzdelmet nem vállalnak szabadulásukért.

Aki viszont elfogadja a szabadítás ajánlatát, abban Isten további megvilágosodást és tisztulást tud teremteni. Hatalmasan megerősíti akaratát, annyira, hogy határozottan a Megváltó követőjévé kíván lenni, és mindenáron el akarja nyerni a szabadulást. Így jut az ember „megbékélésre”, újbóli összhangra Istennel és törvényével. Értelmével és lelkiismeretével tisztán látja annak igazságát, és már egész életszemlélete, ízlése az igazság mértékéhez igazodik. Ezzel az átalakulással együtt jár a szabadulás nagy és csodálatos öröme, amely ekkor teljesen áthatja az embert. Ezek a hit ajándékai a gyakorlatban.

Üdv. Péter

2012. ápr. 13. 08:36
 5/9 A kérdező kommentje:

3. Ezt nem értem !!

AZ az igazság, hogy gyenge vagyok és ezt fel kell ismernem?

2012. ápr. 13. 19:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem erre gondoltam.

Hanem arra hogy ha gyengének érzed magad, akkor az Igazság tud téged megerősíteni. Ha jó úton keresed, akkor rátalálsz.

Tudod ki az Út?

Róm 10:17 Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által.

2012. ápr. 14. 13:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy az Úr mindig válaszol az imáinkra, ha azok őszinték. Mindig a legjobb választ adja, de mivel az ő látóköre szélesebb, mint a mienk, mi nem mindig látjuk be, hogy miért pont azt a választ adta, amit.

Pl.: én régebben azért imádkoztam, hogy le tudjam győzni a nagyképűségemet. Nagyon beteg lettem, kórházba kerültem és majdnem meghaltam. Teljesen kigyógyultam a betegségből, és ismét egészséges vagyok, viszont a betegségem során megtanultam levetkőzni a nagyképűséget, és alázatossá váltam.

Szóval a betegség egy tanítás volt az Úr részéről, válasz az imámra. És mivel én megfelelően álltam hozzá - nem szidtam az Urat azért, mert beteg lettem, hanem megpróbáltam meglátni a betegségem értelmét -, egyrészt meggyógyulhattam, másrészt megtanultam a leckét és az imámra válaszul megszabadulhattam a nagyképűségtől.

Az Úr tudja, hogy mi mennyit tudunk elviselni, és sosem ad nekünk akkora keresztet, amelyet nem tudunk elviselni. Mindig gondolj arra, hogy Ő tisztában van azzal, hogy mennyit bírsz, és nem ró rád annál nagyobb terhet.

Szóval ha kapsz egy terhet, tudhatod, hogy képes vagy azt elviselni és megbirkózni vele.

A súlyzózás is nehéz, fárasztó és fájdalmas, mégis jó és hasznos, hiszen megerősödünk tőle.

Az első kérdésedre visszatérve: a hit ajándéka a remény, abban, hogy képesek leszünk elviselni minden keresztet, és Jézus Krisztus halála és feltámadása által üdvözülhetünk majd.

2012. ápr. 15. 19:51
 8/9 A kérdező kommentje:

Jézus az út !

Akkor házz imádtkozzak vagy az Úrhoz? :-)

2012. ápr. 16. 21:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Jézus nevében imádkozz, az Úrhoz. (Az imád végén mindig mondd azt: Jézus Krisztus nevében, ámen.)
2012. ápr. 17. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!