Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Léteznek toleráns muszlimok is?

Léteznek toleráns muszlimok is?

Figyelt kérdés
Szóval arról lenne szó, hogy láttam dokumentum filmet a lengyelországi tatárokról, meg törökökről, kazahokról akik ugye bár muszlimok de teljesen normálisnak tűntek. A nő nincs bebugyolálva, európai módra öltözködnek, (csak a mecsetben rakott magára valami nagyon laza kendőt), isznak alkoholt, a nő autót vezetett, minden férfinak egy felesége volt, az esküvőt együtt ünnepelte a pár. Az is elhangzott, hogy hanafi irányzatú muszlimok, szóval ezek szerint léteznek normális muszlimok is nem csak terroristák? De miért csak ezekben az országokban?
2011. nov. 26. 23:19
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
0%
Léteznek normális gyaurok is vagy csak elmeroggyant iszlamofóbok?
2011. nov. 27. 17:43
 32/56 A kérdező kommentje:

Tatár nők (toleráns muszlimok) egy mecsetben lengyelország

[link]

2011. nov. 27. 17:55
 33/56 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, hogy neked az agyaddal van baj, direkt csinálod, vagy csak vicces akarsz lenni, de nekem már lassan tényleg röhögnöm kell azon amit itt leszerepelsz.
2011. nov. 27. 17:58
 34/56 A kérdező kommentje:

Női-férfi egyenjogúság a muszlim hitéletben. (még az imám se áll előre, gondlom azért mert ő sem különb)

[link]

Reagáljatok rá értelmesen valamit!!!!

2011. nov. 27. 18:02
 35/56 anonim ***** válasza:

Az ima közben nincs semmi keresnivalója a különböző nemek közötti kapcsolatnak. Ezért imádkoznak külön-külön. Ez nem egyenjogúság kérdése. Ezzel az erővel mondhatnánk azt is hogy a férfiakat diszkriminálják ezzel.

Te tényleg nagyon ostoba vagy.

Bocsánat.

2011. nov. 27. 18:08
 36/56 anonim ***** válasza:
Amúgy még mielőtt kitalálnád, hogy elfogult muszlim vagyok, szólok hogy keresztény vagyok :) és semmilyen egyháznak nem tagja...
2011. nov. 27. 18:10
 37/56 A kérdező kommentje:

Ima közben gondolom, nem egymás hátsóját bámulják. És egy toleráns muszlim imám ezt el is mondja, hogy szívvel és lélekkel kell imádkozni nem testi gondolatokkal.

Amúgy az ortodox zsidók is ilyen indokkal különítik el a nőket, pedig ők meg se hajolnak.

Ha te keresztény vagy tudhatnád, hogy nálunk is volt megkülönböztetés de szerencsére elmúlt.

2011. nov. 27. 18:36
 38/56 anonim ***** válasza:
Persze, de csak emberek vagyunk, és egy adott pillanatban bármi eltudja terelni a figyelmünket, és nem árt kizárni ezeket a lehetőségeket. Amúgy én mindig egyedül imádkozok szóval nem érdekel mi történik a templomokban.
2011. nov. 27. 18:38
 39/56 A kérdező kommentje:
Amúgy ha úgy tetszik a hidzsáb kötelesség a keresztény nőket is köti de csak imádkozás vagy prófétálás alatt, viszont máshol meg azt írja a biblia hogy ne díszitsék hajfonatokkal magukat. Persze megy a vita a keresztény felekezetek között, hogy most el kell-e takarnia hajt vagy sem. Így mindeki eldönti, vagy ha olyan gyülekezetbe jár ahol megkövetelik eltakarja. De a keresztény nők is csak egy laza kendőt vesznek fől nem burkát, meg nikábot.
2011. nov. 27. 18:44
 40/56 anonim ***** válasza:

És akkor mindenképpen ezt jelenti hogy amit a "keresztény nők" csinálnak az jó?

[link]

Nem véletlen szokták Máriát mindig ilyen viseletben ábrázolni. Ő kéne hogy a nők példaképe legyen. Belőle se látszik sokkal több mint egy muszlim nőből. És mint mondtam régebben a világon sehol sem látszott sokkal több egy nőből mint egy muszlim nőből. Amúgy ajánlom figyelmedbe:

"1. Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.

2. Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.

3. Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?

4. Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van?

5. Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!"

2011. nov. 27. 18:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!