Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek bűn az Isten...

Szerintetek bűn az Isten szemében ha egy keresztény lány hozzá megy egy muszlim fiúhoz?

Figyelt kérdés
Tudom örülten hangzik de mikor megismerten nem voltam keresztény. Alighogy megismertem őt nem sokra rá megismertem Jézust de akkor már szerettem sokáig éltünk paráznaságba. Nekem ő nyíltan ki jelentette hogy soha nem lesz keresztény és én is hogy soha muszlim de a vallásunk ellenére nagyon szeretjük egymást sokszor el hagytam e miatt de soha sem tudtam elfelejteni és ő sem engem össze házasodtunk hogy ne éljünk paráznaságban. De szeretne egy imám esküvőt is ami egy Iszlám szertartás. Én meg esküdtem Istennek hogy soha nem tagadom meg alakuljon bárhogy is az életem. úgy érzem a friss házasságom zátonyra futott. Az ő vallásában el lehet válni de Jézus nyíltan ki jelentette hogy ez bűn. Segítsetek mit tegyek? Csak vallásos emberek írjanak.

2012. jan. 20. 19:27
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
60%

kedves kérdező, mivel már megtörtént a házasság szerintem kérdezd Istent, hogy Ő mit mutat, kérdés még, mikor együtt jártatok, mit mondott neked Isten erről a kapcsolatról? hozhatsz rossz döntéseket, de Isten szeretni fog. Bűn a válás, de van bűnbocsánat.

És mellesleg a Biblia ezt mondja: 2Kor 6,14

Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez?

Te döntöd el, hogy a két rossz közül melyiket választod, a válást vagy a muszlim esküvőt. Szerintem a fő szempont az legyen, hogy Te hogy szenvedsz kevesebbet hosszú távon.

Egy barátnőm több évig járt nem keresztény fiúval és tönkretette lelkileg ez, még fizikailag is belebetegedett, hiába nem akarta, de az Istennel való kapcsolata szinte teljesen megszűnt

Számomra pedig teljesen elképzelhetetlen, hogy olyasvalaki legyen a társam, aki nem Jézust követi, ha a legfontosabb dolog az életemben nem azonos, akkor nincs miről beszélnünk.

2012. jan. 21. 08:04
 12/46 anonim ***** válasza:
48%

Ne haragudj, ha az én válaszom nem lesz olyan kedves és megértő, igyekszem az igei ismeretem alapján a legkorrektebb válasz adni.

Tisztázzuk, mi a bűn. Minden, ami Isten akaratával ellentétes. Mi Isten akarata? Hogy Hívő csak hívővel kössön házasságot. Ebből következik, hogy te engedetlen voltál Isten akaratával szemben, és bűnt követtél el. (az első feleségemmel elváltunk 6 évvel a megtérésünk után. Ugyan az a kategória, Isten akaratával ellentétes, tehát bűn! Semmi szükség arra, hogy finomkodjunk, elferdítsünk. Ne mi találjuk ki mi bűn és mi nem az. Ezt bízzuk Isten igéjére.)

Mit tehetsz most? Először is valld meg bűnnek amit tettél. " ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz hogy megbocsásson" (bocs fejből idézek, de a lényeg benne van) Bűnt bűnnel jóvá tenni nem lehet! Tehát, a válás nem megoldás. Ez egy jó hír neked, hiszen eszedben sincs válni. Egy rendkívül nehéz út vár rád! Meg kell élned a hitedet a muszlim férjed előtt! Ha ez sikerül, akkor a férjednek lesz egy csodálatos felesége, aki mindenben a kedvét keresi, de a végtelenségig csökönyös, ha a hit dolgai kerülnek elő. Ne legyenek illúzióid! Konfliktusok sokasága vár rád! Miért? Mert Isten büntet? Nem! Mert engedetlen voltál, nem hallgattál Istenre, aki ezektől a konfliktusoktól meg szeretett volna kímélni! Nem hitted el Istennek, hogy Ő tud neked olyan keresztyén fiatal embert adni, akivel boldog lettél volna. Te okosabb akartál lenni Istennél! Majd én tudom mi a jó nekem! Ne az Isten mondja meg! A legősibb bűn a Bibliából! Ne aggódj, én is elkövettem! A következményeit a mai napig hordozom! De Az Isten egyetlen pillanatra sem hagyott magamra. A bűnöm földi következményeitől nem szabadított meg, de az elhordozásukban mindig segített. Mindig ott volt mellettem, számíthattam, és ma is számíthatok rá!

Sok sikert és Istentől megáldott életet kívánok neked egy olyan úton, amit nem az Isten szánt neked, hanem magad választottad. (ezt majd sose felejtsd el, főleg, amikor a férjedre panaszkodsz az Istennek.)

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. jan. 21. 09:46
 13/46 anonim ***** válasza:

12... honnan veszed hogy nem Isten szánta neki ezt az utat?

