Ha remete vagy szerzetes akarok lenni, hogyan irtsam ki magamból az alapvető ösztöneimet?
Végül is annyira nem vagyok vallásos, de inkább lennék valami szerzetesrend tagja, vagy egy teljesen remete ember, mint hogy ezt az undorító életet éljem mint mindenki más, az illúziókat hajkurászva. Ha van köztetek olyan, akinek sikerült kilépni ebből, vagy legalább elvonulni, akkor mondjátok el, hogyan lehet!
Sajnos pénzem sincs rá, és azt is gyűlölöm, hogy mindenhez csak ez kell és minden erről szól.
Huh, emberek, micsoda kemény meccs. :)
Légyszi, mondjátok meg nekem, hogy melyikőtök Dr. Csernus Imre. :)
Úgy értem, az 53 %-os válaszoló nagyon gyanús, de lehet esetleg az is, hogy a kérdező az, mert túl jól játssza a szerepet.
Na, jó, csak vicc akart lenni (tudom, gyenge), mert vitatkozni nincs kedvem, és ötletem sincs. Max. egy kibuc Izraelben. Az állítólag elég kemény, nincs pénz, stb.
Azért akárhogy is döntesz, kedves kérdező, sok sikert kívánok! :)
Aki remete akar lenni az nem a gyk-en játsza az eszét, hanem fogja magát és mindent hátrahagyva elmegy az erdőbe, gallyakból csinál magának egy kis fekvő helyet, bógyókon él, vagy gazokon, és a vadon állatait megeszi, vagy szerzetesnek megy. Vagy te hogy képzeled kedves kérdező?
Ne haragudj, de amilyen stílusban és amiket írtál csak az látszik, hogy nagyon unatkozol, okoskodni akarsz, mindenkinél okosabnak hiszed magad, mindenkinek be akarsz szólni, de az is látszik, hogy te abszolút nem lennél sem remete, sem szerzetes! Csak vigyázz, és jól gondold meg, mert a remeték nem nagyon tudnak az erdőben okoskodni, és észt osztani, mert nincs kinek!
Aki remete lesz az lehet, hogy azért lesz az, mert elege lett addigi életéből, de biztos, hogy ki lesz békülve a természet rendjével, és az emberekkel, mert ahhoz egy olyan lelki nyugalom, lelki megnyugvás és béke kell, hogy el tudja fogadni azt, hogy semmilye sincsen, mégis minden az övé...
Aki szerzetesnek áll, ahhoz pedig olyan hit kell, hogy annak még a szikrálya sincs benned...
Lehet, hogy eleged van mindenből! Sokan, sokszor vagyunk ám így! Keresd inkább azt, hogy mi az ami előrébb vihet. Nem a pénzre gondolok! Tedd azt az emberekkel amire te is vágynál. Ha benned van szeretet (márpedig miért ne lenne!) akkor szeresd az embereket, és te is azt kapsz majd!
Van aki Téged szeret, és csak azt várja, hogy rátalálj, és beengedd a szívedbe!
Sok sikert hozzá!
Őszintén szólva tényleg egy ökofaluban kéne próbálkoznod. Nézz utána neten, hol van, menj el, nézd meg, mit csinálnak, aztán fogd magad és hajrá.
A keresztény szerzetességhez tényleg nem sok közöd van, sőt kb. semmi, nem vennének föl. Tudom, miről beszélek.
21:21 Freya
Illúzió:
Néhánnyal egyetértek, aztán ott van a különállóság. Igen valamelyest hasonlóak és azonosak vagyunk, mert minden cseppje a tengernek tenger, de a csepp akkor sem tenger, sem másik csepp. Számomra a társadalom egy illúzió az ego vágyain kívül.
"Ez nem az én dolgom, de így nem mehetsz szerzetesnek, mert hit nélkül az értelmetlen. "
Van hitem csak az nem a kereszténység.
"Kezdetnek ne úgy gondolj Istenre, mint egy szakállas öreg bácsira, hanem mint magára az Igazságra, a Szeretetre és arra, aki a világmindenséget harmóniába rendezte. Ha így megy, akkor kezdd el keresni. "
Kezdetnek? És utána másképp? Nem tudok abban hinni hogy valaki rendezgette a világot. Az igazság meg igazság, a szeretet meg szeretet, nem Isten.
