Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok mi fogja elhozni...

Mulder614 kérdése:

Mit gondoltok mi fogja elhozni a világbékét?

Figyelt kérdés
Vajon emberi erőfeszítések által jön el?

2012. jan. 18. 12:23
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Ha Jézus elhozza a világbékét,az emberek szemtől szembe fogják majd látni. Nem fog ő lesújtani senkire, és nem zárja el az esőt. Ha te szemtől szembe látnád Istent, nem hiszem hogy kételkednél.
2012. jan. 18. 20:41
 32/36 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Sziasztok!

A világbéke akor fog eljönni, ha mindenkinek a szívében béke lesz, és ezt sugározzák ki az emberek egymás felé.

ez egy hosszú folyamat,és nem tud megvalósulni egyik pillanatról a másikra, ez egy évszázados, akár több évszázadig eltartó folyamat lehet.

Az állatokat nem kéne idekeverni, mert az állat nem öl céltalanul, az állat a túléléséért küzd, de minket kiemlet Isten az állatvilágból azáltal, hogy saját magához tett hasonlóvá, és tudunk beszélni, gondolkodni, és nem vagyunk ösztönlények, még akkor is, ha nagyon sokan úgy viselkednek, mintha állatok lennének.

üdv: Napirai

2012. jan. 18. 21:49
 33/36 anonim ***** válasza:

>Ha Jézus elhozza a világbékét,az emberek szemtől szembe fogják majd látni. Nem fog ő lesújtani senkire, és nem zárja el az esőt. Ha te szemtől szembe látnád Istent, nem hiszem hogy kételkednél."

Márpedig a Jelenésekben (és a 2 zsoltárban is) az van, hogy összegyülekeznek Krisztus ellen a népek, a fenevad és a hamis próféta, és mindenféle hadinép, Armageddonnál harcolni is harcolni fognak vele:

Jel. 19:11. És látám, hogy az ég megnyílt, és ímé vala egy fehér ló, és a ki azon ül vala, hivatik vala Hívnek és Igaznak, és igazságosan ítél és hadakozik.

12. És az ő szemei olyanok, mint a tűzláng; és az ő fején sok korona; az ő neve fel vala írva, a mit senki nem tud, csak ő maga.

13. És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve Isten ígéjének neveztetik.

14. És mennyei seregek követik vala őt fehér lovakon, fehér és tiszta gyolcsba öltözve.

15. És az ő szájából éles kard jő vala ki, hogy azzal verje a pogányokat; és ő fogja azokat legeltetni vasvesszővel; és ő nyomja a mindenható Isten haragja hevének borsajtóját.

16. És az ő ruháján és tomporán oda vala írva az ő neve: királyoknak Királya, és uraknak Ura.

17. És láték egy angyalt állani a napban, és kiálta nagy szóval, mondván minden madaraknak, a melyek repdesnek vala az égnek közepette: Jőjjetek el, és gyűljetek egybe a nagy Istennek vacsorájára;

18. Hogy egyétek a királyok húsát, és vezérek húsát és hatalmasok húsát, és lovaknak és rajtok űlőknek húsát, és mindenkinek húsát, szabadokét és szolgákét, és kicsinyekét és nagyokét.

19. És látám, hogy a fenevad és a föld királyai és az ő seregeik egybegyűltek, hogy hadakozzanak az ellen, a ki a lovon ül vala és az ő serege ellen.

20. És megfogaték a fenevad, és ő vele együtt a hamis próféta, a ki a csodákat tette ő előtte, a melyekkel elhitette azokat, a kik a fenevad bélyegét felvették, és a kik imádták annak képét: ők ketten elevenen a kénkővel égő tüzes tóba vettetének:

21. A többiek pedig megöletének a lovon űlőnek kardjával, a mely az ő szájából jő vala ki; és a madarak mind megelégedének azoknak húsával.

És ezek után jön el béke.

(Jézus pedig nem az Isten, hanem a Fia, a Felkentje, és neki adatott Istentől minden hatalom és ítélet Istentől. (nem magának adta a hatalmat az Isten, mint egyesek gondolják, mármint ha Jézus maga az Isten is lenne))

2012. jan. 18. 22:15
 34/36 anonim ***** válasza:
Kedves 30/33- ez sokkal komolyabb annál mint amit te írtál, mivel az egész emberiség sorsáról van szó. Szerencsére vannak olyanok akiket érdekel a Biblia, s ezek az emberek szilárdan bíznak abban, hogy a föld Teremtője hamarosan beavatkozik az emberi ügyekbe s mindenkit megvizsgál, és eldönti, hogy ki élhet majd a békés földünkön! Példabeszédek 2:20-22" A cél az, hogy a jó emberek útján járj, és maradj meg az igazságosak ösvényén,  mert a becsületesek laknak majd a földön, és a feddhetetlenek maradnak meg rajta. A gonoszok pedig a földről kivágattatnak, és a hűtlenek kiszaggattatnak abból". Viselkedésünkkel tehát bebizonyíthatjuk, hogy szeretnénk e ott élni. Ez csak rajtunk áll. Persze sok erőfeszítésbe kerül.
2012. jan. 21. 12:02
 35/36 anonim ***** válasza:

Én inkább önmagáért szeretem Istent és nem valamiféle jövőbeli juttatásért. Ha lesz jó, ha nem lesz az is jó.

Én pedig az egyszerű emberekről írtam, akik amint szembesülnek Jézssal, nem lesz kétségük. Nem armageddonról.

2012. jan. 21. 21:05
 36/36 anonim ***** válasza:

Igen emberi erőfeszítés árán keletkezhet, mert az ember egy szubjektum, amibe benne lakozik a jó és a rossz. külső támadástól szerintem nem nagyon kell félni, mert véleményem szerint ha valaki/k megközelitik a földet azoknak a műszaki-technikai fejlődésük olyan mérvű, hogy azt mi még elgondolni sem tudjuk, másként a minőségi fejlődésük a minőségi gondolkodásukban is olyan mérvű lehet, hogy nem fér bele az általunk használt, földi háború szó, de ennek szininimája sem legalább is remélem

. Az, hogy ebben bele kell -e keverni a Teremtő tervét a földi élettel kapcsolatban, hát én sem vagyok Isten, aki szerintem tudja mi miért van, de ugyan tudja-e , hogy a földön túliak mit akarnak ,ha ...

2012. jan. 22. 09:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!