Reinkarnáció tény?
Ha a vallásokban szeretet van,akkor elengedhetetlen a reinkarnáció.Ez az egyetlen dolog,ami igazságos és amely igazságossá teszi a létet.Öröklétben,szabadon újraszülethetsz bárkivé.Ebben benne van a szabadság,az öröklét.És nincs benne ítélkezés.Ezek az alapjai a szeretetnek.
Főleg nincs egyetlen vallás ellen sem,és egyetlen vallás sem tartalmazhatja kizárólagosan.Érdemes róla elgondolkodni.
Off: az isteni téveszme egy értéktelen fércmű, még az intelligens ateisták is erősen bírálták. (lásd: Terry Eagleton, ateista filozófus, egy a sok közül, neten olvashatod a bírálatát.)
Ha valaki ennyit tud a spiritualitásról az inkább ne írjon róla könyvet.
Kérdező: A reinkarnáció nem tény. Egy hitrendszer. Egy a sok közül. Neked ez fekszik, jó. Másnak meg más. Ennyi a történet.
Szerintem pont, hogy nem igazságos.
Sokkal igazságosabb az, hogy Isten szeretetből minden embert egyedivé teremtett, szabad akaratot adott, és majd megdicsőült testben támadunk fel az utolsó napon.
Nincs reinkarnáció.
A szamszára (élet körforgása, 'létforgatag'), melynek folyamata a reinkarnáció, egy tipikusan indiai, a hinduizmushoz köthető felfogás. A buddhizmusba, dzsainizmusba, a szikh vallásba is a hinduizmusból került át. Azonban ott (Indiában és környezetében) sem hittek benne mindenkor, hanem fokozatosan alakult ki az évszázadok során. A reinkarnáció (újra meg újra megszületés, lélekvándorlás) tanának lényege, hogy a halál
után az életben véghezvitt tettek alapján, ezeknek megfelelően új testben születik újjá a személy. Ezt a folyamatot a személytelen „élettörvény” a karma szabályozza. Ebből a kilátástalan körforgásból szeretnének az eredeti keleti vallások követői kiszabadulni, különféle módokon. Nálunk, nyugaton ennek a hitnek egy romantikus változata terjedt el, mintegy esélyként elképzelve egy másik, jobb életre. A hindu, a buddhista stb. azonban éppen szabadulni szeretne belőle, nem a részévé válni, mint nálunk. A reinkarnációnak ez a
nyugati, tündérmesés változata valójában soha semelyik vallásnak sem volt része.
A Biblia kategorikusan ellentmond a reinkarnációnak. Azt mondja, hogy a halál csak egyszer történik meg, utána pedig ítélet következik azok számára, akik Krisztus nélkül
haltak meg.
„elrendeltetett, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután pedig ítélet következik” (Zsidók 9:27)
és örök élet azoknak, akik elfogadták Jézus Krisztus bűneikért való áldozatát „Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak” (Róma 8:1)
A Biblia beszél újonnan születésről (ld.: János ev. 3. rész), ennek azonban semmi köze a reinkarnációhoz. Azt jelenti, hogy az az ember, aki elfogadta Jézus Krisztust Megváltójának (ezt nevezzük megtérésnek), az Isten által újonnan születik, új teremtés lesz.
„Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.” (2Korinthus 5:17)
Az újjászületett emberben lakozást vesz a Szent Lélek. Ez nem az ember egy másik életében történik, hanem ott, abban a pillanatban, amikor meghozta valaki ezt a döntést.
Az örök élet sem csak a halála után lesz az övé, hanem már abban a pillanatban, amikor meghozta a döntést Jézus mellett.
További információ a reinkarnációról:
Ki tudja megmondani biztosra,hogy mi van a halál után?
Valójában a vallások sem tudják,csak találgatnak.Én hiszek az Isteni igazságosságban,és szerintem a reinkarnáció is lehet erre egy jó kivitelezés,de nem kizárólagos folytatása a halál utáni létnek.a klasszikus örök poklot meg örök mennyt mondjuk nem tudom elfogadni,ez nekem elég abszurd,és igazságtalan is.
Hoffman Józsefnek!
Amit ön leír a tipikus gondolkodásnélkül a dolgok elfogadása.Elfogadása a bibliának,ami egy olyan szöveg,amely semmivel sem hitelesebb,akár a buddhizmusnak vagy hinduizmusnak.
Uncsi ez a szöveg,hogy a biblia ezt tanitja meg azt tanitja.Na és akkor mi van?!
Mellesleg az egész keresztény vallás megfélemlítésen alapszik:"Vagy így teszel,vagy jaj neked"És ez talán igazságos?!Ez egy röhej!Nekem nem is Jézussal van gondom,hanem a okokoskodó,erőszakos kereszténnyel,akik azt hiszik csak ők tudják a tutit.
Ugyanakkor a vallásokat félretéve,de talán inkább félresöpörve,mindenki hagyatkozhatnak a saját tapasztalatára,ahelyett,hogy valakik ijesztgetnék a gonosszal és a sáttánnal,meg hasonló kitalált alakkal.
Kedves kérdező!
Teljesen jól látod ezeket a dolgokat, hogy a világvallások egy félelmes Istent mutatnak be, mert nem ismerték fel az Úr
Jézust. Az Isten szeretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!