"A bűnöktől való tartózkodás valóban nem gyávaság, de a világtól elzárkózni, elmenekülni az. "
nézzük másképp: te gyáva vagy bemenni egy börtönbe és ott élni 3 évig? Vagy egész életeden át? Igen, gyávaság, mert az erős embernek nem gond, ha megkínozzák. Nekem gond, én nem akarok a társadalom börtönében sínylődni, szabadságra vágyok.
"Ezt a gondolatot Szent Ferencre írtad válasznak és nem értem, hogy miért. Amúgy értem mit akarsz mondani. "
Ha érted mit mondtam, akkor értened kellene miért. Hiába tekintek különálló dologként az emberek rosszaságára, attól még nem bírom őket, mert az ember és a rosszaság egységében nem akarok velük élni.
"Nem az öntisztítás az önző, hanem az ha elvonulsz magányba és nem teszel semmit a világért."
Azt nem mondtam hogy nem teszek semmit a világért. Már önmagában az is sokat jelent, hogy nem rondítok bele. Csak ott még nem tartok. Elég időm lesz kint gondolkodnom ezen, hogyan tegyem jobbá, majd ha megszabadultam a mocsoktól.
"Mivel oda tartozol, ember vagy és felelős vagy az embertársaidért."
Nem, nem tartozok sehová, nem vagyok felelős senkiért, csak akkor vagyok felelős ha én úgy döntök.
"Öntisztításhoz nem kell szerzetesnek lenni. "
Engem nem érdekel mások szerint mit kell és mit nem, csak azt tudom, hogy undorító ez az élet, és nekem nem kell.
"Egy mondás szerint az igazi szent családi életet él, dolgozik, a piacon vásárol.....és közben egyetlen pillanatra sem feledkezik meg Istenről. "
Ez hülyeség, nálam nem igaz, max a keresztény ágazatok egyikének értékrendjében. Nem attól vagy jó ember hogy sablonokhoz alkalmazkodsz, már az is sokat jelent ha nem ártasz. Különben se sokáig lesznek már piacok, a multik mindent felvásárolnak és kiszorítanak.
"Egyedül nem harmóniában vagy, hanem izolációban.
Egyébként a harmónia isteni tulajdonság, mivel egységből ered. "
Ez is hülyeség, pont azért mert a kereszténység egy téves eszme. Nem csak emberi értékek léteznek, a természettel akarok harmóniában lenni, nem a többi csúcsragadozóval.
"Az ösztöneid nem mocskosak, hanem természetesek. Ha elfojtod őket, az pszichés megbetegedéshez vezet. Persze a gátlástalan kiélésük sem célravezető, itt meg kell találni a középutat. De csak az talál ezen a területen harmóniát, aki vagy helyes csatornába tereli őket, vagy mint említettem, ledobja magáról az illúziókat. Az viszont kemény spirituális munka, mivel minél jobban akarod, annál inkább fogva tartanak. "
Tudom hogy természetes, de beteges dolgokra terelnek, de ha ez a megoldás akkor a közösség egy illúzió mert valójában csak érdekkapcsolatokról van szó, harmónia nem lehet két ragadozó között.
"Ezt nem is állítottam. Nem "jó példaként" akarok itt parádézni, hanem arra utaltam, hogy ha a külvilág zavar, azt ki tudod zárni könnyedén. Ha az elmédet nem terheled hülyeségekkel, akkor jobban látod a helyes irányt. Az olvasás sem erény, viszont a legtisztább és legnemesebb élvezet, amihez az ember hozzájuthat bűntudat és másnaposság nélkül. És még értelme is van:-)) "
Nincs tvm, de filmet nézni is olyan élvezet lehet mint olvasni szóval ez hülyeség. Különben sincs semmi értelme az olvasásnak sem. Nem szennyezem magam ilyenekkel, inkább csendben gondolkodok.
"Ez nagyon fontos kérdés. A szeretet szó alatt valóban sok mindent értünk. De spirituális értelemben a legtöbb érzelem amit mi szeretetnek hívunk valójában az önzés és a birtoklási vágy megnyilvánulása és nem a tiszta szereteté. Úgyhogy logikus a kérdésed. "
Legalább te ezt érted, ebből a szempontból jó a kereszténység, mert ott a szeretet nem a birtoklást jelenti mint az anyagi világban.
