Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit Gyülekezetéről miért...

A Hit Gyülekezetéről miért terjesztenek hazugságokat állandóan?

Figyelt kérdés
Nincs belépő nem is volt nem is lesz. Nem kötelező adni és az adóból sincs támogatva (mint más egyháznál) az egész ország pénzéből csak a saját tagok önkéntes adományaiból. Nincs agymosás. Bárki bármikor bárhonnan kiléphet nem nyomul rá utána senki. Nincs elrablás fenyegetés okult praktikák varázslás hipnotizálás se kéjgáz bevezetve a csarnokba. Nem paktál le semmilyen politikai szervezettel. Zsidókat nem érdekből nem gyűlölik hanem azért mert Isten kiválasztott népe a szeme fénye (Jézus is zsidó volt) és áldott aki áldja és átkozott aki átkozza Izraelt (Biblia). Nincs a nagyfőnökök zsebe tömve pénzel minden vezetve van az utolsó forintig elszámolva. A dicséret pedig teljesen Biblikus Dávidi dicséret. Dicsérjétek az Urat hangszerekkel tapsal táncal hangos szóval.
2012. jan. 5. 19:34
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező,gondolom az utolsó kommentelő én lennék,a 08:24-es.

Tehát:

"az utolsó kommentelőnek pedig az áldás és Isten jelenléte pedig nem feltétlenül a pénz és a hatalom követi. Biztos hallotál már milliomosokat külömböző szenvedélybetesgséggel függőségekkel depresszióval öngyilkosságal letargiával stb stb vel küzködni."

Nem mondtam,hogy feltétlenül követi.és igen,hallottam milliomosokat,szenvedélybetegségekkel,függőségekkel küzdeni.Én Sándor atyából sem nézem ki,hogy lelkileg egészséges és kiegyensúlyozott ember lenne.elprédikál ott a kamera előtt,élvezi,hogy a központban lehet,persze,hogy a legszebb oldalát igyekszik mutatni,de mindez nagyrészt csak színészkedés.szerintem te egy naiv ember vagy ebben a tekintetben,és nem látod át ezeket a dolgokat.És amit Sándor atya csinál,az ugyanúgy a függőségre tereli a híveket,a függőség nem csak pusztán anyagi lehet.azt hiszitek szabadok vagytok,de azt is Sándor atyáék mondják meg nektek,hogy mit gondoljatok a szabadságról.Ha nem feleltek meg az ő hirdetett Istenképe elvárásának,akkor már nem érzitek magatokat teljes értékű embernek,nem fogad el benneteket az Úr,nem szeret.

"A Hit Gyülekezetében nem az anyagi helyzetüket értettem Isten jelenléte alatt meg támogatása alatt bár azt is Istennek lehet köszönni és a hívőknek persze de tudom nektek csak a pénz az egész élet ha valakinek van pénze az csak is boldog lehet."

Én azt akartam mondani,hogy ne hidd külön Isteni adománynak,hogy a gyülekezet még mindig megvan.Sándor atyának nincs ilyen makulátlan személye.(Már ha egyáltalán Isten jutalmazná,vagy büntetné az ilyesmit)

az utolsó mondatod,eléggé fanatikus hozzáállásról tanúskodik-te vagy az Istenben megigazult,a többi világi embert meg csak fekete-fehérben látod.aki nem gyülekezetes,annak csak a pénz számít,meg a földi dolgok,mert tudatlan,világi,esetleg még gonosz is.Ez egyáltalán nem biztos,hogy így van.Nem,nem hiszem,hogy akinek van pénze,az csakis boldog lehet.

"egyébként ez egy érdekes dolog mert állítólag mindenki magából indul ki tehát akinek nem tiszta az anyagi háttere vagy ha megtehetné nem lenne az azaz csalna lopna hazudna az mást is hasonlóképpen itél meg és gondolkodik róla. ilyenkor csak magatokat áruljátok el..."

Akkor most te is magadból indulsz ki,hogy így ismeretlenül ezt ennyire tudod rólam/másokról?

Aki nem jár gyülekezetbe,annak egyáltalán nem biztos,hogy szüksége van arra,hogy így fogja fel az életet.

