Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak miért kell zombihadse...

Jézusnak miért kell zombihadsereg?

Figyelt kérdés
A Biblia azt mondja, hogy ha visszajön, majd feltámasztja a halottakat, ergó zombik lepnek majd el mindent!? Miért kell Jézusnak Zombi hadsereg? Én azt hittem hogy Jézus jó, és szeret minket! Hogyan fogunk egy zombihadsereget legyőzni?
2011. nov. 25. 22:51
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

"Amúgy meg a vallás hiányzik az emberek életéből, mert aki valóban hisz az jobb ember. Mert ha az ember Isten képére van teremtve, akkor embert bántani = Istent bántani, és ez bűn, ami miatt pokolra jutnak."

Ezzel nem értek egyet. Semmilyen összefüggés nincs a hitvilág és aközött hogy valaki jó vagy rossz. Amúgy sem hiszem az ilyen 2 pólusú világban. Persze, mindenben vannak végletek, de az emberek ettől összetettebbek. Inkább bízom ezt a kérdést a pszichológiára, mint a vallásra. Meg különben is, ami ez egyik ember szemszögéből jó, az a másikéból rossz. A körülöttünk lévő káosz pedig, sokszor nem is teszi lehetővé hogy mi döntsünk.

2011. nov. 27. 00:30
 22/38 anonim ***** válasza:
73%
Elvileg nincs. De hadd kérdezzek valamit. Ha este sötétben mész haza, és két jókora, kigyúrt, esetleg kisebbségi fiatalember jön veled szemben, minek örülnél jobban, ha a kocsmából jönnek, vagy mondjuk biblia iskolából?
2011. nov. 27. 16:20
 23/38 A kérdező kommentje:

Természetesen a bibliai iskolának. De ez akkora hülyeség már ne is haragudj.

1. Vagy konditerembe jár valaki, vagy bibliaiskolába. A kettő együtt nem túl gyakori.

2. Ismerek kigyúrt embereket, van köztük aki jóindulatú, és van aki nem, vallásosak dettó.

3. Nem lesz a homlokukra írva hogy éppen honnan jönnek.

4. Remélem ezt csak extrém példának szántad... :)

2011. nov. 27. 16:26
 24/38 anonim ***** válasza:

"Ha este sötétben mész haza, és két jókora, kigyúrt, esetleg kisebbségi fiatalember jön veled szemben, minek örülnél jobban, ha a kocsmából jönnek, vagy mondjuk biblia iskolából?"

Ez érdekes, mert senkin nem látszik, hogy honnan jön, de ha mondjuk karomnyi vastag arany kereszt lóg a nyakukban, az sem nyugtatna meg különösebben.

Ráadásul gyerekkoromban sokat voltam templomban, jártam hittanra, és soha nem láttam, hangsúlyozom, EGYETLEN EGYSZER SEM láttam ott cigányokat. Mert hogy gondolom kisebbség alatt rájuk céloztál, mivel a többin kívülről az sem látszik, hogy kisebbségi. Vagy nagyon jó szemed van, ha valakiről ránézésre megmondod, hogy ő magyar, ruszin, sváb, vagy tót. Mert ha hiszed, ha nem, Magyarországon nem csak egyetlen kisebbség él, viszont csak egyel kapcsolatban vannak ilyen problémák.

2011. nov. 27. 19:17
 25/38 mustafa33 ***** válasza:
51%
Kérdező, lekicsinyled a vallás szerepét az emberek viselkedésében, mert te szilárd ateista vagy (egyenlőre). De a hívő ember valójában hajlamosabb betartani a tízparancsolatot és a többi vallási parancsot. Hivatkozhatsz arra hogy a vallások nevében miket műveltek emberek. De biztos vagy abban, hogy azok istennek tetsző életet éltek? Ismerek papot aki annyira sem hisz mint én. De aki hisz, legyen az bármilyen vallás szerint, az nem cselekszik gonoszul. Ha meg igen, akkor nem igazán hívő ember. Egyik vallás sem buzdít lopásra, erőszakra, gyilkolásra. A spanyol hódítókat sem Krisztus buzdította az indiánok gyilkolására, hanem a saját és ("legkatolikusabb" című, de csak című, nem életű) királyuk kapzsisága. A pápákat meg Kálvint sem isteni parancs utasította ellenfeleik megégetésére, hanem saját hatalmuk mámora és félelme. Az istenhívő ember ugyanakkor istenfélő is. De a hitetlen kitől tart? Ha a törvénytől nem mert azt kijátszhatónak tarja, akkor gátlástalaná lesz és rosszat fog művelni saját pillanatnyi érdekében, saját elérhető eszközeivel, nem törődve mással.
2011. nov. 27. 20:17
 26/38 Ichimaru Gin válasza:

""Amúgy meg a vallás hiányzik az emberek életéből, mert aki valóban hisz az jobb ember. Mert ha az ember Isten képére van teremtve, akkor embert bántani = Istent bántani, és ez bűn, ami miatt pokolra jutnak."

