Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelentenek a Fő bűnök? A...

Mit jelentenek a Fő bűnök? A Biblia szemüvegén át nézve.

Figyelt kérdés
Hogy lehet megoldani,hogy ezeket elkerülje az ember és megbocsátja-e az Úr ?
2011. dec. 5. 19:58
 1/9 A kérdező kommentje:
A hiúság nincs is közte ?
2011. dec. 5. 20:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Azok a fő bűnök, amik anarchiába taszíthatnak egy társadalmat. A tízparancsolatban lefektetett törvények legfőbb feladata egy működő társadalmi rend megteremtése volt. Előtte a zsidókra az egyiptomi törvények vonatkoztak, így saját államuk megalapításához, először is törvények kellettek.
2011. dec. 5. 20:08
 3/9 anonim ***** válasza:
miért érdekel egy könyv véleménye?
2011. dec. 5. 20:09
 4/9 anonim ***** válasza:
A hiúság nem veszélyezteti a társadalmi rendet így az nem főbűn.
2011. dec. 5. 20:11
 5/9 anonim ***** válasza:
79%
A Bibliában nincsenek főbűnök. Az egyház szerint van hét főbűn, és a hiúság is közte van, ha jól tudom, de a biblia nem tesz ilyen különbségeket. Miután mindannyian bűnösek vagyunk, nincs értelme méricskélni. Az Úr minden bűnt megbocsáthat őszinte szív esetén. (Kivéve a Szent szellem káromlását de hogy ez pontosan mit jelent, azt nem tudom.)
2011. dec. 5. 20:17
 6/9 anonim ***** válasza:

2. vagyok. Hülyeséget beszéltem, boccs. 10 parancsolatra gondoltam hirtelen. Amúgy ezt találtam:

A katolikus egyház tanítása a hét főbűnt jelöli meg, mint az emberi bűnök forrását.

A hét főbűn a következő:

1. A kevélység.

2. A fösvénység.

3. A bujaság.

4. Az irigység.

5. A torkosság.

6. A harag.

7. A jóra való restség.

Régebben 8. bűnként a hazugságot említették.

2011. dec. 5. 20:31
 7/9 A kérdező kommentje:
A Bibliában nem szerepel a t főbűn ?
2011. dec. 5. 20:34
 8/9 anonim ***** válasza:

3,2 Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek;

3,3 szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók,

3,4 árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, akik inkább az élvezeteket szeretik, mint az istent.

3,5 Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan, de annak az erejét megtagadják. Fordulj el tehát ezektől.

3,6 Mert ezek közül valók azok, akik belopakodnak a házakba, és rabul ejtik a bűnökkel terhelt és sokféle vágytól űzött asszonykákat.

3,7 Ezek mindig tanulnak, de az igazságot sohasem ismerik meg.

2011. dec. 5. 20:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Előző, ez csak egy általános felsorolás. És azt írja: az emberek általában ilyenek lesznek. Nem főbűnként vannak megemlítve.
2011. dec. 5. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!