Isten képes levenni a kezét valakiről, ha az 100% helyett már csak 90%-ot tesz meg a haladása, megélhetése érdekében, lent részletezem?
Kérdező, te igen tévelyegsz!
Nem olvastad talán, hogy a mennyei Atya mielőtt ti kérnétek, tudja, mire van szükségetek? Nem ismered a "miatyánkot" Azért te legyél tökéletes, amint a mennyei Atyánk is tökéletes.
Ha egyféle választ fogadnék el, akkor nem kérdeznék. Pontosabban akkor olyantól kérdeznék, akiről tudom, hogy a számomra megfelelő választ fogja adni.
Nem a CHF szárnyalása a gond.
Nem egy dolog jött, hanem több.
Ha valaki betegség miatt nem tud dolgozni, az szerintem nem tartozik a kényelmes kategóriába
Amúgy köszönöm a válaszokat. Csak azt kérném, hogy normálisan.
A kereszténység tanításai szerint Isten nem avatkozik az egyes ember életébe, nem foglalkozik velük.
A megélhetés pedig nem vallási kérdés, hanem mondjuk gazdasági/szociális.
"Isten létezik, és szeret mindkettőtöket"
Hogyne. Csak éppen az ilyen típusú mondatokban a "szeret" nem azt jelenti, mint az emberek közti ügyekben. Ezt szokás félreérteni.
"Isten arra akar megtanítani benneteket"
Isten semmire sem akar tanítani senkit, mármint a vallások szerint. Isten messze túl van az emberi ügyeken, éppenséggel az időn is.
Egy dolgot kihagytál az egyenletből, és ez a gazdasági válság. Nem új dolog ez, olvasd el József történetét, a hét bő esztendőt hét szűk követi, és teljesen felemészti annak bőségét. 2010 óta napi megélhetési gondjaim vannak nekem is, és számtalan hittestvérem veri fogához a garast 2009 óta. Isten nem azt ígérte, minket meg óv a világ problémáitól, csak azt, hogy velünk lesz, és nem hagy el. A Biblia nem tanít olyat, hogy ha valaki hisz benne akkor Mercedese lesz meg kacsalábon forgó háza. Isten csak a minden napi kenyeret ígéri a benne hívőknek, és ehhez tartja magát mind a mai napig, az én életemben legalább is.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Isten nem úgy szereti az embereket, mint mi egymást. Valóban. Mert Ő sokkal jobban szeret minket!
Isten minden embert tanít. A célja, hogy az Ő képére formálódjunk, vagyis, hogy mi is úgy tudjunk szeretni, mint Ő, és hogy tudjunk Benne bízni.
Ha hiszel Istenben, miért nem hiszed el, hogy kapcsolatba léphetsz Vele?
"Isten nem úgy szereti az embereket, mint mi egymást. Valóban. Mert Ő sokkal jobban szeret minket!"
Igen, de ez nem jelenti azt, hogy bármiféle segítséget nyújt. Ez a "sokkal jobban szeret" egy elméleti kijelentés, arra utal, hogy Isten teremtette az embereket, tehát az ember mindent neki köszönhet stb.
"Ha hiszel Istenben, miért nem hiszed el, hogy kapcsolatba léphetsz Vele?"
Istennel nem lehet "kapcsolatba lépni". Semmilyen komoly teológiai vagy dogmatikai elmélet szerint nem lehet, és bibliai alapja sincs ennek az elképzelésnek. Kapcsolatba léphetsz bárkivel, pl. üsd csak fel a telefonkönyvet. De Istennel nem, nem ember.
Kedves kommentelő!
Nem fogok teológiai vitába kezdeni veled. Egész egyszerűen sajnálni tudlak, ha nem tudsz kapcsolatba lépni az isteneddel. Az én Istenemmel ugyanis kapcsolatba lehet lépni, sőt, Ő maga akarja ezt. Az én Istenem a Biblia Istene, és ahogy a Biblia írja, Ő maga a szeretet. Ha nagyon akarod, idézek is neked. Valószínűleg nem tudlak meggyőzni, de nem is kell. Nekem van egy jó kapcsolatom Istennel, és ha Ő is úgy akarja, majd meggyőz téged is ezekről. Nekem a célom az, hogy a kérdezőnek segítsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!