Amint írta a kérdező: "sokszor el hagytam e miatt de soha sem tudtam elfelejteni és ő sem engem össze házasodtunk hogy ne éljünk paráznaságban"

2012. jan. 21. 10:07
 14/46 anonim ***** válasza:

Káin sokszor gondolta, még sem kéne agyon ütni Ábelt, de aztán csak úgy döntött, agyon üti! Tehát ez volt Isten akarata! De még ennél is jobb példa!:

Bálák hívja Bálámot, gyere átkozd meg Izraelt, kapsz egy csomó lovét! Bálám azt mondja: meg kell kérdeznem az Istent! Isten azt mondja: ne menj! Bálák gondolkodik, csak meg kellene átkozni Izraelt, újabb követek, még több lóvé. Bálám gondolkodik, a sok lé jól jönne, de Isten azt mondta, nem. Tudod mit, megkérdem megint. És lőn nagy "csoda", Isten azt mondja: menj. Isten megváltoztatta a véleményét? Nem! Isten véleménye most is az, Bálám neked sokkal jobb lenne, ha nem mennél. De látom a szívedet, mennyire szeretnéd a sok lét megkeresni, hát menj, majd meglátod mi lesz belőle.

Bálámnak jobb lett volna, ha hallgat Istenre. A kérdezőnek sokkal jobb lett volna nem hozzá menni egy iszlám fiúhoz. De már mindegy. Most ebben az állapotában kell hely állnia. Ami sokkal nehezebb lesz, mint ha hallgat Istenre. Erre nagyon hamar rá fog jönni. Nem ismerek olyat, aki le tért Isten útjáról, és azt mondta nem bántam meg. Csak olyat ismerek, aki azt mondta: jobb lett volna hallgatni Istenre, de végül Isten az Ő nagy kegyelméből és végtelen szeretetéből még a bűnömből is tudott jót kihozni. De jobb lett volna a bűnt nem elkövetni.

2012. jan. 21. 10:32
 15/46 A kérdező kommentje:
Hát igen!! Meg értem az emberek ellenszenvét sokat szenvedtem-e miatt de mindig úgy éreztem hogy bűn-e az ha szeretek valakit haragszik-e Isten a szertetért? Hiszen annyira szerte Ábrahámot ,hogy megengedte neki ,hogy legyen egy egyiptomi felesége és ebből a házasságából született Ismáel.Isten nem személy válogatott de Istenné a bosszú állás és a harag így az ő kezében van az életem is.Hiszen nem test szerint van az üdvösség hanem hit által.
2012. jan. 21. 12:29
 16/46 anonim ***** válasza:
Abból kiindulva, hogy Isten maga a szeretet, nem hiszem hogy bűn a szemében ha valláson kívülit szeretsz, ha a szereteted iránta nem változik
2012. jan. 21. 12:54
 17/46 anonim ***** válasza:

Ábrahám bűne Hágárral igazán nem az Isten kedve szerint való dolog volt. Az egészet Sára találta ki, és Ábrahám a helyett, hogy Istenben bízva várt volna az ígéret Isten szerinti beteljesedésére, belemet. A következményei a mai napig itt vannak, lásd zsidó palesztin helyzet, és ha utána nézel, láthatod, Isten 15 évig nem szolt Ábrahámhoz ezek után.

Én nagyon távol álok attól, hogy téged bármiért is elítéljelek. Azt mondtam, jobb lett volna, ha nem így cselekszel. Azt is mondtam, most már ezen az úton kell végig menned, de ez az út nagyon nehéz lesz. És azt is mertem mondani, hogy ezt magadnak köszönheted, és ne az Istent vádold a felmerülő problémákért, mert nem Ő lesz a hibás. Mert ez is ősrégi dolog, az emberek mennek a maguk feje után, szemben Isten Igéjével, aztán, ha jön a baj, vádolják Istent, miért nem segít. Te ne légy ilyen. És ne tartozz azon keresztyének népes táborába se, akik miután Isten akarata ellenére cselekszenek, elő veszik a Bibliát, kicsit csűrnek-csavarnak rajta, és máris Igei amit tettek. Ez így hosszútávon nem működik. Sokkal tisztább: Uram megint nem hallgattam rád, megint elrontottam, megint neked volt igazad, kérlek, ismét segíts rajtam! Ne tudd meg hányszor mondtam el ezt az imát!

2012. jan. 21. 13:20
 18/46 A kérdező kommentje:
Nem vádolom Istent sohasem tettem.Sőt nagyon szeretem mert miden ellenére mellettem van és szert engem ő tudja ,hogy nem gonoszságból nem gyűlöletből tettem hanem hiszen nem olyan embert szeretek akit ő ne szeretne.És hiszem hogy most is megsegít.
2012. jan. 21. 13:40
 19/46 anonim ***** válasza:
[link] Ezt olvasd el, és választ kapsz. Szerintem a 12-es jól írja. Egyébként abba belegondoltál már, hogy ha gyereketek születik (és ahogy írod a férjed vallásos) akkor a gyereknek muszlimnak kell lennie? Nagyon sok keresztény nő esik ebbe a csapdába, sokan kiköltöznek muzulmán országokba és ott éri őket a meglepetés.
2012. jan. 21. 13:49
 20/46 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező!Azok az emberek akik itt írogatnak neked nem megítélni,elítélni akarnak hanem segíteni neked.Értékes emberek és mélyen hívők ahogy olvasom az írásaikat.Értékes emberek!Fogadd meg a tanácsaikat!Isten általuk szól hozzád!
2012. jan. 21. 13:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!