A kreacionistáknak még hány átmeneti foszilia kéne ahhoz, hogy az evolúciót ne nézzék le?
A rákot és az AIDS-et (ami egyébként a HIV vírus okoz, az AIDS a tünetegyüttes neve, de mindegy) nem mi okoztuk - vagy valami fura módon az őserdei majmokat is megfertőztük Afrikában - ugyanis onnan indult a betegség. És mai megtalálható.
Rák pedig minden összetett élőlényben megtalálható, de találhatóak utalások rá több száz éves szövegekben is. Tehát akkor szerinted a tudomány nevű "vallás" több száz, de valószínűleg több százmillió éve pusztít ezen a bolygón a rák és egyéb vírusos betegségek képében. Az igen, kemény :D
Tehát szerinted a modern tudomány gyengíti le a szervezetet. Hmm. Hallottál már az 1400-as évekbeli hatalmas pestisjárványokról? Akkor még inkább csak imával "gyógyítottak". Meg is halt a népesség eléggé tekintélyes százaléka. Majd az 1800-as években Indiában újra lábra kapott a járvány, és egész Ázsiában elterjedt. És ekkor feltűntek a térítő tudósok: és megállítottak! Bizony, a pestis ma már gyógyítható betegség. Legyen vallás a tudomány, de akkor sokkal-sokkal többet tud, mit a te vallásod :D Sőt, ez a "tudomány" nevű istennek köszönhetően mennyi is a mai átlagéletkor? 60-70 év között? Mennyi volt régen? 40 év alatt? Tehát átlagosan 30 évvel is tovább élnek a legyengült szervezetű emberek.
Te nem látsz itt valami orbitális ellentmondást? A régmúlthoz képest sokkal tovább élünk, sokkal tovább élünk AKTÍV életet - régen egy 40 éves ember azon gondolkozott, hogy milyen lesz a temetése - ma azon, hogy kéne még gyerek. Dacára, hogy szerinted ma tönkretesszük magunkat.
Azt meg, hogy az idióta embereket meg lehet vezetni, miért a tudomány számlájára írod? A te vallásod éppen ugyanúgy megvezeti az embereket, sőt... A tudomány alkot. Nem jót, és nem rosszat. Vegyük például a maghasadást. Borzalmas fegyver, nemde? Atombomba, tömegpusztítás. Ja, meg ugyanez a technika működteti a számítógépedet is, bezony. Azt miért nem gyűlölöd? Ugyanaz a mocsadék, szektás tudomány hozta létre. Vagy te imával írtad a szövegeidet? :D
Tehát, te elveted a modern tudományt. Mindenét elveted akkor, hiszen az evolúció többet között a részecskegyorsítókra, vele együtt ugyanarra a fizikára épít, aminek a tudásával például a számítógépet építették, tervezték, amivel te fikázod az evolúciót, és a tudományt. Nem tartod ezt nevetségesnek?
Én nem vagyok vallásos. Hiába hiszed, akkor sem vagyok. A szememnek, és a tényeknek hiszek. Akár hiszed, akár nem, számtalan kisérletet én magam is lefolytattam, mindenféle témában. Láttam az eredményt, megismételtem a dolgokat, tanultam fizikát, kémiát, ezek összeadását - elektrotechnikát, vele együtt alapszintű kvantumfizikát - és ugyanígy belekapcsolódott a biológia, informatika is - és csodásan egymásra épülnek.
Te meg itt köpködsz, közben csak süt belőled a tudatlanság. Meg némi taplóság, dehát, kiben nincs, nemde? :)
Próbáld elfogadni, hogy nem mindenki ugyanúgy vallásból látja a világot, mint te. Bevallom, engem nem zavar a vallásod - amíg nem valódi tényeket próbálsz megkérdőjelezni. Nyugodtan imádkozhatsz, nyugodtan hiheted, amit hinni akarsz - magadban, magadnak. A tudomány nem az a téma, amit a hit irányít. Lehet, számodra ez felfoghatatlan, és elképzelhetetlen, de mégis így van. Hiheted, hogy a világot a hit mozgatja - a tudományt azonban a természet érdekli, a hit, mint olyan hidegen hagyja. Úgyhogy lehetőleg ne keverd bele :) Mondanám, hogy ellenőrizd le a dolgokat - de úgysem fogod. Erre is fröcsögsz egy sort, én meg majd válaszolok, ha úgy hozza kedvem :D egyelőre még élvezem, bár tudom, úgyse figyelsz. De legalább elütöm az időt. Bár inkább programozni kéne...
"A rákot és az AIDS-et (ami egyébként a HIV vírus okoz, az AIDS a tünetegyüttes neve, de mindegy) nem mi okoztuk - vagy valami fura módon az őserdei majmokat is megfertőztük Afrikában - ugyanis onnan indult a betegség. És mai megtalálható."
