Feltárja a Biblia a jövőt?
Kedves 12-es!
Magam is meghallgattam a kerak általi magyarázatot a 40 egynéhány előadásból álló sorozatot, illetve a 60 egynéhányból álló sorozatból is, melyet a hetednapi adventisták tartottak. A katolikus magyarázathoz nincs mit hozzáfűzni, azt már megtették ők :). Reisinger úrnak a magyarázatára tettem fel neki néhány kérdést, melyet gyakorlatilag nem tudott érdemben megválaszolni. Ettől persze a magyarázata nem feltétlen rossz.
Felvet néhány problémát a kerak féle magyarázat, mely által saját elméletük "csapdájába esnek". Nem olyan egyszerű, mint ahogy tálalják, hidd el.
Édes mindegy, hogy a kerak általi magyarázatot, vagy a kútfejedből szülő magyarázatnak hiszel, ha nem a szellem vezet, és nem érteti meg veled a dolgokat, akkor a füled süket marad, a szemed vak. Halván hallasz, de nem értesz.
A trombbitaszó és a hét csapás elkülönítésével nagyon sok probléma merűl fel. Ha nem láttatja meg a szerkezeti felépítéssel a piramisszerkezetet, akkor sok párhuzam rejtve marad. Sok gond merűl fel a Jelenések könyvének magyarázatával, ha csak magyarázzuk. Ugyanis, mint mondtam, minden magyarázattal hozzá teszel. És bizonyos dolgok nem látásával elveszel.
"Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, a ki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;
És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, a mik e könyvben megírattak. "
Tehát erre figyelj csak:
"Boldog, a ki olvassa, és a kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, a melyek megírattak abban; mert az idő közel van. "
Hogy lehet megtartani? Észben tartod, hogy majd ha eljön, felismerd, hogy ki mondta ezt, és hogy ő a vagyok.
És az egésznek lényege:
"Most megmondom néktek, mielőtt meglenne, hogy mikor meglesz, higyjétek majd, hogy én vagyok."
Szia!
Igen feltárja, de hogy pontosítsak: az Isten tárja fel a jövőt a Biblia által: "Emlékezzetek meg a messze régi dolgokról, hogy én vagyok Isten és nincsen több, Isten vagyok, és nincs hozzám hasonlatos: ki megjelentem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, amik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat" (Ézsiás könyve 46. fejezet 9-10 versek).
A Szentírásban tíz un. vázaltprófécia van, mely gyakorlatilag bemutatja az emberi történelmet egészen annak végéig. Ezekből négy található Dániel könyvében, egy az evangéliumokban – ez Jézus nagy apokaliptikus beszéde, amelyet Jeruzsálem pusztulásával kapcsolatban mondott el. A hatodikat a II. Thesszalonikai levél tartalmazza, az utolsó négyet pedig Jelenések Könyve.
Ezek a vázlatpróféciák egy történelmi időből kiindulva a földi történelem végéig tekintik át az eljövendő eseményeket, Isten műve, Isten népe szempontjából. Azért vázlatpróféciák ezek, mert hosszú időt tekintenek át, és vázlatosan írják le a főbb eseményeket: Isten megváltással kapcsolatos munkájának történetét. Ezek mellett tartalmaz a Biblia sok ún. pillanatkép próféciát is, amelyek egy történelmi időpontban egy jövőbeli eseményt villantanak fel, az akkori és a későbbi esemény közötti párhuzamosságok segítségével.
Üdv. Péter
"Az 1000 év alatt lesz itt a Földön élet, vagy sem?"
Az eljövő ítéletnaptól számolva lesz 1000 esztendő. Nem csak egy feltámadásról ír. Ne hogy te is a milleniumi jóslatokkal gyere mint 2000-ben világvégeXD Nem 1000 esztendő után jön, mert azt senki nem tudja mikor jön el.
Jel. 20,4
És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, akiknek fejüket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten Igéjéért, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.
A kérdés így hangzik: Feltárja a Biblia a jövőt?
Véleményem szerin az igen sem jó válasz, és a nem sem jó válasz. Mert vannak próféciák, amik a jövőben fognak bekövetkezni, és adnak bizonyos támpontokat, és segítséget is nyújtanak, de ha a válasz ennyire egyértelmű igen lenne, akkor min vitatkoznak az előttem válaszolók? Vannak kérdések a jövővel kapcsolatban, amire a választ még maga Jézus sem tudta, mert azt az Atya megtartotta magának, itt meg mindenki mindent jobban akar tudni a másiknál. Ez hogy van? Mi csak annyit tudhatunk, amit Isten nekünk kijelentett. Tehát sok mindent tudhatunk a jövővel kapcsolatban, de sokkal több az, amiről fogalmunk sem lehet.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Bocsánat, de személy szerint nem vitatkozom. Mindenki úgy véli, hogy ha szóba elegyedek egy válaszolóval, akkor már vitatkozok.
Nem. Egyszerűen arról van szó, hogy egy hívő legfontosabb és legsűrűbb témája a hitbeli kérdések és a Biblia. Ez érdekli a legjobban. Ha talál egy olyan embert, akinek véleménye van, elmondja, és én elmondom, hogy szerintem mit és hogyan nem lát jól, ami persze csak az én véleményem. Igen, hogy ez az oldal nem erre való? Engem nem zavar... De ha mást zavarna, sem igazán érdekel. De száz szónak is egy a vége, senki ne gondolja, hogy két hívő ember rögtön egymásnak esi itt. Én nem, csak szeretek erről beszélni, olvasni, írni.
A Biblia feltárja a jövőt. Én például azt is tudom, hogy Krisztus eljövetele előtt nem lesz társadalmi átalakulás már. Nem lesz olyan fajta átalakulás, mint a római birodalom, vagy a görögök. Viszont nem tudom még, hogy meddig, de még süllyedni fogunk mentálisan és erkölcsileg is. De ez nem átalakulás...Csak süllyedés.
Köszönöm a válaszokat!
Ahogy a múltban is voltak megjövendölt események - mint például Ézsaiás 700 évvel előre megjövendölte a Messiás eljövetelét- nincs okunk kételkedni abban hogy a mi jövőnket is feltárja a Biblia.
De nem csak a Jelenések könyvében vannak próféciák a jövőre vonatkozóan hanem az 1Tesszalonika 5:3;Dániel 2:44;János 5:28,29 stb.
Vidiripi
Tom Benko szerinted milyen hallucinogén anyagot használhatott János?
Ajánlok egy nagyon jó előadássorozatot a próféciákról és a Jelenések könyvéről:
(legalul van az első előadás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!