Léteznek toleráns muszlimok is?
Aki kendőben és niqábban meg egyéb szörnyűségeken jár és elitéli azt aki egészséges mértékben iszik, az intoleráns. és valljuk be ti ezt teszitek mert kijelentettétek, hogy a tatárok nem igazhitű muszlimok.
Érdekes egy tatárnak eszébe nem jutna ilyen, sőt ha mekkába zarándokol onnan ehy nő, biztos beöltözik a fundik kedvéért.
A hímsovinizmushoz még tudnék mit mondani olvastam szépeket a neten, meg láttam egy magyar mecset imámja is nyilatkozott.
Amúgy csak kíváncsiság, itt Magyarországon melyik irányzatot és iskolát követik a muszlimok? Ott a szunnita irányzat-hanafi alirányzata van.
"Te vagy az, aki értelmetlen dolgokat beszélsz, már megbocsáss. De te kijelentetted hogy az a muszlim aki elítéli azt aki megszegi az Iszlám egy fő szabályát, és ezek után muszlimnak nevezi magát az intoleráns."
Te jelentetted ki, hogy aki nem hord kendőt és egészséges mértékben iszik az nem igazhitű muszlim. Nem szegik meg az iszlám f szabályát, hanem erkölcsi alapon tartják be nem külsőségekkel.
"Valamint te elkönyvelted magadban hogy az ÖSSZES KAZAH, alkoholizál, és nem hord hijab-ot."
A muszlim kazahok 90%-a biztos hogy iszik néha és nem hord a mecseten kívül hidzsabot. Képek, útibeszámolók stb.
"Bármennyire is próbálják amúgy előadni, a muszlimom általában nem foglalkoznak azzal, hogy melyik muszlim melyik irányzathoz tartozik."
Akkor mi értelme van irányzatoknak? Mégis vannak nem. Kíváncsi lettem volna a magyarhelyzetre is..
"Én meg 1000 példát tudnék itt mutogatni arra hogy az Iszlám nem hímsoviniszta".
Nő nem lehet imám, nem lehet müezzin, nem kell mecsetbe járnia, külön ünnepelt esküvő stb.
Bár női imámra van példa Dél-Afrikában.
Sajnálom, hogy a magyar muszlimok nem toleráns irányzatot vallják...:(
Á, reménytelen eset vagy, majd valaki aki nagyon ráér az beszélget veled, mert azt sem sikerül megértened amit már leírtak neked.Nembaj.
Minden jót!
12:43
"Az iszlám konzervatív értelmezés szerint intoleráns és hímsoviniszta."
Marhaság. Ilyet a 2-3 izraeli szokott állandóan irkálni, azzal a különbséggel, hogy ők még mindig nem kaptak a főnökségtől magyar ékezetes billentyűzetet.
Én csak annyit tennék még hozzá a # 22, ma 15:26-es kommentelő kommentjéhez:
Hogy tisztán látszik hogy hallgatsz az európai agymosásra, ami folyik ki a médiából! NEM, ismétlem: NEM! ismered ezt a vallást és míg ez így van addig ne tegyél fel ilyen jellegű kérdéseket amely sérti az iszlám közösséget: "szóval ezek szerint léteznek normális muszlimok is nem csak terroristák?". Az alkohol ivása tiltott hadd ne részletezzem miért, de a legfőbb hogy káros, nincs olyan, hogy egészséges mértékig való alkoholivás(persze hozzá kell tennem hogy ez az én véleményem amit rendíthetetlenül állítok, és sokan így vannak vele). A másik a kendő hordása, is elvárt a muzulmán nőknél mivel eltakarja a nő kincsét/szépségét és így elkerülve azt egy nő hogy egy másik férfi megkívánja azt a nőt/asszonyt! Nem hiszem, sőt kizártnak tartom, hogy Te személyesen(kérdező) örülnél ha egy másik férfi az élettársad vagy asszonyodat megkívánná..
