Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hermász Pásztora miért nem...

A Hermász Pásztora miért nem része a Bibliának?

Figyelt kérdés

A Sinai kódexet tartják a legrégebbi kódexnek, amely egyben tartalmazza a Szentírást:

[link]

amelynek legvégén szerepel a "Hermász Pásztora" nevű írás.

Kérdés, hogy miért nem része ez a modern Bibliának, ha ez a korai kódexnek része volt?

Magyar fordításban itt találtam meg:

[link]

2012. febr. 9. 12:11
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az eredeti kérdésed az volt hogy >>A Hermász Pásztora miért nem része a Bibliának?<< --> Erre a kérdésre korrekt választ kaptál, hogy miért nem része a Bibliának Hermász Pásztora.

Az, hogy te ezeket dolgokat nem fogadod el, az a te véleményed, magánügyed. Én sem fogadom el Hermász Pásztorát kanonikus iratnak. Tarsd tiszteletben te is mások véleményét, ahogyan a tiédet is tiszteletben tartják mások. Teljesen feleslegesnek tartom azt, hogy több oldalas vita legyen ebből a témából, nincs értelme másokat meggyőzni a te álláspontodról. Az eredeti kérdése választ kaptál, innentől rajtad múlik hogy mit kezdesz a válasszal.

2012. febr. 10. 10:40
 22/24 A kérdező kommentje:

"A könyv szerint egyébként az egyház mint intézmény szükséges üdvösségünkhöz!"

Erre miből is jutott az író? - Csak azért kérdezem, mert érdekelne, Péter, hogy csak bekopiztál valamit, vagy a saját véleményedet mondod. Szerintem az Egyházat úgy mutatja be a Hermász pásztora a példázatokban, mint Isten terve alapján, Isten építményét (Péter is utal arra, hogy épüljünk fel szellemi házzá, szent templommá az Úrban 1Pt 2,5), ami folyamatosan épül. És ez teljesen egyezik azzal amit Péter mond, és az Isten tervével hogy valóban lesz egy első aratása Istennek (igazak feltámadása), amikor Krisztus visszatér, és a szentek feltámadnak, és akik még élnek elváltoznak. Ez a mostani korban az egyház, a szentek, ami épül, élő kövekből. (nem földi szervezet, hanem Krisztus, az Úr vezetése által, Krisztus teste) Természetesen, aki nem lesz része, nem épül be, mint élő kő, az nem az egyház része, az a második feltámadásra jut. Ez szerintem egyezik az apostoli tanítással.

2012. febr. 10. 10:56
 23/24 A kérdező kommentje:

"Az eredeti kérdése választ kaptál, innentől rajtad múlik hogy mit kezdesz a válasszal."

Igen, ebben igazad van, az eredeti kérdésre megkaptam a választ. Pl.: hogy sok ember így határozott, fogadja mindenki el a többség véleményét, akik szerint így van, mert nem egyezik szerintük a Bibla gondolkodásával. De abban tévedsz, hogy meg akarok bárkit győzni, hanem inkább arra akartam mutatni, hogy van másfajta gondolkodás is, mint a korai kereszténységé, aki csak olvasta az Írásokat (Nem Bibliának nevezte, hanem Írásoknak), mindent megvizsgált, stb. Valójában tehát inkább maga a kánon foglalkoztat, lehet, hogy erre nyitok külön kérdést.

2012. febr. 10. 11:16
 24/24 antenor ***** válasza:
43%

Szerintem tekintsünk el a kanonizálástól, mert az egy mesterséges folyamat volt. A Hermász Pásztora nekem személy szerint egy szellemileg építõ írás, csakúgy, mint a kanonizált Biblia írásai. Számomra azért is fontos ez a könyv, mert Ireneusz, János apostol másodgenerációs tanítványa ihletett írásként tartotta számon és utasította a gyülekezeteket felolvasására.

Ne feledjük, ahol a Szellem, ott szabadság.

2012. febr. 11. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!