A Hit Gyülekezetéről miért terjesztenek hazugságokat állandóan?
Ha te mondjuk egy iskola tanára vagy azért belelátsz a dolgok mögé ha nem is minden mögé de van egy összképed az egészről hogy mi folyik ott a falak mögött milyen ügyeket intéznek kinek mennyi a fizetése beszélgetsz más tanárokkal személyesen mikor mi történt történik.
Az a probléma hogy ti a legtöbben csak pletykákból és hazugságokból érveltek és nem láttok valójában a dolgok mögé. És azt hiszitek hogy ti jobban tudjátok mint az aki benne van mert neki "kihipózott" agya van és nem lát el 2 méternél távolabb. A sok "exgyülis" kitalációja sem hat meg mert elárulják saját magukat a riportjukban vagy kommentjükben hogy gőzük sincs arról mi folyik ott ezért kizárt dolog hogy évek óta tagok...
Szia!
Jó magam nem tartozom a Hit Gyülekezetéhez, és a továbbiakban sem szeretnék hozzájuk tartozni, viszont én nem pletykákból mondok véleményt. Jómagam ismerem a karizmatikus Kereszténységet, illetve találkoztam már olyannal is, aki a Hit Gyülekezetébe jár. Rendes ember volt, nem is tudok rá rosszat mondani.
De nekem a Biblia értelmezésük nem tetszik, meggyőződésem szerint bizonyos dolgokat félreértenek. Azt is tudom, hogy körülbelül milyen igehelyekkkel próbálják alátámasztani azt, amit ők képviselnek, viszont ezek az Igehelyek nem tükrözik a valóságot, mert ha alaposabb vizsgálat alá tesszük őket, akkor meglátszódik a valódi értelmük.
Bocsáss meg, de így gondolom
Üdv!
egyszer melóhelyemre,ahol portás vagyok,bejött egy hitgyülis,se köszönés se semmi,kérdeztem segíthetek-e valamit.mondja "köszönöm nem"és kezdte,hogy fogadjam el a füzeteit,térjek,meg mert különben meg fogok halni,és közben szorongatta a karomat,mint egy debil,meg,hogy nézzek vidám vasárnapot.
Hát nem volt vmi jó benyomásom róla...
persze biztos ő csak egy volt,a többi mind normális....nem is fanatikusok.
Volt már probléma ehhez hasonló emberekkel akik próbálták lejáratni a Hit gyülekezetet külömböző "megtérítő" módszerekkel önkéntesen. mint mindenhol a világban vannak érdekes és furcsa esetek esetleg szellemileg sérült emberek. Biztos vagyok benne hogy a Hit gyülekezetéhez is tartoznak ilyen emberek főleg a gyógyulásukat várva (ami nem egyszer már bekövetkezett). de nem hinném hogy mindig az ilyen embereket kell kiszúrni egy közösségből és ilyenek alapján megitélni a közösséget.
Ez pontosan olyan hogy mehetsz te a leghíresebb legnevesebb legelitebb középiskolába és biztos hogy fogsz találni köztük érdekes embereket akikre furcsán nézel majd. de az iskola és a többség lehet attól még valóban jó. Én is ismerek a Gyülekezetben "érdekes" embereket de vagy 1000 szer annyi normális példa értékű életet élő tisztességes kulturált segítőkész embert is. Akkor miért arra a 5%-ra figyeljek?
:))
A kérdés alatti magyarázat is hazugság. (gondolom ezért)
Jézust felhasználtátok egy ocsmány zsidó propagandához és hozzácsaptátok a zsidó valláshoz. (miután keresztre feszítették a zsidók). Gratulálok.
Jézus zsidó volt? Szerény esszénus közösségben élt akik igaz, hogy Izrael területén éltek, de eszük ágába nem volt egybeolvadni az államvallással.
El kellene kezdened tényleg foglalkozni Istennel és a történelemmel ne csak vasárnap "okosítsd" magad. Sikerült nektek is valami hülyeséget összeszedni a Bibliából amit már előttetek 2 pogány császár, pár megfélemlített pápa és püspök kanonizált és átírt pár száz éve.
Kérdező
"Ha Istennek nem tetszene ez a dolog akkor nem támogatná az egyházunkat. És Isten már a kezdetektől fogva jelen van a gyülekezet életében."
Miért Istennek tetszenek a hazug politikusok,akik nyugodt szívvel lehúzzák pénzzel az embereket? úgy látszik,az ő életükben is jelen van Isten....vagy tetszenek neki az öngyilkos merénylő vallási fanatikusok? ők is azt mondják,hogy Isten támogatja őket.
Egyébként már a Biblia is tele van sunyi kiforgató zsidó dumákkal,szó van arról,hogy Isten mindenkit szeret (elvben),de valahogy mindig az ő malmukra hajtja a vizet,ha öldöklésről van szó,mindig az ő oldalukon áll,az ellenséget elpusztítja,de őket megvédi(milyen érdekes,ilyen esetben nem számít bűnnek az emberölés)ha ítélkezni meg uralkodni akarnak mások felett,akkor is a szent igazság és Isten nevében teszik.
18:17
jol beáltalánosítasz engem magadat pedig nagyon okosnak gondolod és azt hiszed mondasz bármi ujat is nekem.
Ismerem Istent van vele személyes kapcsolatom elkezdtem már vele komolyan foglalkozni és még nem hagytam abba...
az utolsó kommentelőnek pedig az áldás és Isten jelenléte pedig nem feltétlenül a pénz és a hatalom követi. Biztos hallotál már milliomosokat külömböző szenvedélybetesgséggel függőségekkel depresszióval öngyilkosságal letargiával stb stb vel küzködni.
A Hit Gyülekezetében nem az anyagi helyzetüket értettem Isten jelenléte alatt meg támogatása alatt bár azt is Istennek lehet köszönni és a hívőknek persze de tudom nektek csak a pénz az egész élet ha valakinek van pénze az csak is boldog lehet.
egyébként ez egy érdekes dolog mert állítólag mindenki magából indul ki tehát akinek nem tiszta az anyagi háttere vagy ha megtehetné nem lenne az azaz csalna lopna hazudna az mást is hasonlóképpen itél meg és gondolkodik róla. ilyenkor csak magatokat áruljátok el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!