Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem segít az Isten?

Miért nem segít az Isten?

Figyelt kérdés
Minden este azt kérem, hogy másnap reggel ne ébredjek fel, de ez sajnos sosem következik be. Isten nem teljesíti egy kérésem se. Olyan rosszra fordult az életem, hogy inkább csak ezt az egyet kérem, hogy ne nekem kelljen véget vetnem az életemnek.
2012. jan. 27. 23:51
1 2 3 4 5
 21/50 anonim válasza:
Szerintem igen de az öngyilkosok között is van különbség.
2012. jan. 28. 11:34
 22/50 anonim ***** válasza:
... és még egy: ha hiszel az örök életben (márpedig hiszel, hiszen feltetted a kérdést, hogy megbocsát-e az öngyilkosoknak Isten), akkor miből gondolod, hogy "odaát" jobb lesz neked? (Az nem érv, hogy ennél csak jobb lehet, mert mindennél, még egyszer: mindennél van rosszabb.) Ha egyáltalán létezik a másvilág, sincs semmiféle átjárás a kettő között. A mennyországról szóló leírásokat meg földi emberek alkották még életükben, tehát abban az állapotban, amikor elvileg sem tudhatnak (!) róla semmit. Hihetnek, az igaz, de nem tudhatnak.
2012. jan. 28. 11:39
 23/50 anonim ***** válasza:

Neked nem ilyen dolgokra van szükséged, hanem egy kardiológusra és egy pszichiáterre. A tested azért beteg, mert a lelked is az, onnan ered.

Én nem hiszek Istenben, viszont egy keresztény barátnőm azt mondta, hogy mindenütt ott van és mutatja helyes utat, csak észre kell venni. Járj nyitott szívvel és lélekkel, hátha megtalálod és akkor segít is neked.

2012. jan. 28. 11:44
 24/50 anonim ***** válasza:

Van több gyakorló öngyilkos ismerősöm, akiket igazából nem tudom, mi tart vissza a befejezett öngyilkosság elkövetésétől. Ők egyértelműen arra vágynak, hogy semmit ne érezzenek, ne gondoljanak többé, megszűnjenek, megsemmisüljenek. Létező örök élet mellett ez lehetetlen.

Kérdező, te mit vársz a haláltól?

2012. jan. 28. 11:45
 25/50 anonim ***** válasza:
10%

Napirai11 válasza:

Sziasztok!

A kérdező lelkileg nagyon beteg lehet, ha azt kéri Istentől, hogy másnap ne ébredjen fel.

Az öngyilkosság nagyon rossz döntés, Isten nem bocsájtja meg.

Kedves Kérdező!

Egy pszichiátert nem ártana felkeresned, mert a leírt tünetek tipikusan pánikbetegségre utalnak.

Abban is igaza van több kommentelőnek, ha valaki elmegy mágusokhoz, jósokhoz vagy szellemet idéz, illetve az adot mágusok/jósok nem értenek a szakmájukhoz elég jól,a kkor nagyon sokat tudnak ezzel ártani: önmagában ezen ezoterikus dolgok nem ártalmasak, de ha valaki úgy használja ezeket, hogy nem ért hozzá, akkor lelkileg tönkre tud tenni másokat, vagy saját magát.

Az agykontrollt sem gakorolhatja mindenki: vannak emberek, akiknek érzékeny az idegrendszere, és nem bírja ki ezt, meg aki úgy gakorolja az agykontrollt, hogy nem ért hozzá, annál az embernél is kialakulhat komoly mentális betegség.

Meg kéne nézni, hogy ez, vagy valami más áll-e a háttérben.

Kérdező, ha gondolod, nekem is írhatsz privit,megpróbálok segíteni.

