Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit lehet tenni ez ellen?

Mit lehet tenni ez ellen?

Figyelt kérdés
Rendszeresen utazok tömegközlekedési eszközön. De szinte kivétel nélkül, minden nap, ahogyan ránézek a fiatal lányokra, látom őket fiaikat siratni, gyászolni. A fiatal férfiakat látom nagy árkokban, véresen, elgyötörten, sokakat holtan. A többieket látom éhezni, jajveszékelni, és kukákban turkálni. Amerre megyek, és kinézek a jármű ablakán, romokat és lángokat látok, valami borzasztó. Minduntalan bevillannak ezek a képek, és teljesen elszomorítanak, és félelem kerülget. Próbálom elfeledni, de váratlanul mindig visszajön. Nem kitalálás, hanem valóban megtörténik ez velem. Nem égi látomás, és nem is hiszem üzenetnek sehonnan sem, egyszerűen bennem keletkeznek. nem vagyok sem próféta, sem látnok, nem is szeretném ennek láttatni magam.
2011. okt. 25. 20:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%

"Ez, hogy a félelem nem Istentől származik, nem egyértelmű."

A keresztény hit alapja a hit-remény-szeretet hármasa. A remény ami valójában az Istenbe vetett bizalom ellentétes a félelemmel. Aki bízik Istenben az nem fél. Aki fél az nem bízik Istenben.

Gyakorlatilag aki nem bízik Istenben az félreismeri Istent. Aki jól ismeri annak nincs kétsége afelől hogy mindent a mi érdekünkben tesz.

Olvasd el ezt, szerintem nagyon jó kis könyv arról hogy miért nincs okunk Isten tervében kételkedni:

[link]

A közbenjáró imára nem írtál semmit pedig ezzel nem veszíthetnél semmit. Vagy nem akarsz megszabadulni ebből az állapotból?

2011. okt. 26. 13:08
 12/24 anonim ***** válasza:
A negatív gondolatok, dolgok akkor jönnek az elmédbe, amikor nem vagy összhangban a Létezéssel (Szeretettel vagy Istennel...). Meg kell tisztítanod a gondolataidat. Amint bent, úgy kint...
2011. okt. 26. 18:18
 13/24 anonim ***** válasza:
94%

"Bocs hogy megkérdeztem milyen drogot szedsz azt hittem csak kitalálod..."

Ez egy jó dolog hogy aggódsz más emberekért és nem csak magaddal törödsz mint a többi ember.

Én hiszek abban hogy Jézus igazságosan fog ítélni a az utolsó napon.

2011. okt. 26. 19:06
 14/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Jómagam is aggódom az emberiségért, nagyon szeretem az embereket, akárcsak te.

Az a baj, hogy ez az aggódás/félelem annyira elhatalmasodott nálad, hogy ilyen szélsőségesen nyilvánul meg.

Ez egy hosszútávon nem fenntartható állapot, mert az egészséged teljesen tönkre fog menni mind testi, mind lelki értelemben.

Elsőkörben nem ártana felkeresned egy pszichológust, és elmondani neki ezeket a panaszaidat, aki további pszichoterápiát fog javasolni.

övetkező lépésként gondold végig, hogy neked milyen képességeid vannak, mit tehetnél a világért, az emberiségért. Ha rájössz arra, hogy te hogyan tudnád tehetséged szerint legjobban szolgálni az emberiséget, és ezáltal Istent, akkor a félelmeid is el fognak múlni, mert sikerélményeid lesznek, másrészt megtapasztalod, milyen fantasztikus dolog segíteni másokon, harmadrészt ezáltal rá fogsz jönni, hogy nincs veszve minden, mert rajtunk múlik, hogy élhetővé tesszük ezt a bolygót, vagy teljesen tönkrevágjuk.

Üdv: egy bölcsész hölgy

2011. okt. 26. 20:50
 15/24 anonim ***** válasza:

Le tudnád írni az érzéseidet? Mit érzel: szánakozást,gyűlöletet puszta félelmet(ha igen mitől?) ? Stb.

Lehet,hogy Isten ilyen területen fog téged használni,hogy éhezőknek adsz enni stb.

De írd le please az érzéseidet,próbáld meg minél pontosabban :D

2011. okt. 26. 22:26
 16/24 A kérdező kommentje:

13,08 Az két dolog, hogy létezik félelem, és bízni Istenben. Egyáltalán nem zárja ki egymást a kettő, az, hogy aki bízik Istenben nem fél – szép lózung, de nem igaz. Ezt úgy igaz, hogy aki bízik Istenben, le tudja győzni a félelmet. Nincs olyan hívő, akit néha ne legyintene meg a félelem, aki ellenkezőjét állítja, az hazudik. A közbenjáró imáról pedig: egy közbenjáró van, és azt nem keresem karizmatikus körökben. Véleményem szerint ott nem tiszta a tanítás.

18,18 Nem összhangban lenni a létezéssel? Kissé elvont dolog. Létezem, úgy ahogy vagyok, ebbe belemagyarázni azt, hogy nem lenni összhangban – na, akkor lennék igazán bajban. Kettős személyiségem lenne, és jól elbeszélgetnék önmagammal.

19,06 Az utolsó mondatoddal egyetértek. De addig még nagyon sok borzalom fog történni, amiből jó lenne minél több embert megmenteni. Bár teljesen reménytelennek tűnik.

20,50 Köszönöm, bár nem érzem ezt az elhatalmasodást, de mint mondtam, ha sok ember között vagyok, és látom a viselkedésüket, akkor előjön. Azzal nem értek egyet, hogy az ember képes lenne a bolygót rendbe tenni – ez kizárt, az ember folyamatosan pusztítja, és feléli, pazarolja. Ha pedig elhinné azt, hogy évmilliárdokkal ezelőtt lett teremtve a föld, hanem 6-10 ezer éve, akkor észbe kapna, hogy nincs annyi időnk, mint hinnénk, és sokkal hamarabb itt a vég. Nem mindegy, hogy csak 6000 éve pusztít az ember, vagy sokkal régebb óta. Ezért hazudnak nekünk, hogy ne lássunk.

2011. okt. 27. 06:48
 17/24 A kérdező kommentje:
22,06 Nem hiszem, hogy ebben a kérdésben az én érzelmeim, érzéseim a fontosak, ha ez jött le a kérdésemből, akkor azt valahogyan helyesbíteni szeretném. A hangsúly nem rajtam van, hanem azokon, akik majd rettenetesen szenvedni fognak. Talán a szánalom a legpontosabb kifejezés.
2011. okt. 27. 06:51
 18/24 anonim ***** válasza:

Ez, amit te látsz ez a végidőkről szól, a nagy nyomorúságról.

Sajnos ez fog megtörténni az emberekkel. Te Istentől kaptál erre egy tálentumot, hogy ezt meglásd. Sajnos a nem keresztények ezzel nem tudnak mit tenni, de mi keresztények nagyon is tudjuk és értjük miről beszélsz. Olvasd el a Bibliában a Jelenések könyvét, ott rá fogsz ismerni a látomásodra!!!!!

2011. okt. 27. 16:24
 19/24 anonim ***** válasza:

a szánalom nem keresztény erény...

aki magát felmagasztalja az megaláztatik aki megalázza magát az felmagasztaltatik...

2011. okt. 27. 19:52
 20/24 anonim ***** válasza:
Próbáld ki,mi van ha enni adsz egy éhezőnek :)
2011. okt. 27. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!