Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek egy pap feloldhat...

Szabolcs1988 kérdése:

Szerintetek egy pap feloldhat a bűnök alól?

Figyelt kérdés

2011. dec. 27. 14:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Kedves 12-es!

":-) Bocsánat, én nem vagyok teológus, csak egy hétköznapi ember."

Ne haragudj, nem akartam lekicsinylő lenni csak néha ha sokat olvasok egy témáról, akkor nem mindig tudom röviden, jól érthetően összefoglalni! Ez nem a te hibád, hanem az enyém.. :(

"Kihirdetni? Kinek? Miért kellene? Ezt csak akkor kell, amikor az óember meghal a víz alatt, és megszületik az új ember. Utána? Minden egyes nap lehetne hirdetni. :-("

Igazad van! Az embernek minden nap meg kell térnie- ahogy Luther mondta. Minden nap kegyelemből élünk, minden nap szükségünk van bűnbocsánatra. Hallanunk kell egyszerűen Isten szavát, ez így működik. Nem csak Neked nagy gondod, hanem mindenkinek, nekem is.

"Ha pl. valaki elkövet egy általa nagynak hitt bűnt, rohan gyónni a paphoz és kéri a feloldozást. És mi lesz az általa kicsinek tartottakkal? Pedig nincs kicsi és nagy"

Ebben is igazad van! Minden bűnt úgy lehet meggyónni, ha azt gyónjuk meg, amiről tudunk. Amiről nem tudunk azt nyilván nem tudjuk meggyónni...:) Minden bűn egyforma súlyú, csak van, hogy az embert valami jobban aggasztja: ilyenek vagyunk. De ha valaki megbízik egy keresztény testvérében, akkor könnyebben beszél neki a lelki dolgairól... igaz?

"De ez segítség, és nem ugyanaz a kategória, mint a pap féle feloldozás."

Én is segítségről beszéltem. Számomra ez nem szentség. Nagyon jól megfogalmaztad, hogy... az ember néha eltitkol dolgokat, bűnöket. És az Isten előtt kimondja, igen. De ha az Úr megjelenne személyesen előtted, vajon ki mernéd mondani? Most már talán érted, amit mondok... az a lényege ennek, hogy a bűn lelepleződjék! És Isten fel tudjon oldozni! Itt arról van szó egyedül, hogy ne titkoljuk a bűnöket, mert nem kell! Isten előtt nem kell! Keresztény testvérünk előtt sem kell! Áldásos, ha nyíltan beszélhetünk ezekről a dolgokról, mert csak így tudunk felülkerekedni. :)

2011. dec. 29. 15:53
 22/31 anonim ***** válasza:

Kedves #11-es!

"De ha valaki megbízik egy keresztény testvérében, akkor könnyebben beszél neki a lelki dolgairól... igaz?"

Igen, igaz. Sőt! Hogy imádkozhatok úgy valakiért, ha nem ismerem a problémáit?

"De ha az Úr megjelenne személyesen előtted, vajon ki mernéd mondani?"

Sokkal inkább félek attól, hogy úgy élem az életem, hogy azt gondolom, keresztény ember vagyok, aztán eljön Jézus és azt mondja: Nem ismerlek.

Köszönöm a beszélgetést, kedves filozófus. :-)

2011. dec. 29. 16:57
 23/31 anonim ***** válasza:

Kedves 12-es!

Engem ért a megtiszteltetés!

S ami Téged illet, szerintem... nem kell tartanod, mert amennyire én meg tudom ítélni, egy Jézus útján igyekvő ember lehetsz. És Ő ezt nézi igazán: ami a szívben van! :)

Reményteljes Újévet Mindenkinek! :)

2011. dec. 29. 22:56
 24/31 anonim ***** válasza:

Igen, mert úgy mond van hozzá "engedélye".

Ha nem hiszed, kérdezz meg egyet!

2012. jan. 1. 20:36
 25/31 anonim ***** válasza:
NNNEEEMMM!!!
2012. febr. 8. 21:11
 26/31 A kérdező kommentje:

Hát nagyon sokan válaszoltatok a kérdésemre. Voltak köztük számomra hasznosak is, de olyanok is amelyekkel nem értek egyet.

Én azon az elven vagyok, hogy ha elmondjuk Istennek a bűneinket és a vétkeinket, és azon leszünk teljes erőnkkel, hogy ezt soha ne tegyük, akkor miért kellene egy másik személynek, jelen helyzetben egy papnak feloldania a bűn alól. És hát amúgy is sok esetben lehet hogy egy pap még sokkalta bűnösebb mint én vagyok. Lehetséges, hogy sokkal több rosszat követ el. Mert a médiában nem hallani jókat róluk. Nektek mi a véleményetek erről a felfogásról?

2012. febr. 9. 11:35
 27/31 anonim ***** válasza:

Hát nagyon sokan válaszoltatok a kérdésemre. Voltak köztük számomra hasznosak is, de olyanok is amelyekkel nem értek egyet.

Én azon az elven vagyok, hogy ha elmondjuk Istennek a bűneinket és a vétkeinket, és azon leszünk teljes erőnkkel, hogy ezt soha ne tegyük, akkor miért kellene egy másik személynek,

Azért mert ezt mondja az ige. Erre kér Osten. Valljátok meg egymásnak bűneiteket és imádkozzatok egymásért.

Persze ne a papnak hanem egy valóban keresztény testvérnek.

2012. febr. 13. 14:29
 28/31 A kérdező kommentje:
Pontosan egy olyan testvérnek mondjuk el a hibáinkat vagy a vétkeinket, akiben teljes mértékben megbizunk, és nem azért hogy Ő feloldjon a büneink alól, hanem azért, hogy igy segiteni tudjon nekünk.
2012. febr. 15. 09:13
 29/31 anonim ***** válasza:
Egyedul Isten kepes Jezus Krisztus altal bunt megbocsjtani,egyedul Jezus a kozbenjaronk es nem a pap es nem is Szuz Maria,Jezus Krisztus erdemeert bocsatja meg Isten a buneinket es semmilyen mas modon nincs bunokre valo bocsanat,ez egy nagy tevedes es tevtanitas,Isten igeje vilagos kijelentest ad erre vonatkozoan is,Isten szemebe mindenki bunos meg egy pap is.
2012. máj. 18. 15:43
 30/31 anonim ***** válasza:
NEM!!!!!!!
2012. jún. 21. 06:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!