Az iszlám terrorizmusra meg annyit hogy abszurdum, egy hithű muzulmán ember erőszakkal nem téríthet, szemben hagy ne soroljam amit az EURÓPAIAK tettek 1496 után az amerikai őslakosokkal miután felfedezték Amerikát! Szóval nem tudom kik a terroristák.. És ha felakarnád hozni Osama Bin Ladent az csak egy kitaláció amit ő tett, hadd ne részletezzem! Ha nem hiszed nézz utána, én így tudom: a Laden(a vagy Bin Laden) család egy nagy olajmágnás család volt AMERIKÁBAN, -ha jól tudom George Bush idejében- a Bush és a Laden család szimpatizáltak. Szóval nem hiszem hogy egy milliomos fel fog lépni terroristának(evvel elsöpörve családját a semmibe) aki összeköttetésben áll a világ legnagyobb hatalmának a vezetőivel.
És hogyha egy muzulmán hitéhez hű az az nem iszik és kendőt hord többek között attól még miért ne lehetne toleráns.. Kérlek.. ez rám nézve sértő mert én nem vagyok terrorista, és toleránsnak tartom magam teljes mértékben (Persze ezt nem tudhatod míg nem ismersz).
A hit irányzatokra (síta/szunnitára gondolok ez alatt) lényegtelennek tartom én személy szerint, hogy melyiket tartja magáénak ha hithű muzulmán az illető!
És kedves kérdező arra szeretnélek megkérni még egyszer, hogy ne filmekből akarj tájékozódni az iszlámról hanem menj el egy mecsetbe vagy egy olyan muzulmánhoz aki gyakorolja a vallást és kellő tudással rendelkezik és kérdezz tőle, beszélj vele, hogy megismerd a vallást és azután tegyél fel ilyen kérdéseket, több mint 100%-ig merem állítani, hogy egyből nem lennének ilyen kérdéseid!
Ja és hogy lezárja a sort az én részemről.
HA A TUDÁSOM NEM TÉVED EZEN A TÉREN: a nők azért nem lehetnek imámok mert az az imavezető az a személy aki legelöl áll az imában és ha egy nő áll elől akkor a férfiak nem az imára hanem rá fognak figyelni(például le borulásnál vagy meghajlásnál) ami szerintem több mint valószínű.(De ha érdekel ez a dolog akkor kérlek nézz utána ebben nem vagyok biztos.)
Az előbb ezt írtam, többek között:
-NEM, ismétlem: NEM! ismered ezt a vallást és míg ez így van addig ne tegyél fel ilyen jellegű kérdéseket amely sérti az iszlám közösséget: "szóval ezek szerint léteznek normális muszlimok is nem csak terroristák?".-
Hadd fűzzem hozzá én azt tartom sértőnek, hogy eddig azt gondoltad, hogy a muzulmánok terroristák(én ezt vettem ki a kérdésedből).
Ájjon meg a menet!
Én eddig azt láttam, hogy a muszlimok intoleránsak. Ebbe a terrorizmus, a nők alacsonyabb rendűként való kezelése, a szélsőséges fundamentalizmuson t minden belefér.
Láttam egy filmet, nézegettem képeket, olvasgattam és azt vettem észre, hogy gyes helyeken nagyon is európai, toleráns módon gyakorolják a hitüket.
Erre jöttök ti, hogy azok nem igazi muszlimok. Akkor mik, képmutatók, vagy a turisták kedvéért csinálják.
Próbáltam érdeklődni, hogy ott miért így, ilyen módon élik meg a hitüket. Felhoztam az irányzatok kérdését, de még mindig nem válaszolt senki, hogy Mo-n a szunnitákon belül mibe tartoznak a muszlimok (ott a hanafi alirányzatba).
Nem akartam senkit se megsérteni, gondolom itt is élnek onnan származó emberek azt hittem megszólalnak de nem na mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!