Mit gondolsz: teremtés vagy evolúció? Miért?

Mind a teremtés, mind az evolúció elfogadása intelligens hiten alapszik, mivel a világ kezdeteire vonatkozó elképzeléseket a tudomány saját korlátaiból adódóan soha nem lesz képes bizonyítani.
Részemről a teremtés, de nem helytálló az az elmélet, miszerint hat napos teremtés helyett hat korszakot kell értelmezni a teremtésre. Ezek mindegy mennyi időt vesznek alapul, egy emberöltő vagy 1000év. Ugyanis a leírás szerint Isten a növényeket a 3. napon teremtette, és 4. napon teremtette meg a napot. Tehát a növények nem élhettek az "éltető" napfény nélkül 1000évet vagy akármennyit is mondunk. Ha nem akarjuk hogy ellentmondás legyen akkor bizony szó szerint kell értelmezzük, miszerint a minket körülvevő világot a Mindenható Teremtő 6 nap alatt teremtette meg.

Vidiripi
De már! Ne már.
Folyamatról van szó. Ami azt jelenti hogy folyamatosan történtek a dolgok.

Sziasztok!
Én azt nem értem, hogy miért akarják minden áron bizonyos emberek belemagyarázni a Teremtésbe azt, hogy nem 6x24 óra?
Most akkor feltenném én a kérdést, hogy Isten vajon miért pont hat nap alatt teremtett? Mert nyilván tudott volna teremteni egy szempillantás alatt is, meg tudott volna teremteni évmilliók alatt is. Maga az Úr mondja: "Ímé, én az Úr, Istene vagyok minden testnek, vajjon van-é valami lehetetlen nékem?" (Jer 32,27) Jézus Krisztus ezt megerősíti az Újszövetségben (Lk 18,27)
Miért nem teremtett akkor évmilliók vagy egy szempillantás alatt? Ezért:
"Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt. Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat; De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belől van; Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt." (2Móz 20,8-11)
Vagyis Isten azért teremtett 6 nap alatt, mert ezzel példát akart mutatni az embernek, hogy ahogyan Ő 6 nap alatt munkálkodott, és a 7. napon megpihent, az ember is így éljen.

Vidiripi
Miért zárod ki a teremtést?

A héber Bibliában a "nap" helyén a következő héber szó található: יוֹם (jôm)
Ennek a jelentése:
- nap
- ünnepnap; emlékezetes, sorsdöntő nap (negatív is)
- idő, időpont
- év
Azonban hogy senki el ne tévedjen, a szöveg mind a 6 esetben odateszi hogy "lőn este, és lőn reggel" Ez pedig hebraizmus! Ez a héber nyelvnek az egyik ilyen sajátos kifejezése, régen ugyanis estétől estéig számolták a napokat. Amikor úgymond lement a nap, bevégződött a munka, akkor kezdetét vette a pihenés. Ez pedig minden esetben 24 óra.
Isten tehát jónak látta úgy ihletni Mózest, hogy a "nap" szó mellé (ami egyébként sem jelent évmilliókat, évezredeket) ott legyen ez a hebraizmus, és mindenki előtt világos legyen, hogy Ő 6 nap alatt teremtett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!