Miért nem segít az Isten?
Érdekes, nekem mindig segít... lehet, hogy rossz a kérés?
Esetleg ha azt kérnéd, hogy forduljon jóra az életed? Nem konkrét dolgokat, hogy így meg úgy forduljon jóra, hanem csak úgy általában, ahogy Isten gondolja, hogy neked jó lenne... Szóval csak úgy rábíznád a dolgot, legyen meglepi! :)
kértem azt is, de hiába. Másnap felkelek, és még rosszabb lesz mint az előző nap.
Amúgy úgysem hiányoznék senkinek.
már sok éve tart, de egyre rosszabbul érzem magam
Nincs barátom, nem tudok aludni, néha fáj a szívem esténként. Néha hallucinálok: esténként nem egyszer hangokat hallok, mintha én gondolkodnék, de nem az én hangomon. Gyakran halálfélelem, és szörnyű szorongás fog el. Amikor mással beszélek, mindíg zavarban vagyok. Nappal alig tudok koncentrálni, ha kávét iszok, akkor meg fáj a szívem. Soha semmit nem sikerül elérnem az életben.
Van még két nagyon durva, de azt nem szeretném leírni, nehogy valaki rám ismerjen.
az sem tudna segíteni a bajomon
rajtam már csak az Isten segíthet. Remélem meghallgat, és segít a bajomon.
Én azt gondolom, hogy a kérdésedben ott van a válasz is. Közhely, de van egy olyan mondás, hogy segíts magadon, Isten is megsegít. De én ezt most megfordítanám.
Én azt gondolom, hogy Isten nagyon is segít, hiszen kérted (nem, nem abban, hogy véget vet az életednek, ilyet ne kérj! Konkrét dolgokat ne kérj!)
Először is hinned kellene abban, hogy Isten pontosan tudja, hogy mi a jó neked, mitől lenne jobb az életed. Azt érzem, hogy a hiteddel vannak gondok, de a remény, az megvan - hiszen ha nem így lenne, nem tetted volna fel ezt a kérdést. Ez kezdetnek jó.
Ahogy én ismerem Istent, ahogy a saját életemben látom a munkáját, én teljes hittel állítom neked, hogy a megoldás ott van az orrod előtt. Mert kérted. De ez kevés!
Mert Isten sokszor nem nyilvánvaló formában kínálja a megoldásokat. Nem úgy kell elképzelni, hogy én kérem, hogy legyen minden szép és jó, és akkor történik valami csoda, amitől másnap minden szép és jó lesz.
Ha azonban elfogadod azt, hogy Isten tudja, mitől lenne az életed jobb, akkor fogadd el azt, hogy te viszont nem tudod. Isten olyan megoldást tud kínálni számodra, amire te álmodban nem gondoltál! Biztos vannak elképzeléseid, azokat most felejtsd el egy kis időre - de csak egy kis időre!
Imádkozz azért, hogy Isten mutasson utat, hogy az életed hogyan fordulhatna jobbra. Ha így teszel, lehetőséget kapsz. Lehet, hogy csak valami apróságot... fogadd el, adj hálát érte. Az apróság hozza magával a következő apróságot... aztán megint egyet... mindegyiket fogadd el, és mindegyikért adj hálát. Ha cselekvésre indít, cselekedj! Ne gondolkozz, hogy ez most neked jó-e vagy sem, tedd meg. Ha arra indít, hogy kimondj valamit, mondd ki. Egy idő után rá fogsz jönni, hogy Isten veled van folyamatosan, és vezet, irányít, mutatja az utat. És egy idő után már kérned sem kell, csak hálát adni, mert a kéréseid már azelőtt teljesülnek, hogy bármit is kérnél!
Nálam működik. Próbáld ki!
De ne csak várd a csodát, hanem tegyél is érte!
Péld. 19,24: "Belenyújtja kezét a rest a tálba, de már a szájához nem viszi."
Ne legyél rest!
Kedves Kérdező!
Ha gondolod, írj privátot.
Hát ezeket olvasva, elmondhatom hogy én is nagyon hasonló helyzetben vagyok.Mondjuk az öngyilkosságon még nem gondolkoztam el, mindig volt elég hitem, hogy ne tegyek ilyet.
Bár személyes tapasztalatból mondom, hogy a pszichológusok nem sokat segítenek a dolgokon(szépen szólva)de egy próbát megérne ha gondolod.
De ha gondolod akkor írhatsz privát üzenetet, szívesen beszélek veled és hátha tudok valamit segíteni :)
néha tényleg van egy-két kisebb jó pillanatom, de ezek sajnos hamar elszállnak. És ha történik velem egyik nap valami jó, hiába adok érte hálát, és reménykedem, hogy ez folytatódik. Jönnek újra a rossz napok, és én teljesen összeomlok.
Köszönöm, azoknak akik eddig írtak. Jó volt végre valakivel beszélni.
Most megpróbálok aludni, aztán majd holnap meglátom mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!