Isten képes levenni a kezét valakiről, ha az 100% helyett már csak 90%-ot tesz meg a haladása, megélhetése érdekében, lent részletezem?
Én így gondolom:
"Az én Istenemmel ugyanis kapcsolatba lehet lépni, sőt, Ő maga akarja ezt."
Ha úgy érzed, hogy kapcsolatba léptél vele, az egyszerű érzelem, egyéni pszichológiai jelenség, semmi több.
"Az én Istenem a Biblia Istene, és ahogy a Biblia írja"
A Bibliából kiderül, hogy mondjuk Ábrahám kapcsolatba kerül Istennel. De úgy általában az emberek nem.
"Ő maga a szeretet."
Ezt magyarázom. Ő maga "a szeretet" egy sajátos értelemben, ami nem azonos azzal, ahogy emberek szeretik egymást.
"Nekem van egy jó kapcsolatom Istennel"
Nem. Neked van egy olyan érzésed, hogy van egy jó kapcsolatod Istennel. Ez egyfajta népi, gyermeki vallásosság.
Kedves(?) 21#!
Ez a vallás rovat. Az ateista térítési dumáddal lennél szíves a valláskritika rovatra szorítkozni? És légy szíves a a hülyeségeid elé oda írni: én úgy gondolom! Ellenkező esetben a megcáfolhatatlan tudományos bizonyítékokat is csatold az állításaidhoz! De elegem van már abból, hogy ha mi állítunk valamit, azonnal bizonyítékokat követeltek! Ti meg beszélhettek össze-vissza minden ostobaságot bizonyítékok nélkül! Tudod! Egyenlő pálya egyenlő esélyek!
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!