2012. jan. 7. 12:00
 22/45 anonim ***** válasza:
18%

"

A kérdező kommentje:

18:17

jol beáltalánosítasz engem magadat pedig nagyon okosnak gondolod és azt hiszed mondasz bármi ujat is nekem.

Ismerem Istent van vele személyes kapcsolatom elkezdtem már vele komolyan foglalkozni és még nem hagytam abba...

"

Na jó akkor nem újat mondok hanem kérdezek.

Izrael minta állam? Betartja Jézus tanításait?

Úgy viselkedik a palesztinokkal ahogy Jézus tanította?

Én voltam Jeruzsálemben, mint turista és egyszer üzleti ügyben. Sikerült átmennem Betlehembe is. Döbbenet, hogy falakkal zárták le azt a városrészt.

Ha a zsidó vallást akarod gyakorolni az a szabad akaratod, de ne keverd bele Jézust, mert ez így nagyon gusztustalan.

Az a majomkodás amin részt veszel semmivel sem különb, mint pl. szientológia.

2012. jan. 7. 21:13
 23/45 zozi1111 ***** válasza:
37%
Ha meg fogsz halni, ki fog eltemetni téged? Hiába fizetsz mindent a gyülekezetetekben Német Sándor biztos hogy nem. Régebben volt rá péda. Meghalt egy hitgyülekezetes , nem voltak hajlandók úgy eltemetni mint a többi egyházban. Bocs hogy egyháznak neveztem, csak szekta.
2012. jan. 8. 10:03
 24/45 A kérdező kommentje:

A Hit Gyülekezete nem szekta hanem egyház...

Átlátok a színfalak mögött és be is látok mögé csak az a bökkenő hogy nincsenek szinfalak és nincs mi mögé belátni. ez nem színjátszás. Nyilván Sándor családi életében nem vagyok ott de ti is tudnátok mondani olyan ismerőseiteket akiket jól ismertek de a családi életében nem vagytok jelen tehát nem tudjátok minden egyes percét hogy mit csinál de akkor is ismeritek és tudjátok milyen ember valójában és azt is tudjátok hogy most játsza-e az eszét vagy most komolyan gondolja-e a dolgokat.

Senki nem mondta a Zsidókról és Izraelről hogy példa értékű emberek lennének. Isten is sokszor megbüntette őket és mégtöbbször megintette őket. DE AKKOR IS Ő A SZEME FÉNYE ÉS A KIVÁLASZTOTT NÉP. akkor is Jeruzsálembe fog visszajönni nem budapestre meg moszkvába meg new yorkba hanem IZRAELBE. ez olyan lehet akármilyen rossz a gyereked de akkor is ő a gyereked és szereted őt még ha néha meg is vered meg jól rákiabálsz. nem vagyunk fanatikusak csak ti hiszitek azt rólunk mi is tudjuk talán jobban mint ti mi folyik Izraelben és a Zsidóknál. de egyébként ott is vannak normális emberek de só sincs arról hogy ők most az etalon nép és a tökéletesség mert Isten népe. attól hogy kiválasztott nép egyáltalán nem lesz példaértékű a magatartásuk mint számos esetben a Bibliában...

2012. jan. 8. 12:44
 25/45 anonim ***** válasza:
79%

Kedves Kérdező!

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de nem áll meg a helyzet magaslatán az, amit írsz. Mire lenne kiválasztva a zsidó nép? A zsidó nép feladata az volt, hogy terjesszék az evangéliumot, ezt nem tudta teljesíteni, (Lásd, Jónás próféta először nem akart elmenni Ninivébe) ezért a megbízatása lejárt. Így mondta Jézus:

"Annakokáért mondom néktek, hogy elvétetik tőletek az Istennek országa, és oly népnek adatik, a mely megtermi annak gyümölcsét." (Mt 21,43)

Ezen nincs mit félreérteni. Tehát akkor mire is lenne kiválasztva ma a Zsidó nép? Mint nép, nincsenek elvetve úgy, ahogyan Isten egy népet sem vet el, továbbra is nyitva áll az Üdvösség ajtaja a zsidó nép előtt is, de az Ószövetségi megbízatása már nincs érvényben. Mégis mi szükség volt a Kereszténységre, az Új szövetségre, hogyha a zsidók lennének még mindig Isten választott nép? Jézus ezt mondta az apostoloknak:

"Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,"

Az apostoloktól terjedt el a Kereszténység, ami a megtért zsidókból, és a megtért pogányokból ált össze. Péter apostol ezt írja a levelében az Őskeresztényeknek:

"Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, a ki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket; (1Pét 2,9)

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne tekinsd a zsidókat választott népnek. Megteheted, de ne akard a nézeteidet más emberekre is ráerőltetni. Egyébként meg ismerem a Hit Gyülekezetében gyakorolt futurista teológiai irányzatot, ezért nem is megyek bele mélyebben a dolgokba. Tarsd tiszteletbe mások véleményét, úgy, ahogyan mások is tiszteletbe tartják a tiédet

2012. jan. 8. 21:11
 26/45 zozi1111 ***** válasza:
43%

Az előttem szólóval értek egyet.

Amit leírtál, ez az igazság, nincs mit beszélni erről tovább.

2012. jan. 9. 10:11
 27/45 anonim ***** válasza:

Kérdező,mivel te átlátsz a színfalakon,ugye nincs semmi okkultizmus abban,amit Sándor atya csinál?

http://www.youtube.com/watch?v=OkrHG5jptbk&feature=related

Egyébként ha nem példaértékű a zsidó nép,akkor,hogyan lehet kiválasztott? úgy mindegyik nép mondhatná magáról,hogy kiválasztott,hogy mégsem tartja meg a parancsolatokat(csak részben.) Nem létezik ilyen,hogy külön kiválasztott nép,ez egy egoista téveszme.Isten,mivel előrelátó nem fog ilyen népet választani magának.(ha egyáltalán választana).szerinted értelmes lenne a mindenható,ha olyat választana,amibe belebukik?

2012. jan. 9. 10:28
 28/45 anonim ***** válasza:

Az utolsó előtti válaszoló nagyon jól választotta ki az idézetet.

Ez a Máté evangéliumából vett 21.rész nagyon érdekes.

Jézus Jeruzsálemi látogatásáról szól, a főpapokkal és a farizeusokkal beszélget. Nem túl hosszú, érdemes elolvasni.

Mindent megfogsz belőle érteni, mert világos, mint a Nap.

2012. jan. 9. 11:23
 29/45 A kérdező kommentje:

Akkor olvassátok csak el figyelmesen Pál leveleit találtok benne majd érdekes dolgokat...

az a videó pedig amit belinkeltél nem tudom mit bizonyítana hogy ez okkultizmus??.. Olvasod az apostolok cselekedeteit ahol megszállta őket a szentlélek ott is azt hitték hogy "édes bortól részegedtek meg" különben ha meg te még nem tapasztaltad meg a szentlélek jelenlétét akkor nem nagyon fogod elhinni hogy ez egy valós szellemi jelenség hanem vagy hülyének fogsz minket nézni vagy ez az okkultizmusos sztori... először én sem értettem miért csinálnak ilyeneket vagyis olyan furcsa volt elhinni hogy normálisak ezek az emberek aztán amikor véletlen valahogy megismered őket rájössz minden oké aztán amikor meg megtörténik veled is először akkor meg rájössz hogy nem megbolondultál hanem egy szellemi valóság vesz körül. érdekes módon velem nem csak Sándor vagy a Hit Park közelében történt meg ez sőt teljesen átlagos környezetben sem történik csak ugy meg viszont amikor Istennel foglalkozok gyakran betölt a jelenlétével és érzem hogy a szelleme rámszált és ennek vannak különböző megnyiválulásai. de ti ezt ugyse értitek meg meg nem hiszitek el én se nagyon hittem el addig amig saját magam nem tapasztaltam meg.

2012. jan. 9. 14:22
 30/45 A kérdező kommentje:

egyébként ha tényleg érdekel azért kérdezted meg akkor ne haragudj de nekem másképp jött le

de akkor válaszolok normálisan is:

Nem semmilyen okkultizmust és mágiát és sátáni erőket nem használ és nem gyakorol Sándor és teljesen ellenzi ezeknek a tanulását gyakorlását használatát. Ettől függetlenül ezek a dolgok is valósak és léteznek de ez nem Istentől hanem a Sátántól kapott hatalmak és erők gyakorlása.

2012. jan. 9. 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!