"Nos, a szeretet nem dolgok feláldozása (állatok, emberek) mert igaz áldozat csak egy van: ez pedig önmagad. De nem testi értelemben, mert az értelmetlen, hanem lelki értelemben. "
Ez félrebeszélés. Akkor úgy kérdezem: képes lennél feláldozni önmagad úgy, hogy emgölcs egy embert, ai túszul ejtette a családod? Képes lennél megölni egy állatot azért hogy megvédd a családod? A családod képes lennél hagyni meghalni azért hogy az emberiség megmeneküljön?
Ha nem, akkor milyen szeretetről beszélsz?
"Akkor szeretsz, ha megbocsátasz, ha elfogadsz valakit olyannak amilyen és nem akarod megváltoztatni azért, hogy beleillő legyen a saját elképzeléseidbe. Ha a másiknak kedvezel, ha nem irigykedsz, ha türelmes vagy, ha az Igazságra vágysz, ha hiszel Istenben és megbízol a szeretteidben. Ha nem emeled ki saját magadat, a saját hasznodat, hanem a másikért tudsz tevékenykedni, de mindezt örömmel teszed! Akkor szeretsz. Egyébként csak mártír vagy. "
Ez már keresztény birkaság. Én nem fogok szeretni egy olyan embert, aki árt másoknak, nem teszek a javára, nem fogadom el olyannak, mert ha pszichopata sorozatgyilkos, akkor holnap lehet pont a te családod öli meg. Ennyi erővel éljen a bűnözés, fogadjuk el őket, nem kell rendőrség meg katonaság, csak megbocsátás, és holnapra mindenki halott, és itt van a bűn és mocsok birodalma.
"Nem mindegy. És tudod,miért nem? Mert a fogyatékosok többsége boldog ember, a szegények többsége hisz Istenben, sokan a holocaust borzalmai között találtak rá Istenre. És sok milliomos drogozik, váltogatja a szexuális partnereit, lesz öngyilkos, mert nem bírja elviselni a rongy életét. Furcsa, nem? "
És vannak fogyatékosok, akik depressziósak, vannak szegények akik nem hisznek Istenben, vannak akik meghaltak a holocaustban, és vannak gazdag bűnözők akik gondtalan életet élnek.
Ez is furcsa nem?
Vagy egy vietnámi kisfiú úgy dönt anyuci pocakjában hoyg végtagok nélkül jön világra?
"Amikor azt mondom, az életed olyan, amilyenné alakítod, akkor azt én nem arra értem, hogy a te hibád, ha nem vagy milliomos, hanem hogy AKI vagy, morálisan, az a te döntésed. A szeretet belőled jön, ahhoz nem kell pénz. Ahhoz, hogy kedves legyél és harmóniában élj, segítsd az embereket, ahhoz nem kell pénz."
Csupán egy morális beállítottság, amiről nem te döntesz. Kérlek ne akard megmagyarázni, hogy egy gettóban felnövő utcafiúnak ugyanannyi esélye van "jónak" lenni mint egy gazdag keresztény fiúnak. Ne akarj meggyőzni arról, hogy egy autistának ugyanannyi érzékenysége van, mint egy normál kereszténynek, stb. A döntéseink korlátozottak.
Hát én mondtam hogy nem olvasok könyveket, nem akarok mások rizsázásával foglalkozni, hogy ömlengenek a szeretetről. Jó és tegyük fel aki írja az olyan ember is, de a többi xmilliárd nem, amíg emgenm úgy van, az emberek többsége önző mocsok undorító ösztönlény. Én nem akarok a részévé válni.
De mostmár egészen biztos vagyok abban hogy buddhista leszek, és az ő kolostoraikbamegyek. Ha nem fogadnak be, akkor keresek valami vidéki farmot, ahol napszámos lehetek, és megmondom hogy nekem nem kell a pénzük, csak etessenek és lakjak valahol.
21:40
"Nincs jachtom, nem is érdekel. Szerinted csak jacht van és remeteélet? Köztük meg semmi? Az emberiség 0,00001%-ának van jachtja,"
Ja, savanyú a szőlő.
