Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igazam van-e, hogy a tudomány...

Igazam van-e, hogy a tudomány elért eredményeit (pl. evolúció) addig csűrik-csavarják a teológusok, hívők, hogy az a végén belefér a Biblia magyarázatukba az élet keletkezését illetően?

Figyelt kérdés
Így sohase tudják megcáfolni azt, amit a Biblia mond, ha mindent belemagyarázva megmagyaráznak.(Pusztán allegória az egész vagy nem természettudományos mű a Biblia stb. ) Így próbálva akarattal belemagyarázással csökkenteni a vallás és a tudomány közti feszültséget? Ez már inkább fanatikus vak hit szerintem. Nem akarják elismerni, hogy nincs igaza a Bibliának. Ilyen felfogással persze örökre tévedhetetlen lesz a Biblia.
2012. jan. 24. 21:22
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

"ha kevesebb tudóst égettek volna máglyán "istenkáromlásért""

Hány tudóst égettek meg máglyán "istenkáromlásért"?

2012. jan. 26. 17:52
 22/29 izidorkata ***** válasza:
52%

azt nem lehet cáfolni hogy azok az élőlények élnek túl és hoznak utódokat amelyek a legjobban alkalmazkodnak a környezet feltételeihez.

Azt sem lehet cáfolni hogy az élőlények küzdenek az élettérért, az életbe maradás, és a szaporodás esélyéért és azok az egyedek élnek túl, és szaporodnak akik a legsikeresebbek ebben a küzdelemben.

Az is tény hogy az apró változások idővel öszeadódnak új kinézetű állatok és növények, új fajok megjelenéséhez vezetnek.

Az is tény hogy az egyszerűbb fajokban új mechanizmusok jelennek meg ezek is variálódnak, ami új szervek, új életforma megjelenéséhez vezet.

tehát bevan bizonyítva hogy az egyszerűbb élőlényekből kialakulhatnak öszetettebbek. És sokszor a megváltozott körülmények miatt egyes fajok bonyolult szervei eltűnnek: pl. vakond csökevény szeme.

ezek a jelenségek azonban nem bizonyítják az evolúciós elmélet igazát. Darwin eredeti gondolkodó, és nagy tudós volt, ami követőiről nem mondható el.

A mechanikus neodarwinizmus, a gépies evolúció, egy új pogány vallás mitológiai meséje.

2012. jan. 26. 20:28
 23/29 izidorkata ***** válasza:
0%

Egy jó honlap amely cáfolja az evolúciós elmélet körüli meséket:

[link]

2012. jan. 26. 21:07
 24/29 izidorkata ***** válasza:
0%

Petőfinek vagy verse, az a címe hogy Anyám tyúkja.

Ez a vers nagyon de nagyon ellent mond az evolúciónak.

Ezért szerintem Petőfi egész költészete tudománytalan, és nem ad egzakt választ semmilyen kérdésre.

2012. jan. 26. 22:22
 25/29 izidorkata ***** válasza:
27%

Sokk-al okosabb tudománytalan irodalom helyett olyan műveket olvasni amelyekben valóban pontos, a tényeknek megfelelő információk vannak, és nem csak egy két esettel példálódzik hanem hanem kimerítően körbejárja a kérdésre adható választ.

Én ezért leginkább telefonkönyveket szoktam olvasni.

2012. jan. 26. 22:28
 26/29 anonim ***** válasza:
0%

"Az is tény hogy az apró változások idővel öszeadódnak új kinézetű állatok és növények, új fajok megjelenéséhez vezetnek."

Ez nem tény, még soha senki nem figyelt meg "új faj" keletkezést! Alapvető dolog persze figyelembe venni, hogy a fajfogalom erősen vitatott és az evolucionisták is aszerint érvelnek a sokféle fajdefinícióval, ami alátámasztja az adott téziseiket.

"Az is tény hogy az egyszerűbb fajokban új mechanizmusok jelennek meg ezek is variálódnak, ami új szervek, új életforma megjelenéséhez vezet."

Ez a spekuláció része. Végképp nem tény. A különböző (nem új) mechanizmusok variálódása, új szervekhez és új életformához vezetnek? Hol és mikor?

"tehát bevan bizonyítva hogy az egyszerűbb élőlényekből kialakulhatnak öszetettebbek."

Ki, hol és mivel bizonyította? Lemaradtam volna?

"És sokszor a megváltozott körülmények miatt egyes fajok bonyolult szervei eltűnnek: pl. vakond csökevény szeme."

