Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Telefonos ügynökökkel mit...

Telefonos ügynökökkel mit lehet kezdeni, hogy leszálljanak rólam végre?

Figyelt kérdés
Tegnap és ma is felhívott ugyanaz a csaj, hogy valami wellness hétvégét tukmáljon rám. Tegnap még udvariasan megmondtam, hogy nem érdekel, ma már szó nélkül kinyomtam a telefont, aztán visszahívott, de azt is kinyomtam. Általában 2-3 hetente jönnek ilyen hívások, nyelvtanfolyamot, nyaralást meg mit tudom én mit akarnak eladni. Régebben ha ismeretlen számról hívtak, nem is vettem fel emiatt, mostanában csak azért veszem fel, mert hirdetem a neten, hogy vállalok korrepetálást, és amiatt is hívhatnak idegenek. Ha a szép szó nem segít, akkor hogy lehet leállítani ezeket az ügynököket? Gondolom, zaklatásért nem lehet feljelenteni.
2011. okt. 11. 10:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos semmit nem lehet, mivel olyan rendszerrel dolgoznak, ami állandóan újra felhívja a telefonszámokat :(
2011. okt. 11. 10:12
 2/12 anonim ***** válasza:
91%
Vedd fel nyugodtan, és küldd el melegebb éghajlatra. Engem soha nem hívnak újra... ;)
2011. okt. 11. 10:23
 3/12 anonim ***** válasza:
94%

Játszd el nekik, hogy komplett idióta vagy, kezdjél el neki mesélni a tegnapi filmről a moziban, vagy hogy mi történt a buszon, vagy hogy mikor kell paradicsomot ültetni.. az a lényeges, hogy tökre ne odaillő legyen. Aztán egy másik téma, mintha meg sem hallanád a kérdését.

Akkor aztán lekerülsz a listáról, hogy nem érdemes mégegyszer felhívni.

Ilyenkor hirtelen az idegesítőből szórakoztatóvá válik a szituáció :D

2011. okt. 11. 10:33
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

én azt szoktam nekik mondani,hogy érdekel az ajánlatuk,de sajnos pénzem az nincs .

ettől azonnal itt hagynak

2011. okt. 11. 10:36
 5/12 anonim ***** válasza:

1. Felveszed a telefont, és közlöd, hogy a telefonod minden beszélgetést automatikusan rögzít, ezt nem szeretik;

2. szerződéskötéskor /bár most sem késő/, titkosítani kellett volna a számod, és letiltani, hogy marketing célokra kiadják;

3. Elkezdesz te is ajánlani valamit a hívónak;

2011. okt. 11. 10:43
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Háh, utolsó az első ponttal semmit se ér, mert amúgy is rögzítik a beszélgetést a telefonos helyen ;)
2011. okt. 11. 10:44
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Vezetékes telefonom nincs, csak mobilom, így szerencsére jóval ritkábban zaklatnak. Biztosítást próbáltak már rám tukmálni, és két hete egy titkosított számon hívott egy pasas. Elhadarta, honnan hív és hogy nyertem valamit. Merthogy regisztrálva vagyok valami honlapon. Azt válaszoltam, hogy ott én biztosan nem, és nem vettem részt semmilyen nyereményjátékon, úgyhogy köszönöm a "nagyszerű lehetőséget", és letettem.

Legjobb őket egyszerűen, határozottan lerázni, "ne zaklassanak", "nincs a termékre/szolgáltatásra szükségem" vagy hasonló szöveggel. De jók a fenti trükkök is, amiket felsoroltak a többiek.

Az ilyen "nyertél ezt meg azt"is kamu, amennyiben nem vettél részt semmiféle nyereményjátékban és nem is tudsz ilyesmiről. Különben is, ma már semmit nem adnak ingyen.

2011. okt. 11. 11:25
 8/12 anonim ***** válasza:
Én (tudom, bunkó vagyok) azt szoktam kérni tőlük, hogy hívjanak vissza inkább 5 perc múlva. Majd elmentem a számot "NE VEDD FEL" névre, és ha visszahív, kinyomom.
2011. okt. 11. 11:56
 9/12 anonim ***** válasza:
Először közlöd velük, hogy nem érdekel. Ha továbbra is hívnak, akkor közlöd velük, hogy töröljék ki a rendszerből a számod, mert különben megteszed a szükséges jogi lépéseket. Ezt nagyon nem szeretik.
2011. okt. 11. 12:25
 10/12 anonim ***** válasza:

"Háh, utolsó az első ponttal semmit se ér, mert amúgy is rögzítik a beszélgetést a telefonos helyen ;)"

Ők rögzítik, de azt már felháborítónak tartják, ha te is, tapasztaltam.

2011. okt. 12. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!