"Te kb. a 180 fokos ellentéte vagy egy szerzetesnek, mert de dúlva-fúlva dacosan ki akarsz vonulni a világból, amiért az nem szolgál ingyenebéddel, a szerzetesek viszont alázatosak. "
Szerintem meg pont te kapaszkodsz a buta tini elképzeléseidbe jachtokról meg nagycsöcsű nőkről álmodozva, ezért akarod belémbeszélni a hülyeségeidet.
"Ezt mondja minden tizenéves, aztán később rájön, hogy nem így van. "
Ja persze, mint ahogy minden tizenéves jachtot meg nagycsöcsű nőket akar de rájön hogy az élet nem erről szól...
"Olvass el egy fejlődéspszichológia könyvet. Minden kamasz olyan mint te, és jó esetben mind felnőnek. "
Majd pont egy firkász mondja meg nekem hogy én ki vagyok.
"Steve Jobsból volt 1 db. A Burger Kingek pultjainál több ezren dolgoznak. Melyik a valószínűbb kimenetel? "
Ja hát akkor a szegények szegények maradnak, jachtja is kevés embernek van melyik a valószínűbb? Már megint hülye kifogásokat keresel.
Engem már nem érdekelnek a zagyvaságaid, menjél bankárnak, tegyél tönkre családokat és legyél boldog ettől, ha neked ez kell. Aki meg szóba áll egy bankárral az meg is érdemli.
22:33
Gyenge szöveg. Aki bankár akar lenni az nem itt írogat, hanem megy és meggazdagszik. Mert az csak úgy megy hogy kimegyek egy szál fügefalevélben a minusz fokba élelem meg felkészültség nélkül és remete leszek.
Meg semmiség kiirtani magadból a társasági ösztönöket.
"Ne haragudj, de amilyen stílusban és amiket írtál csak az látszik, hogy nagyon unatkozol, okoskodni akarsz, mindenkinél okosabnak hiszed magad, mindenkinek be akarsz szólni, de az is látszik, hogy te abszolút nem lennél sem remete, sem szerzetes! Csak vigyázz, és jól gondold meg, mert a remeték nem nagyon tudnak az erdőben okoskodni, és észt osztani, mert nincs kinek! "
Hogyne, mert nem vagyok álszent akkor nem is lehetek remete. Ha meg bebizonyítom hogy valaki hülyeséget ír, akkor se vagyok az. De egy bankár okoskodhat a remeteségről, miközben emberek közt él.
"Aki remete lesz az lehet, hogy azért lesz az, mert elege lett addigi életéből, de biztos, hogy ki lesz békülve a természet rendjével, és az emberekkel, mert ahhoz egy olyan lelki nyugalom, lelki megnyugvás és béke kell, hogy el tudja fogadni azt, hogy semmilye sincsen, mégis minden az övé... "
Nekem elegem van ebből a mocskos életből, nem az enyémből, hanem abból ahogy élnek az emberek. És igen, ennyit akarok, hogy elvonulni és békében élni a természetben. Mi ebben olyan nagy dolog hogy nem lehet megérteni?
"Aki szerzetesnek áll, ahhoz pedig olyan hit kell, hogy annak még a szikrálya sincs benned... "
Erről beszéltem, hogy nem vagyok álszent keresztény, de én is meg tudnám játszani. De már rájöttem hogy nem az érdekel.
"Lehet, hogy eleged van mindenből! Sokan, sokszor vagyunk ám így! Keresd inkább azt, hogy mi az ami előrébb vihet. Nem a pénzre gondolok! Tedd azt az emberekkel amire te is vágynál. Ha benned van szeretet (márpedig miért ne lenne!) akkor szeresd az embereket, és te is azt kapsz majd! "
Ez hülyeség, mert én már annyi emberrel próbáltam jó lenni, mégis becsaptak, kihasználtak, át és megvertek, hiába vagyok jó másokkal ha a többi zsarnokoskodik rajtunk.
"Van aki Téged szeret, és csak azt várja, hogy rátalálj, és beengedd a szívedbe! "
Ez nem igaz, ez az illúzió, hanem magamnak kell boldognak lenni egyedül. Csak a legtöbb ember nem tudja elviselni mint ahogy én se még, talán lehet hogy kellene találni egy remetetársat.
