Mit lehet tenni a telefonos ügynökök ellen?
Mostanában átlagosan naponta 3 ügynök hív vezetékes telefonon, hogy kihagyhatatlan utazási ajánlatot, teljes körű kivizsgálást, termékbemutatót, szenzációs árú tanfolyamot stb. ajánljon. Ez mostmár kezd egyre idegesítőbb lenni, nem azért fizetem a vonalas telefont a mobil mellett, hogy különféle ajánlatokkal árasszanak el. Elvileg a számom mellett is ott van a § jel, miszerint az kereskedelmi célra nem használható fel.
Tudom, hogy ezek az emberek sem szívesen végzik ezt a munkát és ők is pénzből élnek, ezért kényszerülnek jobb híján ezt csinálni. De akkor is nagyon zavaró, hogy azt a kis időt, amit otthon töltök, nem tudom nyugodtan élvezni, mivel ilyenekkel zaklatnak.
Valakinek valami jó ötlet?
"Köszönöm, nem érdekel"
"Tudja én úgy szoktam kezdeni egy telefonbeszélgetést, hogy előbb megkérdezem, hogy nem zavarok-e. (ha előbb megkérdezi, akkor mondd azt, hogy de igen). mielőtt felhv, legközelebb maga is kérdezze meg."
Már eldöntöttem, hogy titkosíttatni fogom a telefonszámom, bár sokak szerint ezek a cégek akár 10 éves telefonkönyveket is elővesznek, mivel sokan titkosítják emiatt a számukat.
Amúgy valóban nagyon ritka, amikor megkérdezik, hogy alkalmas-e a hívás. Mostmár ha hallom, hogy ügynök telefonál, azonnal se szó, se beszéd leteszem a telefont.
-Jó napot kívánok, egy kihagyhatatlan ajánlatot szeretnék a figyelmébe ajánlani!
-Mit, hogy megb*szhatom anyádat 5 Ft-ért?
-Jó napot kívánok, egy kihagyhatatlan ajánlatot szeretnék a figyelmébe ajánlani!
-(hörgő hangon, lihegve) Mondd a a címet cukifiú/cukilány és megkereslek...
-Köszönöm, de a Turbó Anál Dózer 2000-et megrendeltem még múlt hónapban, öt liter síkosítóval.
-Add a főnöködet.
-No de...
-Add a főnöködet.
-Hát de...
-Add a főnöködet.
....
- Üdvözlöm, XY-t keresem (ez vagy te).
1. - Sajnos nem tudom adni, a múlt héten meghalt.
2. - Éppen tegnap hívott fel az egyik munkatársa, vele már megbeszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!