Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek bűn az Isten...

Szerintetek bűn az Isten szemében ha egy keresztény lány hozzá megy egy muszlim fiúhoz?

Figyelt kérdés
Tudom örülten hangzik de mikor megismerten nem voltam keresztény. Alighogy megismertem őt nem sokra rá megismertem Jézust de akkor már szerettem sokáig éltünk paráznaságba. Nekem ő nyíltan ki jelentette hogy soha nem lesz keresztény és én is hogy soha muszlim de a vallásunk ellenére nagyon szeretjük egymást sokszor el hagytam e miatt de soha sem tudtam elfelejteni és ő sem engem össze házasodtunk hogy ne éljünk paráznaságban. De szeretne egy imám esküvőt is ami egy Iszlám szertartás. Én meg esküdtem Istennek hogy soha nem tagadom meg alakuljon bárhogy is az életem. úgy érzem a friss házasságom zátonyra futott. Az ő vallásában el lehet válni de Jézus nyíltan ki jelentette hogy ez bűn. Segítsetek mit tegyek? Csak vallásos emberek írjanak.

2012. jan. 20. 19:27
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindegyiket el olvastam.

De Egyátalán nem vagyok az egyház híve Jézus ellenesek kikiáltották magukat Isten földi helytartójává és magukat próbálják Jézus helyét át venni .természetesen nem templomi esküvőm volt.normális gyülekezetbe járok.És a pápaság volt az aki szét akarta szakítani Jézus kereszténységét azért van római görög stb katólikus mikor Jézus szerint a kereszténységben testvérek vagyunk.Én nem vita fórumot nyitottam.

2012. jan. 21. 16:41
 32/46 anonim ***** válasza:

A Biblia nem hamis viszont ott csak részben lehet megtalálni az igazságot.(majd változni fog)

Szerintem a 10 parancsolat,elég egyszerűen elmondja mik a fő irányelvek. Gondolom hallottál róla...

De mint mondtam Isten megmutatja, mi a helyes, azoknak akik keresik a jót.

Nem kell száz meg ezer felekezetnek létrejönnie a kereszténységen belül, csak egynek. Annak viszont a kereszténységnek kell lennie...

2012. jan. 21. 16:44
 33/46 anonim ***** válasza:

A kérdező figyelmeztetett, hogy nem vitafórum, de a sületlenséget korrigálni kell.

Szóval, ha a Biblia nem teljes, akkor kell valami más is, de az (mert írod) nem lehet az Apostoli Hagyomány sem, mert azt az Egyház elferdítette és emberek alkották. Akkor mi az ami még szükséges? Husz, Luther, Kálvin, Szervét tanításai? Ők ugyanúgy emberek.

A Tízparancsolatról honnan tudod akkor, hogy nem a saját érdekből toldotta be az Egyház, ha azt feltételezed, hogy a saját érdekei miatt ki is hagyott belőle? Ez egy kicsit furcsa lenne.

2012. jan. 21. 16:54
 34/46 anonim ***** válasza:

Amit a kérdező mondott az jogos, ez nem vitafórum. Ha az lenne akkor sem folytatnám, mert:

1. Nem vagy képes/Nem akarod felfogni a lényegét annak amit írnak neked

2. Úgyis mindig kierőltetsz magadból valami értelmetlen kérdést(mert nehogy ne neked legyen igazad), amire ugyan megvolt már a válasz, csak nem érted.

Vannak dolgok amikre vagy ráeszmél az ember magától, vagy sosem fog. Majd talán egyszer remélem...

Részemről mindent elmondtam, téma lezárva.

Minden jót neked!

2012. jan. 21. 17:02
 35/46 anonim ***** válasza:

Ez a téma egy picit félre ment. Én azért mertem azt írni amit írtam, mert úgy tudtam, megtért, újjászületett keresztyén lánnyal van dolgom, aki megtérése előtt beleszeretett egy mohamedán fiúba, és ezt a kapcsolatot, bár Isten Igéje alapján érezte, hogy nem helyes, még is folytatta, házasságra lépett vele, és kérdezte, vétkezett-e ezzel, illetve, mi legyen most már a folytatás. Egy meg tért lánynak nem kell bizonygatni, hogy a Biblia tanítása mindenek felett áll.

