Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek bűn az Isten...

Szerintetek bűn az Isten szemében ha egy keresztény lány hozzá megy egy muszlim fiúhoz?

Figyelt kérdés
Tudom örülten hangzik de mikor megismerten nem voltam keresztény. Alighogy megismertem őt nem sokra rá megismertem Jézust de akkor már szerettem sokáig éltünk paráznaságba. Nekem ő nyíltan ki jelentette hogy soha nem lesz keresztény és én is hogy soha muszlim de a vallásunk ellenére nagyon szeretjük egymást sokszor el hagytam e miatt de soha sem tudtam elfelejteni és ő sem engem össze házasodtunk hogy ne éljünk paráznaságban. De szeretne egy imám esküvőt is ami egy Iszlám szertartás. Én meg esküdtem Istennek hogy soha nem tagadom meg alakuljon bárhogy is az életem. úgy érzem a friss házasságom zátonyra futott. Az ő vallásában el lehet válni de Jézus nyíltan ki jelentette hogy ez bűn. Segítsetek mit tegyek? Csak vallásos emberek írjanak.

2012. jan. 20. 19:27
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
16%
Isten nem az elvakult keresztény fanatikusok által, hanem a szíveden keresztül szól hozzád. Hallgass a szívedre, és arra amit érzel és az alapján dönts, és ne hagyd hogy bármiféle vakbuzgó álszent ember befolyásoljon.
2012. jan. 21. 15:02
 22/46 anonim ***** válasza:
63%
A felemás igáról szóló rész nem feltétlenül a házasságra vonatkozik, sőt elsősorban nem arra, hanem az emberi kapcsolatokra, hogy határt kel szabnia egy kereszténynek bizonyos helyzetekben. Ezt a neoprotestánsok szeretik hangoztatni, hogy a gyülekezeti tagok egymás között válasszanak párt. Sőt annyira az endogám házasságot erőltetik, hogy a hívők még a hasonló teológiai felfogású más neoprotestáns gyülekezetekből sem választhatnak párt. Hidd el van ebben tapasztalatom. Szóval a felemás igáról szóló rész teljes kifordítása ez. A bibliában végig vonul a vegyesházasságok sora, hol pozitív, hol negatív eredménnyel. De hát minden házasságban vannak problémák. Egyet leszögezhetek, az hogy megházasodtál egy nem kereszténnyel nem bűn!!!!! A hívő fél megszenteli a hitetlent félt. Ezt jegyezd meg. Az imámmal meg tárgyalj, hogy hogy lehetne a hitednek megfelelően az esküvőt celebrálni.
2012. jan. 21. 15:24
 23/46 anonim ***** válasza:
59%

Azt mondják neked, bűn ha nem hívővel vagy kapcsolatban. De ki, mi dönti el hogy ki a hívő? Ők biztosan nem. Isten dönti el ki az aki jó hívő, és ki az aki nem. És nem az alapján dönt, hogy az az ember Bibliát olvas vagy a Koránt,a mecsetbe jár-e el, vagy a templomba, hanem az alapján hogy mennyire él Istennek tetsző életet, hogy mennyire erős Istenben a hite az embernek. Többet érne egy "Keresztény" ember aki álszent, egy igaz hívő Muszlim embernél, csak azért mert ő "keresztény"...?:)

Így vagy úgy Isten mindig megmutatja az embernek a helyes utat, ha az keresi, de észre kell venned a jeleket amik ehhez az úthoz vezetnek. Mindig Istenre hallgass!!!

2012. jan. 21. 15:27
 24/46 anonim ***** válasza:
48%

Az utolsó két hozzászóló bizonyítja a szekularizálódás eredményét(főleg az utolsó).

Hogy ki dönti el? Kérlek. Van erről pár egyházi megnyilatkozás, nem olyan túl sok, de éppen elegendő. És közted, meg mondjuk a pápa között mindössze annyi a különbség, hogy ő felhatalmazást kapott arra, hogy ilyen kérdésekben döntsön, te pedig nem. Lényeges dolog.

Te például milyen alapon döntöd el, hogy egy keresztény álszent, vagy nem. Rendszeresen jár templomba és olvassa a Bibliát akkor igen, ha viszont nem, de "Istennek tetsző módon" él(amiről viszont nem sokat tud, így hát ő maga elgondolja mi tetszhet Istennek) akkor nem álszent?

Visszatérve a kérdésre, igazából nem is értem. Azt írod volt esküvő. De, hogy engedélyezte a pap (bár nem tudom milyen felekezetű vagy)? Mert ehhez püspöki engedély kellene, és amolyan reversalis féle, amibe meg nem hiszem, hogy a párod belement volna. Vagy polgári esküvő volt csak? Az pedig megint nem elégséges.

2012. jan. 21. 15:53
 25/46 anonim ***** válasza:
57%

És mi az az egyház? Egy semmi.Emberek hozták létre, akiknek nyilvánvaló céljuk volt, hogy hasznot húzzanak a hívőkből, és a hitet saját céljaikra alakítsák át,meghamisítsák. És meg is tették évszázadokon keresztül, és még most is ezt teszik. Mi a fontosabb az amit a pápa mond, vagy az amit Jézus mondott?

A pápa nem Isten, nem a pápa mondja meg hogy mi a jó és mi a rossz.

2012. jan. 21. 16:06
 26/46 anonim ***** válasza:
Másrészről meg, ne fordítsd ki a szavaimat, sehol nem mondtam hogy aki Bibliát olvas vagy templomba az jár az álszent.
2012. jan. 21. 16:07
 27/46 anonim ***** válasza:
Az utóbbi hozzá szólók(kivétel az előttem író)Nem tudom mi alapján döntik el,hogy azok akik hitük szerint a leghasznosabb válaszokkal próbálnak segíteni a kérdezőnek,álszentek.Már itt is kezdődik a vérszívás mint a többi kérdés oldalon.De kedves kérdező,tudod mit:hallgass rájuk!Biztosan vagy a hitedből kell kilépned vagy a párod veszted el,akit meglátásom szerint ismerve a problémákat előbb utóbb elfogsz.Az utolsó válaszadónak osztom a válaszát.El nem tudom képzelni,hogy ti,hogy tudtatok megházasodni a keresztény egyházi dogmák szerint.Röviden,vagy keresztények lesztek,vagy muszlimok,pont.
2012. jan. 21. 16:10
 28/46 anonim ***** válasza:
Gondolom akkor, ha nem a pápa mondja meg, akkor majd te megmondod.
2012. jan. 21. 16:14
 29/46 anonim ***** válasza:

Azt mondják hitetlen az, ki nem az ő hitüket vallja, és bűn azzal házasságba lépni. Mi ez ha nem álszentség? Miből gondolják, hogy ők jobbak. Nekik talán nincs bűnük?

Az hogy mi a jó, azt nem én, nem te és nem is a Pápa mondja meg. Isten mondja meg, és ezt Jézus elhozta nekünk.(viszont köszönhetően az egyháznak, csak részleteit ismerhetjük meg a Bibliából.)

2012. jan. 21. 16:18
 30/46 anonim ***** válasza:
És azt, hogy Isten mit akar azt ki mondja meg, ha azt írod, hogy az Egyháznak köszönhetően még a Biblia is hamis? Ami megmaradt az is hamis lenne, vagy csak kihagytak belőle szándékosan? Akkor mindenki találja ki Isten akaratát, tehát legyen 7 milliárd vallás és felekezet? Nem érzed ezt... hogy mondjam... butaságnak?
2012. jan. 21. 16:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!