Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit lehet tenni ez ellen?

Mit lehet tenni ez ellen?

Figyelt kérdés
Rendszeresen utazok tömegközlekedési eszközön. De szinte kivétel nélkül, minden nap, ahogyan ránézek a fiatal lányokra, látom őket fiaikat siratni, gyászolni. A fiatal férfiakat látom nagy árkokban, véresen, elgyötörten, sokakat holtan. A többieket látom éhezni, jajveszékelni, és kukákban turkálni. Amerre megyek, és kinézek a jármű ablakán, romokat és lángokat látok, valami borzasztó. Minduntalan bevillannak ezek a képek, és teljesen elszomorítanak, és félelem kerülget. Próbálom elfeledni, de váratlanul mindig visszajön. Nem kitalálás, hanem valóban megtörténik ez velem. Nem égi látomás, és nem is hiszem üzenetnek sehonnan sem, egyszerűen bennem keletkeznek. nem vagyok sem próféta, sem látnok, nem is szeretném ennek láttatni magam.
2011. okt. 25. 20:18
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"A közbenjáró imáról pedig: egy közbenjáró van, és azt nem keresem karizmatikus körökben."

Megpróbálhatod más körökben is keresni a közbenjárót.

Még egy dolog eszembe jutott: arra gondoltál már hogy lehet hogy egyszerűen csak annyi dolgod van hogy amikor ezt látod akkor az adott emberekért imádkozol? Istennek fontos a mi imánk, és hiába látod te reménytelennek a helyzetet, Ő mindenható és mindenkit meg tud menteni.

2011. okt. 28. 09:01
 22/24 A kérdező kommentje:

19,32 "a szánalom nem keresztyén erény"

el kell olvasni az irgalmas szamaritánus esetét. A probléma abban van, hogy oly sok mindennel egyetemben, a szánalom fogalmat is megtöltötték negatív tartalommal, ma a szánalom fogalmat úgy használják, mintha azt mondanánk, hogy "lesajnáltam".

Oly sokszor használják helytelenül a szánakozást. Az irgalmas szamaritánus is megszánta a megvert embert, szánalomból segített rajta.

A nyelvünk elleni támadás és az Isten elleni támadás részeként ma már ferde tartalommal bír a meleg szó, a büszkeség, a nacionalizmus, és még sorolhatnám.

Tehát a szánalom a keresztyén embertől elvárt, egyenesen kívánatos.

2011. okt. 28. 09:13
 23/24 A kérdező kommentje:
A másik három választ is köszönöm, és szeretném megosztani veletek, hogy történt valami tegnap velem, amelytől mélyebben megértettem a kegyelmet. Azt hiszem, egyik pillanatról a másikra helyére került minden, a gondolatok is, a félelmem is. Este 11-ig megírtam részletesen, majd ha valahol elmondatja velem az Úr, akkor lesz hozzá mit mondanom.
2011. okt. 28. 09:17
 24/24 anonim ***** válasza:
94%

Dicsőség az Úrnak! Szerintem lehet hogy páran imádkoztak érted az olvasók közül :)

Ez a képességed elég nagy kereszt lehet. De az is lehet hogy egyszer majd amikor megérted hogy miért kaptad akkor nagyon fogsz neki örülni hogy Isten megengedte ezt.

2011. okt. 28. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!