"A felemás igáról szóló rész nem feltétlenül a házasságra vonatkozik, sőt elsősorban nem arra, hanem az emberi kapcsolatokra,"

Bocs, de egy házasságnál mi áll közelebb az emberi kapcsolathoz?

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. jan. 21. 17:24
 36/46 anonim ***** válasza:

Még valami. Újra végig olvastam a kérdést (néha nem árt vissza menni az alapokhoz), és azt írod: "úgy érzem a friss házasságom zátonyra futott. Az ő vallásában el lehet válni de Jézus nyíltan ki jelentette hogy ez bűn. Segítsetek mit tegyek?"

Te tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy meg mentsd a házasságod, és hogy minél jobban működjön. Azt viszont a férjednek is tudomásul kell vennie, hogy egy keresztyén lányt vett feleségül, a következményeit legyen szíves vállalni. Vagy is, ahogy ő nem hajlandó keresztyén esküvőre, meg nem is igen lehet, úgy te sem vagy hajlandó a muszlim esküvőre. Egyébként van egy sanda gyanúm, hogy a muszlim vallás is megköveteli, hogy fel vedd a férjed vallását ahhoz, hogy összeadjanak. És ha a férjed még is elválna tőled, akkor az már nem a te bűnöd. (feltéve, te minden tőled telhetőt és elvárhatót megtettél a kapcsolat fenntartásáért)

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. jan. 21. 17:43
 37/46 anonim ***** válasza:

Ha csak és kizárólag a felemás igás rész a házasságra vonatkozik, akkor az szöges ellentéteben áll azzal, hogy a Biblia azt mondja a hívő házastárs megszenteli a hitetlent és gyerekeik is szentek. Pontosan leírtam, hogyan élnek vissza neoprotestáns gyülik ezzel, és még a keresztény-keresztény házasságokat is szétszakítják. Ez az igerész vonatkozhat házasságra is, ha kényszeríteni akarja hitetlen fél a hívőt, hogy meg tegyen olyan dolgokat amiket nem szabad. Itt nem erről van szó.

Az iszlám szerint a nem muszlim nőnek nem kell áttérnie, hiszen az ő szemszögükből a Könyv népe vagyunk, istenhívők de megtévedtek.

Kérdező imádkozz sokat és Isten megadja a választ.

2012. jan. 21. 17:56
 38/46 anonim ***** válasza:
Olvassa tovább Pál szavait, és meglátja, hogy kire írta. Mindjárt más megvilágításba kerül. Egyébként a kurír cikke meg azokról szól, akik még nem házasodtak össze.
2012. jan. 21. 19:03
 39/46 anonim ***** válasza:
Az pedig igaz, hogy a muszlimok szerint a Könyv népe vagyunk, ezért muszlim férfi és keresztény nő házassága engedélyezett(fordítva nem), viszont a gyerekeknek muszlimoknak kell lenniük.
2012. jan. 21. 19:04
 40/46 anonim ***** válasza:
95%

22-es 15:24-esnek

A felemás iga tényleg nem csak a házasságra vonatkozik, de az is beletartozik. A hívő fél megszenteli a hitetlent, általában arra az esetre vonatkozik, ha a hívő fél már házasságkötés után tér meg.

Én csak gondolom, hogy ez a házasság valószínűleg engedetlenség volt, de Isten ettől ugyanúgy szereti a kérdezőt, csak viselnie kell a következményeket lásd ő maga írja, úgy érzi zátonyra futott a házassága.

Több ismerősöm van, akik megtérésük után nem keresztényhez mentek hozzá eltávolodtak Istentől és szenvednek.

De!kedves kérdező, Isten nagyon szeret, ő a könyörület, és megbocsátás, ha keresed az ő akaratát biztosan válaszol!!!!lehet hogy kemény helyzetekbe fogsz kerülni, ahogy írod, már most abban vagy, de kívánom, hogy Isten adjon erőt ahhoz, hogy engedelmes tudj maradni neki!!!

2012. jan. 21. 19:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!