Vannak evolúciót elfogadó keresztények?
Szia, dzson :)
Örülök, hogy újra itt vagy. :)
Az elmúlt közel két hónapban én sem lógtam annyit a GYK-n, mint régebben; de amelyik kérdéseket végigolvastam, ott nem nagyon találkoztam válaszaiddal. :(
Remélem, minden rendben. :)
GBU
Szia Berta Wooster!
Örülök, hogy kerestél! :)
Ma megnéztem néhány oldalt, ahol már jártam, némelyikbe írtam is. Sajnos, csak munkaidő után, és a munkahelyemen maradva tudok netezni jelenleg.
Most is kifutottam az időből, de gyakrabban meg fogok jelenni ezeken az oldalakon.
09-04 11:16 részére
Hosszú szünet után, újra látogatom a Gyk oldalait.
Nagy örömömre szolgál, hogy te is bátran mered vállalni az igazságot, komoly (és makacs ellenszélben is)!
Bátorítalak abban, hogy segíts azoknak, akik őrlődnek a kételyeik miatt. Ajánlom a BioLogos.org oldalait, érdemes e-mail hírlevelet is kérni tőlük. Én Facebookon is ajánlok tőlük cikkeket. Nem tartom a kreacionistákat sem butáknak, csak olyanoknak, akik attól félnek, elveszti a hitüket. Biztosíthatok mindenkit afelől, hogy nem vesztettem el mást, csak az aggodalom és a kishitűség láncait. Gondolom, te is így vagy. :)
Előbbi vagyok. :)
Köszönöm a megszólalást, ha lehet ezt mondani, meg a honlapot. :) Átböngészem. Egyébként nem vagyok biológus palánta, de olyan interdiszciplináris témák érdekelnek, amik érintik a biológia egyes részeit is.
Az evolúcióhoz így nem tudok hozzászólni, és nem is áll szándékomban ezt a témát nagyon vitatni, meg győzködni másokat... Ezért az utolsó bekezdést nem nagyon értettem.
Természetesen, nem kell senkit győzködni. Aki meggyőződéses kreacionista, annak úgyis hiába beszélsz, legfeljebb elkerül, esetleg rossz híredet kelti. Akinek azonban kétségei vannak tudományos szempontból, azokat nem illik visszanyomni a strucc-pózba, mert abból lesz majd az igazi hitehagyás.
A BioLogos.org nemcsak biológiával, genetikával, hanem minden tudományos kutatási területtel foglalkozó kutatót vonz. Éppen ezért naprakész, és azért is, mert nem kell azzal a bénító aggodalommal élnie, hogy a tudományos publikációk tetszenek-e a kreacionistáknak. Tehát, nem önálló tudományos irányzat, hanem keresztény tudósok virtuális találkozóhelye (persze, vannak valós földrajzi találkozási pontok, de el tudsz-e oda utazni? :)
Mivel néhány igehely naiv bibliai értelmezése nem elégíti ki a tudományosan gondolkozót, ezért új- és új bibliaértelmezési írásokat lehet találni ahhoz, hogy Isten mai üzenetei eljuthassanak őhozzájuk is. Pl. a törzsi- és rabszolgatartó írott- és íratlan szabályok mai erőltetése teljességgel elfogadhatatlan az én számomra is (az asszonyok hallgassanak a gyülekezetben, örökké tartó pokoli szenvedés tana, stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!