Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak evolúciót elfogadó...

Dzson kérdése:

Vannak evolúciót elfogadó keresztények?

Figyelt kérdés

2012. márc. 10. 22:24
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
70%

Szia, dzson :)

Örülök, hogy újra itt vagy. :)

Az elmúlt közel két hónapban én sem lógtam annyit a GYK-n, mint régebben; de amelyik kérdéseket végigolvastam, ott nem nagyon találkoztam válaszaiddal. :(

Remélem, minden rendben. :)

GBU

2012. okt. 6. 17:22
 32/37 A kérdező kommentje:

Szia Berta Wooster!

Örülök, hogy kerestél! :)

Ma megnéztem néhány oldalt, ahol már jártam, némelyikbe írtam is. Sajnos, csak munkaidő után, és a munkahelyemen maradva tudok netezni jelenleg.

Most is kifutottam az időből, de gyakrabban meg fogok jelenni ezeken az oldalakon.

2012. nov. 9. 20:08
 33/37 anonim ***** válasza:
Duane Gisht nem tudom komolyan venni mióta olvastam, hogy egyszer azt állította, hogy a vér bizonyos fehérjéinek vizsgálata azt az eredményt adta, hogy a kecskebéka és az ember között nagyobb a hasonlóság ezekben a fehérjékben, mint a csimpánz és az ember között.
2013. júl. 7. 22:43
 34/37 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a válaszokat, de tudóspalántaként én is csatlakozom azokhoz (talán még akadnak), akik Istenben hívő, gyülekezetbe járó keresztények, de a 6 napos teremtést nem szószerint hiszik (mint ahogy egyéb bibliai dolgokat sem).
2013. szept. 4. 11:16
 35/37 A kérdező kommentje:

09-04 11:16 részére

Hosszú szünet után, újra látogatom a Gyk oldalait.

Nagy örömömre szolgál, hogy te is bátran mered vállalni az igazságot, komoly (és makacs ellenszélben is)!

Bátorítalak abban, hogy segíts azoknak, akik őrlődnek a kételyeik miatt. Ajánlom a BioLogos.org oldalait, érdemes e-mail hírlevelet is kérni tőlük. Én Facebookon is ajánlok tőlük cikkeket. Nem tartom a kreacionistákat sem butáknak, csak olyanoknak, akik attól félnek, elveszti a hitüket. Biztosíthatok mindenkit afelől, hogy nem vesztettem el mást, csak az aggodalom és a kishitűség láncait. Gondolom, te is így vagy. :)

2013. nov. 26. 01:19
 36/37 anonim ***** válasza:

Előbbi vagyok. :)

Köszönöm a megszólalást, ha lehet ezt mondani, meg a honlapot. :) Átböngészem. Egyébként nem vagyok biológus palánta, de olyan interdiszciplináris témák érdekelnek, amik érintik a biológia egyes részeit is.

Az evolúcióhoz így nem tudok hozzászólni, és nem is áll szándékomban ezt a témát nagyon vitatni, meg győzködni másokat... Ezért az utolsó bekezdést nem nagyon értettem.

2013. nov. 27. 18:40
 37/37 A kérdező kommentje:

Természetesen, nem kell senkit győzködni. Aki meggyőződéses kreacionista, annak úgyis hiába beszélsz, legfeljebb elkerül, esetleg rossz híredet kelti. Akinek azonban kétségei vannak tudományos szempontból, azokat nem illik visszanyomni a strucc-pózba, mert abból lesz majd az igazi hitehagyás.

A BioLogos.org nemcsak biológiával, genetikával, hanem minden tudományos kutatási területtel foglalkozó kutatót vonz. Éppen ezért naprakész, és azért is, mert nem kell azzal a bénító aggodalommal élnie, hogy a tudományos publikációk tetszenek-e a kreacionistáknak. Tehát, nem önálló tudományos irányzat, hanem keresztény tudósok virtuális találkozóhelye (persze, vannak valós földrajzi találkozási pontok, de el tudsz-e oda utazni? :)

Mivel néhány igehely naiv bibliai értelmezése nem elégíti ki a tudományosan gondolkozót, ezért új- és új bibliaértelmezési írásokat lehet találni ahhoz, hogy Isten mai üzenetei eljuthassanak őhozzájuk is. Pl. a törzsi- és rabszolgatartó írott- és íratlan szabályok mai erőltetése teljességgel elfogadhatatlan az én számomra is (az asszonyok hallgassanak a gyülekezetben, örökké tartó pokoli szenvedés tana, stb.).

2013. dec. 3. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!