Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit csináltok keresztények,...

Mit csináltok keresztények, ha azt mondják nektek, hogy ne beszéljetek Istenről?

Figyelt kérdés
Hónapok óta imádkoztok érte,és egyszer csak azt mondja nektek,hogy nem hisz Istenben és fejezd be,hogy róla beszélsz...
2012. márc. 7. 18:49
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Senkinek semmi köze hozzá, ki miben vagy miben nem hisz. Ha valaki szeretne róla hallani, beszélgetni, az más tészta, de erőltetni nem szabad. Nem vagyok keresztény, de mindenkinek békén kell hagyni a másikat ilyen kérdésekben. Majd ha kérik a véleményed, akkor szólalj meg. Addig a hit magánügy.
2012. márc. 7. 18:54
 2/23 anonim ***** válasza:
Helyt adok a kérésének. Végül is nem megutáltatni akarom..
2012. márc. 7. 18:58
 3/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy hozzászóltál, mint nem keresztény.
2012. márc. 7. 18:58
 4/23 anonim ***** válasza:
42%
De utálom ezt a keresztény, nem keresztény szöveget. Embernek kell lenni.
2012. márc. 7. 19:01
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem beszélek Istenről ha megkérnek rá. De ha már neki kell rádszólni, hogy ne beszélj róla, lehet, hogy kicsit rámenős vagy. Ha ateista lennék, biztosan idegesítene, ha valaki folyton erről beszélne. A tetteiddel akarj bizonyság lenni először.
2012. márc. 7. 19:04
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Mit mond a Biblia? Akkor az út porát is rázd le a lábadról, és menj oda, ahol befogadják szavaidat. (Biztos nem pontosan idéztem.)
2012. márc. 7. 19:07
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben nemcsak Istenről és a kereszténységről kezdek el mélyen hallgatni, hanem az egész vallás témát hagyom.
2012. márc. 7. 19:22
 8/23 anonim ***** válasza:
20%

Első vagyok. Nekem egy kicsit visszás az, hogy imádkoznak valakiért, ha az a valaki nem hívő. Imádkozzanak olyanért, aki hívő, és abban hisz, amiben ők. Ateista vagyok, és nagyon nem szeretem, amikor néha 1-2 rokonom közli, hogy imádkozott értem. Kértem én ezt? Nem... imádkozzon magáért és hívő szeretteiért, de a nem hívőkért vagy másban hívőkért ne. Persze nem lett ettől nekem rosszabb, és egy hívőnek valamilyen szinten "kötelessége" minden szerettéért imádkozni, akkor is, vagy főleg akkor, ha nem hívő, de engem akkor is zavar. Kicsit úgy érzem, hogy a hátam mögött intézkednek, vagy rámtukmálnak olyasmit, ami engem nem érdekel, amiben nem hiszek.

Hívők, könyörögve kérlek titeket, hogy ne legyetek már erőszakosak! Ateista társaim, titeket pedig arra kérnélek, hogy fogadjátok el a hívők hitét. Vitatkozni lehet róla, de személyeskedni és sértegetni nem.

2012. márc. 7. 19:27
 9/23 anonim ***** válasza:

Elég hinned benne , nem kell róla beszélned.

Nem attól leszel jó keresztény hogy hetente 7x elmész templomba vagy a nap 24 órájában Istenről beszélsz , egyszerűen csak elég ha hiszel Istenben.Én nem járok templomba és nem beszélek Istenről , mégis hívő vagyok.

2012. márc. 7. 19:28
 10/23 anonim ***** válasza:
Ez számára olyan mint ha valaki azt mondaná neked,hogy "Te mit kérsz a mikulástól?"
2012. márc. 7. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!