Gyónni megyek, de nem tudom a bűnők listáját! Vki le tudná írni? (Többi lent)
Én református vagyok, de én is úgy tudom, hogy akik gyónnak, csak a saját maguk által elkövetett bűnöket vallják meg, és kérik a feloldozást.
Ha úgy érzed, hogy nincs mit meg-gyónnod, akkor sem árt, ha egy-kettőt "kitalálsz", mert tökéletes ember nincs.
Vagy megvallod azt a bűnödet, hogy nagyon feledékeny vagy.
1. Ha hiszel Istenben, miért embertől kérsz feloldozást? (ezt sose fogom megérteni...)
2. Az a bűnöd, amit annak érzel. A lelkiismereted határozza meg, hogy mi bűn és mi nem. Ha valamit nem érzel annak, akkor minek feloldozni az alól? Nem érzed a súlyát. És mellesleg olyanokkal dobálózni, minthogy "látszik, hogy katolikus vagy" igen csak ronda dolog. Akkor most minden katolikus hülye? Vegye mindenki magára?
Isten nem hatalmaz fel embereket arra, hogy megbocsássák az őellene elkövetett bűnöket. Ezeket egyedül ő bocsáthatja meg.
Neki kell megvallanunk a bűneinket.
Kedves Csanna.
A második pontot ugye te sem gondolod komolyan?!
Kedves kérdező.
Gondolom te is megszeged néha a parancsolatokat.
Még szükség lehet rá:
Az Úr napját szenteld meg!
Szeresd felebarátodat mint önmagadat!
"Az Emberfia ura a szombatnak." Egy másik szombaton bement a zsinagógába, és tanított. ... "Megkérdezem tőletek: szabad-e szombaton jót tenni, vagy rosszat tenni, életet menteni vagy kioltani?" (Lukács 6:5-6,9)
"Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj! Mert aki öl, méltó arra, hogy ítélkezzenek felette. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki haragszik atyjafiára, méltó arra, hogy ítélkezzenek felette ..." (Máté 5:21-22)
"Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok, ... gyilkosságok ... Ezek a gonoszságok mind belülről jönnek; s ezek teszik tisztátalanná az embert." (Márk 7:21-23)
"Hallottátok, hogy megmondatott: Ne paráználkodj! Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében.
"Hallottátok azt is, hogy megmondatott a régieknek: Ne esküdj hamisan, az Úrnak pedig add meg, amit esküvel fogadtál. Én pedig azt mondom nektek, hogy egyáltalán ne esküdjetek ..."
"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását."
"Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat. Mert bizony mondom néktek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg minden be nem teljesedik." (Máté 5:17-18)
De Salamon bölcsességéből is van amelyet Istentől kapott ajándékul:
1,2Kevély szemek
3,hazug nyelv
4,5ártatlant vért ontó kezek
6,álnok gondolatot forraló szív
7,8a gonosz felé futó lábak
És amit úgy érzel hogy nem helyes,meggyónhatod.
"csanna válasza:
1. Ha hiszel Istenben, miért embertől kérsz feloldozást? (ezt sose fogom megérteni...)"
Segíthetünk egymásnak és a Pap felszentelt lesz az Isten előtt hogy segíthessen.Ő erre adta szentelte életét (persze már amelyik)de ezt nem nekünk kell eldöntenünk.Miért ne gyónhatna meg valaki ha akar Papnál.Hisz Ő is a testvérünk .
Elnézést, nem akartam ennyire nyersen fogalmazni korábban, nyilván késő volt már.
Nem azt akartam leírni, hogy amit az ember nem érez bűnnek, az már nem is az, csak hogy, mint ahogy a hétköznapokban is, csak akkor őszinte a bocsánatkérés, ha tényleg úgy gondolod, hogy amit tettél az rossz. Tehát, ha gyónni akarsz, akkor, amit úgy érzel, hogy rosszul tettél, azt valld meg. Ha viszont szeretnél a Biblia szerint élni, akkor ott keresd, hogy mi az, amit nem tettél jól.
“Mert minden, ami nem hitből származik, az bűn.” (Róma 14:23b)
“Akár esztek tehát, akár isztok, bármi mást cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!” (1 Korinthus 10:31)
Ha érdekel, hogy mit mond a Biblia: [link]
Érdemes elolvasni, mindenhol hivatkozik a Bibliára.
Másrészt papos kérdés... Én azért nem járok papokhoz gyónni, mert sehol nem ovasom a Bibliában, hogy ha valamit elkövettem, akkor majd Isten embere megbocsát.
Jak 5:16 "Valljátok meg bűneiteket egymásnak, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok: mert igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése."
Ha szeretnéd megbeszélni valakivel, amit csináltál, és úgy érzed, hogy erre egy olyan személy a legalkalmasabb, akivel nincs közeli kapcsolatod, mert nem ítélkezik, és amúgy is mindenkit meghallgat, szíved joga. De ő maximum annyit tehet, hogy imádkozik érted, hogy Isten megbocsátson, de ő nem engedheti el a bűneidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!