Ezzel nem értek egyet. Semmilyen összefüggés nincs a hitvilág és aközött hogy valaki jó vagy rossz. Amúgy sem hiszem az ilyen 2 pólusú világban. Persze, mindenben vannak végletek, de az emberek ettől összetettebbek. Inkább bízom ezt a kérdést a pszichológiára, mint a vallásra. Meg különben is, ami ez egyik ember szemszögéből jó, az a másikéból rossz. A körülöttünk lévő káosz pedig, sokszor nem is teszi lehetővé hogy mi döntsünk."

Fontos legyen megjegyezni, hogy igenis kétpólusú világban élünk. Az érmének is két oldala van, és hiába vágod el, akkor is két oldala lesz (csak épp két érmén is)Azonkívül, döntésed mindíg van. Akár mekkora káosz van körülötted, tudnod kell azt uralni és átlépni az emberi gyarlóságon és a káoszon. A döntés a Te kezedben van. Isten direkt adott szabad akaratot az embereknek. Azt hogy mi a jó és mi a rossz azt nem szemszögekből vizsgáljuk. Isten törvényt adott. Ha ellene tettél az rossz. Ha az Ő szabályai szerint játszod az Élet játékát, akkor az üdvösség vár rád!

2011. dec. 2. 20:55
 27/38 mustafa33 ***** válasza:

Icimar..., a fene emlékszik a kacifántos nevedre (ezt ne vedd sértésnek, de valóban nem emlékszem).

A vállaszod két fele szerint te is kétpólusú vagy.

2011. dec. 5. 00:49
 28/38 anonim ***** válasza:

Off:

@mustafa33:

Kijelölöd a kívánt nicket bal egérgombbal, rákattintasz a jobb egérgombbal, Másolás opció kiválasztása következik; majd a válaszodat úgy kezded, hogy jobb egérgomb, Beillesztés opció... Vagy Ctrl+C, majd Ctrl+V, ugyanott vagy. Gondolom, nem mondtam újat.

Ha pedig jól megnézed, Ichimaru Gin válaszának első és második bekezdése a kérdező egyik kommentjének másolata, csak nem tette idézőjelbe, pl. ilyenbe: < >.

@Kérdező: Szerintem máskor a Humor kategóriában próbálkozz, ott nagyobb sikered lesz ezekkel a kérdésekkel.

Ismered a "Hamarabb utolérni a hazug embert" kezdetű közmondást?

Idézlek téged:

<< "Kár,hogy nem eredeti a humorod. Richard Dawkins már lelőtte párszor."

Nem tudom ki ő, de ah te mondod biztos így van...

# 14/27 Időpont 11-26 18:17>>

Majd 2 perccel később:

<< Rákerestem. Köszönöm a hozzászólásodat! Megtisztelő, hogy egy akkora ember mint Ő, is azzal viccelődik amivel én.

# 15/27 Időpont 11-26 18:19 >>

Aha, én meg majd elhiszem, hogy 2 perc alatt:

- rákerestél a névre,

- megnézted bármelyik találatot is,

- elolvastad, kicsoda Dawkins,

- és megírtad a 2. választ is...

Majd ha piros hó esik. Ne fáradj a magyarázkodással: kipróbáltam, lehetetlen.

Megjegyzem még, hogy a magyar helyesírási szabályok szerint a személyes névmásokat nem írjuk nagybetűvel. A vesszőhasználat rejtelmeibe inkább nem kezdek bele, nézz utána.

Egy megjegyzés, csak hogy a ritkaságok számát növeljük:

"1. Vagy konditerembe jár valaki, vagy bibliaiskolába. A kettő együtt nem túl gyakori."

Én hívő vagyok 16 éve, ÉS jártam konditerembe is ezzel párhuzamosan, bár csak egy rövid ideig. Hab a tortán, hogy NŐ vagyok. :)

Ja, és elég sok romát ismerek, akik különböző gyülekezetekbe járnak, komoly hívők. Sőt, önálló roma gyülekezetek is vannak az ország több pontján is.

Viszont sajnos nem tudok további meglepetésekkel szolgálni, mert így hirtelen nem jut eszembe olyan roma, aki bibliaiskolába és gyúrni is járna. :))

Üdv.

2011. dec. 5. 22:50
 29/38 anonim ***** válasza:

Úgy látom, a biblia iskolás példám eléggé mellé lőtt. Csak arra utaltam vele, hogy bizony megkönnyebbülnél egy ilyen szituban, ha tudod, hogy a fenyegető külsejű ifjoncok bibliaiskolából jönnek és ne kocsmából/rock koncertről. Azért írtam kisebbségit, mert sokan elvből tartanak tőlük, és fokozni akartam a drámát.

Ez csak egy példa volt arra, hogy bárki bármit mond, egy ilyen helyzetben nagyon örülnénk neki, ha hívő keresztényekkel találkoznánk.

Sziasztok,

freya

2011. dec. 6. 19:57
 30/38 anonim ***** válasza:

Off:

Hali, Freya, meg persze mindenki!

Emlékeztek arra a reklámra, amiben egy bőrjakós, háromajtós szekrény nagyságú ürge motorozott, majd az aerobic-edzésen lihegett egy sort?

"Ronda és finom" volt a szlogen, ha jól emlékszem; a csoki márkanevét szerintem nem szabad leírni... :)))

2011. dec. 6. 20:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!