Mi az a megtérés?
Első:Köszi a választ
Második:Miért félek tőle?Van mitől?
Úgy három hónapja történt velem. Nem akartam, nem kerestem, akkor azt gondoltam, semmi előzménye nem volt... most már utólag azt mondom, évek óta tartott a "felkészülésem", minden errefelé mutatott. De egyáltalán nem volt szándékos részemről!!! Egyszer csak megtörtént!
Eleinte minden porcikám tiltakozott ellene, hiszen én soha nem voltam különösebben vallásos, hívő. Nagy ritkán jártam templomba (évente kétszer-háromszor) - ez mondjuk azóta sem változott. De a templomban tértem meg, a saját gyermekem keresztelőjén.
Azért nem írom le részletesen, hogyan történt, mert ez mindenkinél más - állítólag.
És igen, tényleg megváltoztam, az egész gondolkodásom. Állítólag van kisugárzásom is, sokan megjegyezték. :) Pedig nem igazán beszélek arról, hogy megtértem. Nem változtak meg a hétköznapjaim, ugyanúgy végzem a munkám, élem az életem - illetve csak látszólag ugyanúgy, mert most már Isten részévé vált az életemnek. Mindenen érzem az áldását, fantasztikus dolgok történnek velem, minden kérésem teljesül, sokszor már azelőtt, hogy kérném.
Szóval félni semmiképpen nem kell tőle! Tudatosan keresni sem lehet - szerintem. Egyszerűen csak jön, ha készen állsz rá.
Az sem baj, ha félsz tőle. Én is féltem. De aztán rájöttem, hogy ez egészen más állapot, mint amiben eddig voltam, és sokkal jobb.
Nem kell odaadnod a lelked Istennek. Isten adja Neked az Ő lelkét.
Jaj, ez iszonyú baromság, hogy "térj meg"! Szerintem aki ilyet mond, annak fogalma sincs, mi a megtérés!
Ezt hidd el nekem! Ha valaki nem akart megtérni, az én vagyok! Furcsán néztem mindenkire, aki ilyen dumával jött, hogy "én megtértem".
De eszemben sincs senkit megtéríteni, mert tudom, hogy ez nem megy parancsra. Aki kérdezi, annak elmondom, hogy én hogy élem meg. De erőszakkal senkinek!!!
Nemrégiben találkoztam valakivel, aki fennhangon hangoztatta, hogy ő megtért. Miközben fröcsögött belőle a gyűlölet mindenki iránt. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem tért meg, csak követ valamit, és azt hiszi, ez a megtérés. De nem akarok ítélkezni...
Viszont találkoztam azóta nagyon sok olyan emberrel, akiről tudom, hogy hasonlóan éli meg Isten kegyelmét, mint én, és abból gondolom, hogy ez lehet a megtérés lényege... szerintem.
Szóval félned semmiképpen sem kell! Erőltetned sem! És bárki bármit is mond, akkor fogsz megtérni, ha Isten úgy akarja!
23:27 Szerintem az ismerősöm megtért,még sosem hallottam gyűlölködni és egy jó indulatú csaj.Csak arra reagált ilyen hülyén,amikor nem akartam elmenni a gyülekezetbe.Viszont amióta nem járok oda,már nem is tartjuk a kapcsolatot.
Az az ijesztő a megtérésben,hogy akit látok és mondja,hogy megtért,arra rájön az a mánia,hogy segíteni akar embereken.Állandóan segíteni akarnak mindenkin,mintha ez lenne az életük értelme.Ami nem baj,szép dolog,én is szerettem anno segíteni,de nekem visszaütött,nagyon,gyakorlatilag tönkre ment emiatt az életem és már nem akarok.
Attól félek,hogyha megtérek,akkor azt fogom majd akarni,amit Isten akar,és majd azt akarja,hogy segítsek újra mindenkin,amikor én nem akarok.Nem értem ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!