Üdv: Napirai

2012. jan. 28. 13:34
 26/50 A kérdező kommentje:

11:45:

Hogy mit várok a haláltól? Leginkább azt, hogy végre lepihenhessek. Ne kelljen többé rettegnem, és többet ne bántson senki (se lelkileg, se fizikailag). Igazából nem várok a haláltól semmit, csak azt hogy ennek vége legyen. Jó lenne, ha valami értelmes dologért adhatnám az életem, de ilyen nincs. Én szeretem az embertársaimat, csak ők nem szeretnek engem.

13:34:

Sajnálom, ha megbántalak ezzel, de én nem hiszek az ilyen ezotérikus dolgokban. Mágusoknál, és sámánoknál sosem voltam, és nem is tervezem. Főleg mikor látom, hogy a TV-s jósok hogy húzzák le szegény idős, hiszékeny embereket.

2012. jan. 28. 13:47
 27/50 A kérdező kommentje:
Múltkor, mikor kaptam egy jó munkát, azt hittem, hogy végre helyre jön az életem. Volt olyan este, mikor alig aludtam pár órát, és csak azon dolgoztam, hogy legjobb tudásom szerint teljesítsem a rendelést. A megrendelő megkapta kipróbálni. Azóta nem kaptam tőle egy forintot se.
2012. jan. 28. 13:51
 28/50 anonim ***** válasza:
56%

Nekem is volt olyan időszakom, ami reménytelennek tűnt. Minden osztálytársam utált, barátnőre esélyem se volt.

De Isten éreztette velem, hogy meg fog oldódni. Így is lett. Most jól kijövök az emberekkel és van egy csodálatos feleségem.

Tudom, hogy ez Téged most nem vigasztal. De tarts ki, és bízz Istenben! Fontos feladatot bízott Rád, azért nem szólított magához. Szerintem ne bízz abban, hogy egy munka vagy más megoldja minden gondodat. Imádkozz, és minden szenvedést ajánlj fel egy konkrét célért! De azért bízd Istenre, hogy dönt. A legnehezebb időszakokból tanulunk a legtöbbet, még ha az akkor nem is látszik. Imádkozom érted!

2012. jan. 28. 14:05
 29/50 anonim ***** válasza:
79%

17 évesen öngyilkos akartam lenni. Akkor még úgy tudtam, ha meghalok, megszűnik a tudatom, és nem lesz semmi. És én ezt akartam. Az én legnagyobb problémám az öngyilkossággal az volt, hogy hogy lehetek úgy öngyilkos, hogy biztosan meghaljak, és ne szenvedjek. A kérdés sokkal nehezebb, mint a felületes szemlélő gondolná. Meghalni sokkal nehezebb, mint elsőre tűnik, pláne szenvedés nélkül. Én végül a szüleimre való tekintettel mondtam le az öngyilkosságról, (teljesen kétségbe voltak esve mindattól amit műveltem) és azt mondtam: élni nem érdemes, meghalni nem érdemes, az életnek nincs semmi értelme, és a vége úgy is csak az, hogy meghalsz. Hogy nem vagyok boldog? Ki nem szarja le! 17 éves voltam. (És hittem az evolúciót) Néhány éve az ország másik végébe kellett utaznom, mert a 47 éves unokabátyám öngyilkos lett. Tudta, hogy hívő vagyok, jókat "röhögött" mikor hitről Jézusról, Istenről, Bibliáról beszélgettünk. Egyet nem értek ma sem. Mielőtt felakasztotta magát, miért nem hívott fel, és kérdezte meg: Péter! Az az Isten akiben te hiszel tudna rajtam segíteni?

Kedves kérdező! Miért azt kéred Istentől, vegye el az életed? Miért nem azt kérdezed meg tőle: Isten! Tudnál rajtam segíteni?

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. jan. 28. 14:18
 30/50 anonim ***** válasza:
Valaki magyarázza már el érthetően, hogy hogyan kell egy szenvedést felajánlani Istennek, vagy hogyan kell Jézus lába elé letenni? Állandóan ezt hallom, de még ha meg akarnám csinálni, sem tudnám, mert azt senki nem mondja el, hogy hogyan kell.
2012. jan. 28. 14:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!