Ki látta azokat olyannak, mint amilyennek feltételezik, hogy voltak? Valamint a funkció-VESZTÉS, vagyis információvesztés egyenlő lenne az összetett és bonyolult szervezeti információ gyarapodásával?

2012. jan. 26. 22:48
 27/29 anonim ***** válasza:

20:28

"ezek a jelenségek azonban nem bizonyítják az evolúciós elmélet igazát"

Most magyaráztad el pontról pontra, hogy miért biztos az evolúciós elmélet igaza. Hogy ebből hogyan következik, hogy mégsem igaz, az nem világos számomra.

2012. jan. 27. 00:26
 28/29 izidorkata ***** válasza:
0%

az evolúciós jelenségek nyilvánvalóak, sőt az élőlények kialakulása is bizonyított tény.

a szem evolúciója több mint elmélet, vagy hipotézis. Nyilvánvaló hogy ez az öszetett szerv töbször is kialakult az évmilók folyamán.

Az uszonyok, és a szárazföldi mozgásra alkalmas végtagok is több egymástól távol eső fajnál is hasonlóak. a delfinek uszonyai, és a halaké nagyon hasonlít egymásra. Miért? Mert ezek a lehető legjobb eszközök arra hogy a tisztelt vízi állat testvéreink eredményesen lubickoljonak.

Ilyen példák sokaságát tanultunkk a suliba, szerintem nem lehet tagadni hogy az életkörülmények hatására formálódnak az éőlények szervei, és tulajdonságai.

Én arra gondolok hogy vannak evolúciós JELENSÉGEK, de a különböző evolúcós ELMÉLETEk viszontnagyon meredekek.

Szerintem aki az ateizmust akarja az EVOLÚCIÓVAL igazolni avval nem kell vitatkozni: én csak azt tudom tanácsolni hogy, olvasgason és gondolja jobban át a dolgokat, egész biztos hogy túl fog jutni ezen a gondolkodási rövdzárlaton.

valószínű hogy a közeljövőben sikerül mesterséges sejteket, örökítő anyagot előállítani,

egyre elfogadhatóbb választ találunk az élet kialakulására.

Egyre több átmeneti fajnak a leleteit találták meg.

Az ember minél többet megért a világmindenség titkaiból, és az élővilág csodáiból annál jobban tudja csodálni azt aki létre hívta.

Az élőlényekben és a természetben benne levő rend, és inteligencia nem csak úgy lett a semmiből: az örökévalóság és az abszolútum időbeli megnyilvánulásai.

Az ember azért tudja vizsgálni, szemlélni a természet titkait mert Jehova (így szeretm legjobban hívni az Örökké-valót, tiszteletből egy J. tanúi közösségből való barátomnak aki az Ébredjetek című folyóiratból sokmindenre ráíranyította a figyelmemet.) értelme tükröződik minden egyes emberi értelemben.

Mi ugyanis tükör által homályosan látunk most,

egyszer talán színről színre látunk,

és akkor még jobban mosolygunk csak a suta elméleteken.

2012. jan. 27. 13:20
 29/29 anonim ***** válasza:

13:20

"az evolúciós jelenségek nyilvánvalóak, sőt az élőlények kialakulása is bizonyított tény."

Ennek megfelelően az evolúció ténye igaz, és az is igaz, hogy az evolúció alapgondolata vagy "primitív elmélete" is igaz.

(evolúció ténye = más most az élővilág, mint régen, evolúció alapgondolata = a túlélésre hajlamos hajlamos túlélni + az élőlények hasonlítanak a szüleikre, de nem pont ugyanolyanok.)

"Én arra gondolok hogy vannak evolúciós JELENSÉGEK, de a különböző evolúcós ELMÉLETEk viszontnagyon meredekek."

Csakhogy ez nem több biológiai részletkérdésnél. Az alapgondolat igaz. Tudjuk, hogy az élet valamikor 4 mrd éve alakult ki, primitív egysejtűekkel kezdődött és egy lassú, bonyolult folyamatban jutott el az emberig. Ennyi a lényeg, mást nem nagyon kell tudni erről. A biológusokat persze érdekelheti, hogy konkrétan hogy alakult ki a béka szeme, de ez csak egy szűk szakterületen felmerülő kérdés, néhány kutató hobbyja. A részletekben az egyes elméletek el fognak térni, de attól még az alapgondolat igaz marad.

"Szerintem aki az ateizmust akarja az EVOLÚCIÓVAL igazolni avval nem kell vitatkozni"

Azzal tényleg nem kell, mert olyan dolgokat kever össze, amiknek semmi közük egymáshoz. Ugyanez a helyzet azokkal, akik vallási okokból tagadják az evolúciót.

2012. jan. 27. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!