Nem vagyok Jehova Tanúja. Miért lenne jó, ha az lennék?
Őszintén szeretnék neked valami pozitívat írni, de nem könnyű. Egy tanúnak ez biztos kapásból menne.
Nem ismerek túl sok tanút, akit meg igen az sem veszi túl komolyan a vallását, így igazából csak innen, a kérdésekre adott válaszaikból, megnyilvánulásaikból kapok képet róluk.
Amit nagyon hiányolok belőlük, az a tolerancia,türelem,alázat,szerénység és legfőképpen a szeretet.Sokat dolgoznak azon, hogy minél több embert megtérítsenek, de sajnos nem az a boldog, aki sokat tesz, hanem az, aki mindenkit és mindenkor nagyon szeret. Ennek pedig az ellenségszeretés a próbája! Áldani átkozóinkat, jót tenni azokkal, akik rosszat tesznek nekünk, tehát mennyei Atyánk stílusát megélni.
Szívből sajnálom, hogy nem tudtam neked egy jó indokot írni,remélem másnak azért jobbak a tapasztalatai ezzel az egyházzal.
a tanulmányozást én is ajánlom, csak érdemes kritikusan hozzáállni. igazából minden kérdésre van valami kifogás, bár megesik, hogy maguk sem tudnak válaszolni sok dologra.
és valóban egyet kell értenem azzal, hogy a tanúk ritkán toleráns és szerető emberek. legalábbis sajnos nem ilyennek ismertem meg őket, sem a keresztények nagy részét. pont a legprimitívebbek azok, akik nem nyitottak a világra, hanem hinni akarnak valamiben. ezek az emberek nem kíváncsiak másokra, a saját akaratukat akarják érvényesíteni másokon, a vallásuk pedig a drog, ami értelmet ad életüknek.
nem mondom, hogy minden vallásos rossz, de a legtöbb ember ugyanúgy ember marad attól még, hogy felvesz egy köpönyeget.
E helyett látogass el ide
www.hit.hu
Egyet tarts szem előtt: Jézus az út az Atyához. Jézus nélkül nem fog menni. A Jehova Tanúi leminősítik Jézust.
Tehát nem lenne jó...
A tanúk aszt mondják :övék az igaz vallás.Na de a legtöbb vallás ezt mondja ,vagyis elletmondás,egyik sem igaz vallás .Ezzel szemben Jézus Krisztus azt mondja :Én Vagyok az Igazság,az Út,és az Élet!Na Ő rá van szükséged.A Bibliában Ő róla olvashatunk,főleg a János evangéliumában.
Jézus nem vallást kínál ,hanem életet,menekülést a bűneid hatalmábol,és következményeiből.Élő kapcsolat a Teremtő Istennel .Javaslom Vedd fel a kapcsolatot Jézussal,és Ő majd elmagyarázza a Biblián keresztűl,hogy mit higgy és mit ne higgy el a földi életedben.
Addig örülj amíg szabad vagy . Megmondom neked, ha a szeretet Istenét keresed, megfogod találni. Ne engedd, hogy bárki elhitessen. Az Isten nem olyan kicsi, hogy ne gondoskodjon a teremtményeiről.
Az életet ajándékba kaptad, és mellé útmutatást is kaptál. Onnan ismered fel Őt, hogy a szívedbe írta fel az igazságot.
Nincs messze egyikünktől sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!