Ha remete vagy szerzetes akarok lenni, hogyan irtsam ki magamból az alapvető ösztöneimet?
Végül is annyira nem vagyok vallásos, de inkább lennék valami szerzetesrend tagja, vagy egy teljesen remete ember, mint hogy ezt az undorító életet éljem mint mindenki más, az illúziókat hajkurászva. Ha van köztetek olyan, akinek sikerült kilépni ebből, vagy legalább elvonulni, akkor mondjátok el, hogyan lehet!
Sajnos pénzem sincs rá, és azt is gyűlölöm, hogy mindenhez csak ez kell és minden erről szól.
A kérdező megelőzte a korát, most mennyien akarnak kiszakadni ebből az egyre fogyasztóibb társadalomból, mennyien költöztek természetközelibb helyekre az elmúlt néhány évben...
Szerintem bizonyos ösztönöket takaréklángra tenni úgy lehet, ha az embernek vannak olyan dolgai, amik nagyon foglalkoztatják, és más "felesleges" az elméjéből is csaknem kiszorul. Egy jó időbeosztás, amiben van fizikai elfáradás is, és szellemi munka is, lelki feltöltődés is, és egyébre idő sem jut.
Csak most olvastam a kérdést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!