Jézusnak miért gyújtanak gyertyát ha feltámadt, és él?
Arra is szoktak emlékezni, halálra kínozták
- bűne az volt: szombaton gyógyított.
Ha a húsvéti gyertyára gondolsz (az a naaagy az alfa és omega rátéttel, évszámmal), azt pontosan nem azért gyújtják, mert Jézus halott lenne, hanem hogy a feltámadására emlékeztessen. Arra, hogy Krisztus a fény, aki világít és mindenek fölé magasodik. A húsvéti gyertya amúgy emlékeztet a tűzoszlopra is, ami Mózest és a népet vezette éjjelente a pusztában.
Az oltáron levő 2 gyertya közül is az egyiket Jézusnak gyújtják, úgy értve, hogy az ő világosságát és jelenlétét szimbolizálja.
Már ha katolikus templomban jártál, és amiatt kérdeznéd esetleg...
Ha valaki Jézust elgyászolni kívánja, az tévelyeg... Meg kell emlékezni haláláról, lehet, sőt szükséges a léleknek szemlélni szenvedését, de csakis feltámadásának tényét mindig biztosan tudva.
Úgy gondolom azért gyújtanak gyertyát, mert valakiről megemlékeznek...
Krisztus maga a világ világossága!
Még annyit engedjetek meg, hogy reagáljak az egyik válaszra.
Krisztusnak nem volt bűne! Bűntelen volt! Cak így lehetett ő a megváltó!
[4 -igazad van idézőjelbe kellett volna tenni: azt akartam, ami botrány: halálra kínzói azzal vádolták: szombaton gyógyított.. Ártatlan Bárány, a szelíd, kegyes
Krisztus]
Lk6,6-12
Lőn pedig más szombaton is, hogy ő a zsinagógába méne és taníta, és vala ott egy ember, a kinek a jobb keze száradt volt.
Az írástudók és farizeusok pedig leselkedének ő utána, ha vajjon gyógyít-e majd szombatnapon, hogy vádat találjanak ellene.
Ő pedig tudván azoknak gondolatait, monda a száradt kezű embernek: Kelj fel és állj elő! És felkelvén, előálla. Monda azért nékik Jézus: Valamit kérdek tőletek: Szabad-é szombaton jót tenni, vagy rosszat tenni? az életet megtartani, vagy elveszteni? És körültekintve mindnyájokon, monda az embernek: Nyújtsd ki a kezedet! Az pedig úgy cselekedék, és keze oly éppé lőn, mint a másik. Azok pedig eltelének esztelenséggel és beszélgetnek vala egymás közt, hogy mit cselekedjenek Jézussal? És lőn azokban a napokban, kiméne a hegyre imádkozni, és az éjszakát az Istenhez való imádkozásban tölté el.
Jn5,15-16
Elméne az az ember, és hírül adá a zsidóknak, hogy Jézus az, a ki őt meggyógyította.
És e miatt üldözőbe vevék a zsidók Jézust, és meg akarák őt ölni, hogy ezeket művelte szombaton
Oké azért kezdték üldözni mert szombaton gyógyított de szerintem sokkal jobban zavarta őket az hogy Isten fiának mondta magát:
Lukács 22.70
Erre egyszerre közbevágtak: "Tehát te vagy az Isten Fia?" Ő pedig ezt mondta nekik: "Ti mondjátok, hogy én vagyok." "Mi szükségünk van még tanúkra? - mondták erre. - Magunk hallottuk a saját szájából."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!