23:47
" Őszintén szólva tényleg egy ökofaluban kéne próbálkoznod. Nézz utána neten, hol van, menj el, nézd meg, mit csinálnak, aztán fogd magad és hajrá. "
Tényleg ez lenne a jó ötlet, csak valahogy el kéne jutni odáig, és ahhoz meg pénz kell, ami megint undorító, de valamit valamiért.
"Van aki Téged szeret, és csak azt várja, hogy rátalálj, és beengedd a szívedbe! "
Ez nem igaz, ez az illúzió, hanem magamnak kell boldognak lenni egyedül. Csak a legtöbb ember nem tudja elviselni mint ahogy én se még, talán lehet hogy kellene találni egy remetetársat."
Okoska, Krisztusról beszéltem....
"Mert az csak úgy megy hogy kimegyek egy szál fügefalevélben a minusz fokba élelem meg felkészültség nélkül és remete leszek."
Miért, szerinted hogy megy?
"És igen, ennyit akarok, hogy elvonulni és békében élni a természetben. Mi ebben olyan nagy dolog hogy nem lehet megérteni?"
Mire vársz, miért nem mész? Ki tart vissza?
ma 10:27
Egyelőre azt hiszed magadról, hogy felsőbbrendű értékrendű meg nem értett zseni vagy, tele nagy vágyakkal és nagy tervekkel. Valójában persze egyszerűen egy zavart kamasz vagy, aki nem akar/mer/képes beilleszkedni.
Ez utóbbit megalázó magyarázatnak érzed, és mindenáron valami óriási problémává akarod felfújni ezt a kis apróságot.
Ezen szinte mindenki átesik. Kívánom, hogy gyorsan legyél rajta túl, mert nem lenne jó, ha éveket vesztegetnél el ebben az állapotban.
Csak egy mondatodat idézném:
"Nem, nem tartozok sehová, nem vagyok felelős senkiért, csak akkor vagyok felelős ha én úgy döntök. "
Itt derül ki, mennyire éretlen vagy. Nem vagy felelős senkiért? Aki a mérget beleereszti a folyóba, az nem felelős a pusztulásért, csak ha ő úgy dönt? És aki ledobta az atombombát, az sem felelős? Ha a gyerekemet elhanyagolom és rossz ember lesz belőle, az egy kicsit sem az én felelősségem, ha nem akarom felvállalni?
Ha dohányzol és rákot kapsz akkor rájössz, hogy a felelősség fel nem vállalása nem mentesít a következmények alól. Soha, semmilyen esetben sem!!!
Remélem, hogy csak a fiatalságod miatt ragaszkodsz ilyen makacsul a butaságokhoz. Nőj fel ha eljön az ideje.
15:09
Nem akarok halott emberek belsőszerveiben mászkálni
15:49
Még mindig kitartasz a hülyeséged mellett, ami nem érdekel.
11:46
Szerintem meg te nem érted. De kíváncsi lennék olyan remetékre akik atombombákat dobálnak.
Látom senki nem tud mondani semmi hasznosat. Inkább megkérdezek hajléktalanokat az utcán.
Kedves kérdező!
Szerintem elég egyszerű a helyzet! Ha remete akarsz lenni, akkor Istán áldjon, fogod magad és mindent hátrahagyva mész... Vagy miért nem olyan egyszerű szerinted? Mitől félsz? Te hogy képzeled el egy remete életeét? Mi az ami visszatart?
Ha megkérdeznél egy hajléktalant biztosra veszem, hogy meglepődnél! Lemernék fogadni, hogy sokan cserélnének veled!!! Van fedél a fejed felett? van minden nap enni valód? Van tiszta ruhád? Szoktál mínusz fokokban aludni?
Kicsit gondolkozhatnál az önsajnálkozás helyett.
Két jó nagy pofon kiséretében ki kéne téged rakni vagy a szegény hajléktalanok közé, étlen szomjan fagyoskodni, vagy egy lakatlan szigetre egyedül, minden nélkül, aztán megmutathatnád mennyire vagy tökös gyerek, ahogy itt játszod a tökéletes és mindenkinél jobb embert...
Szerinted hány ember fagyott halálra tavaly télen, csak magyarországon? Nyugodtan okoskodhatsz tovább, mert más úgy sem megy, úgy látom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!