Oké, ha nem, hát nem. De szerintem a kísérletek nagy részét állatokon tesztelik.
"Rák pedig minden összetett élőlényben megtalálható, de találhatóak utalások rá több száz éves szövegekben is. Tehát akkor szerinted a tudomány nevű "vallás" több száz, de valószínűleg több százmillió éve pusztít ezen a bolygón a rák és egyéb vírusos betegségek képében. Az igen, kemény :D"
Idéznél? És megneveznéd a hivatkozást?
"Tehát szerinted a modern tudomány gyengíti le a szervezetet. Hmm. Hallottál már az 1400-as évekbeli hatalmas pestisjárványokról? Akkor még inkább csak imával "gyógyítottak"."
Igen, halottam, és az Úr meg is mondta cirka 1500 évvel előtte is.
"Íme én ágyba vetem őt, és azokat, a kik vele paráználkodnak, nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből.
És az ő fiait megölöm halállal; és megtudják a gyülekezetek mind, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint."
"A régmúlthoz képest sokkal tovább élünk, sokkal tovább élünk AKTÍV életet - régen egy 40 éves ember azon gondolkozott, hogy milyen lesz a temetése - ma azon, hogy kéne még gyerek. Dacára, hogy szerinted ma tönkretesszük magunkat."
Ezt a hipotézist nehezen veszem be. Ahogy anno is voltak 40 évesen meghalt emberek, úgy ma is vannak 1 évesen meghalt kisgyerekek. Ez nem bizonyít semmit.
"Tehát, te elveted a modern tudományt"
Nono, és az evolúció nevezetű vallást vetem el. és bizalmatlan vagyok az orvostudománynak nevezett támogatási rendszerben.
"Mindenét elveted akkor, hiszen az evolúció többet között a részecskegyorsítókra, vele együtt ugyanarra a fizikára épít, aminek a tudásával például a számítógépet építették, tervezték, amivel te fikázod az evolúciót, és a tudományt. Nem tartod ezt nevetségesnek?"
A számítógépet a tudománynak köszönhetjük és semmi köze az evolúciónak nevezett vallási hipotézishez. Ne keverjük a kettőt.
"Én nem vagyok vallásos. Hiába hiszed, akkor sem vagyok. A szememnek, és a tényeknek hiszek. Akár hiszed, akár nem, számtalan kisérletet én magam is lefolytattam, mindenféle témában. Láttam az eredményt, megismételtem a dolgokat, tanultam fizikát, kémiát, ezek összeadását - elektrotechnikát, vele együtt alapszintű kvantumfizikát - és ugyanígy belekapcsolódott a biológia, informatika is - és csodásan egymásra épülnek."
Értem, és gratulálok. De úgy gondolom, hogy a világ keletkezéséről alkotott vallásodat és az evolúcióba vetett hitedet könyvekből és emberek hipotéziseinek elfogadásából nyered, igaz? Vagy evolúciós kísérletet is végrehajtottál?
"Te meg itt köpködsz, közben csak süt belőled a tudatlanság. Meg némi taplóság, dehát, kiben nincs, nemde? :)"
Valószínű, hogy igazad van, és köszönöm.
"A tudomány nem az a téma, amit a hit irányít."
Azt biztos nem, nincs is bajom a tudománnyal. Azt tudtad, hogy az egérméreg több, mint 99 %-a ehető kaja? Kevesebb, mint 1 %-a méreg. Na, én ennek az 1%-nak vagyok az ellensége.
Szia
A spermát nem tekintem embernek, de a megtermékenyített petesejtet igen, úgyhogy még rosszabb az arány azok miatt a fogamzásgátlók miatt, amelyek megölik a magzatot. De nem akarom szétoffolni a témát, csak megjegyeztem, hogy lehet kicsit máshogyan is számolni az átlagéletkort és egyből az ellenkező következtetést vonhatjuk le belőle, mint amiket bizonygatni akarsz.
Az ember farokcsontjáról meg csupán annyi megjegyzésem lenne, hogy a méh izomzata csatlakozik hozzá és igen fontos tartó szerepe van a várandóság alatt.
Rengeteg átmeneti faj él még most is, nem is kell fosszíliákat keresni. Azt emg nem lehet elvárni, hogy egy bolygó nagyságú területen,egy 4milliárd éves evulúciót, olyan könnyen fel lehet deríteni. Miközben réteg mozgások vannak, hatalmas területeket víz öntött el, és kb csak 100 éve tudjuk könnyen mélyen és egyzsrűen megmozgatni a földet.
A dns meg egy olyan fura dolog, hogy sok gén nem is működik benne, az evolúció során kikapcsoltak, de már ezeket vissza tudjuk kapcsolni, így hoztak létre pl fogakkal rendelkező csirkét... Ez azért egy bizonyíték...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!