Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kislányom anyja jehovás lett,...

Kislányom anyja jehovás lett, hordja a gyereket is, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2011. okt. 15. 13:22
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
0%

"De az illető hölgy már azzal bizonyította azt, hogy nem hajlandó bölcsen gondolkozni, mikor más világnézetű emberhez ment hozzá."

Kedves kérdező, ezt írtam arról a nőről, aki nem a saját hitében keres párt magának. Az ilyen kapcsolatok csak addig lehetnek sikeresek, míg közömbösek a vallások iránt, ameddig egyik vagy mindkettő jobban nem kezd el foglalkozni egy hitnézettel, vagy állást nem akar foglalni valamely szellemi irányzat oldalán. Ha ezt egyazon helyen teszik, akkor könnyebb, de ha eltérnek egymástól, akkor nagy teher lesz ez a kapcsoltnak.

Az utóbbi válaszoló pedig nem írta, hogy kezdettől fogva az igazságban nevelkedett és hogy édesanyja hitetlenhez ment volna hozzá. De ha így is tett volna, a saját felelőssége és lelkiismerete és nem a Biblia ajánlása!

Egyébként a Tanúk nem "szekta" a szó hétköznapi értelmében. Nem kéne szektázni, mivel a legnagyobb szekta a világon éppen a katolikus egyház.

2011. okt. 20. 16:42
 32/42 lsandor ***** válasza:
11%
Anyukám akkor még nem volt Jehova Tanúja, amikor megházasodott. És ezt azért mondtam el, mert ugyan olyan vádakkal illeted a volt feleségedet, mint az én apukám anyukámat és tudom, hogy a mi esetünkben kinek van igaza. Azt akarom mondani neked, hogyha a te feleséged tényleg Jehova Tanúja akkor csak örülj neki, mert igy egy tisztességes, életrevaló gyereked lesz, aki tisztelni fog téged és mindenki csak dicsérni fogja. Szóval csak ne sértegesd Jehova Tanúit és a feleséged
2011. okt. 21. 10:11
 33/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. okt. 25. 22:28
 34/42 A kérdező kommentje:

lsandor válasza:

"Szóval csak ne sértegesd Jehova Tanúit és a feleséged"

Ez a válasz nem ad magyarázatot a kérdésemre, viszont szeretne belegyömöszölni egy dobozba a maguk júdaista -keresztény, biblián alapuló hitvilágának dobozába.

Ebből én nem hogy nem kérek, de messzemenően elutasítom, miként mindent ami a zsidóság felől érkezik mint hitéleti rendszer, mindent ami az ószövetségen a torán alapul és arra épül rá.

A maguk jóban és rosszban gondolkodó, megosztó, poláris, félelemre építő júdeo-keresztény világképet tartom a világ dekadenciájának. A természettel szerves egységben, harmóniában élő kultúrák vallások bomlasztójának, a korában meglévő világi harmónia a tudás szétzilálójának a sötétség korszakának. A harmóniában élő pogány kultúrák szétzilálójának a világban ma tapasztalható megosztó, és egalitárius tanok gyökerének a liberális dekadenciának, minden múltban közelmúltban és jelenünkre vetülő bomlasztás rákfenéjének. Először is azért utasítom vissza a maguk mesekönyvét a bibliát, Mózes 5 könyvét azaz a tórát mert nem egy értelmes,ok és okozatra, észérvekre építő rendszert szeretne a világ torkán, mint egyfajta sark igazságot lenyomni és ezt kérik önök a hit nevében, okozati összefüggések elutasításával, kritika nélküli elfogadással. Egyszóval a maguk rendszerét nekem el kellene hinnem mint ahogyan egy gyerek elhiszi a mesekönyvben szereplő csodákat, de tudják én úgy vagyok ezzel, hogy amit el kell hinni az már rossz.

Ezen kívül az én rendszerem úgy gondolja,GONDOLJA,TUDJA és nem hiszi, hogy minden lény egy csepp a nagy óceánból és ez a csepp ugyanazt a minőséget képviseli mint az égész az óceán. Ez nálunk annyit tesz, hogy minden lény (isteni) lényeget képvisel, hordoz magában, csak elhomályosulva azaz szennyezett formában. Tehát az ember egy elhomályosult, elfedett isteni lényeggel rendelkezik, mely feltárható, kibontható, megtisztítható és így megismerhető. Miként a homokot söpri le egy archeológus az évezredes leletről és az egyre tisztább, felismerhetőbb formáját mutatja meg számunkra hasonlóan tisztítjuk meg mi is magunkat és válunk istenemberré, megvilágosult lénnyé megtisztított csiszolt ragyogó, világos kristállyá. Az ember eredendően nem bűnös, de némi elhomályosulással rendelkezik, ezért kellett durva hús testbe születnie.Az ember vágy lény, zavaros érzelmekkel, vágyakkal ezért is lett ember.

Vannak alapvető erkölcsi normák melyek a maguk és a mi világunkban megegyeznek, de mondja már meg nekem, ha két ennyire ellentétes világképpel rendelkező ember, mint egy jehovás és egy hozzám hasonló lény szeretne együtt élni az hogyan lehetséges ütközés nélkül.

Az én világom az elme tanára a tudat megismerhetőségének, feltárásának tanára épül és azt hirdeti semmit se higgy el csak azért mert azt egyesek szentnek tartják.

Maguk elvetik szimbólumokat a tudást az ember isteni lényegét és sorolhatnám mi mindent..

2011. okt. 26. 10:18
 35/42 A kérdező kommentje:
Még ki egészítené azzal, hogy a mi rendszerünk nem hisz, de tud és a tudás alapján meggyőződött. Nem hiszünk a megváltásban és a maguk rendszere szerinti halálban sem. A testi fizikai halálát elszenvedjük mi is, de ez számunkra olyan mint amikor maga leveti, eldobja kinőtt, elfeslett ruháját és helyette újat ölt magára. Viszont tudjuk a tudat végnélküliségét a tudat folytonosságát az oksági rendszert az ere épülő karma tanát és azt, hogy az isten az istenek ugyan úgy alá vannak vetve mulandóságnak a szenvedésnek mint mi magunk, mindaddig..... nézzen utána és kezdjen el gondolkodni ne csak hinni.
2011. okt. 26. 10:33
 36/42 lsandor ***** válasza:
0%
Aszem erre mondják, hogy nem látja a fától az erdőt. Szóval a hit az biztosítékon és bizonyítékon alapszik, ha nem így lenne az nem hit, hanem hiszékenység lenne. A Biblia tanítása egyértelmű és igaz
2011. okt. 28. 08:55
 37/42 anonim ***** válasza:
9%

"de mondja már meg nekem, ha két ennyire ellentétes világképpel rendelkező ember, mint egy jehovás és egy hozzám hasonló lény szeretne együtt élni az hogyan lehetséges ütközés nélkül."

Ha a volt nejed szeretne téged, veled akarna élni és valóban Jehova Isten egyik tanúja lenne, akkor nem rajta múlna a sikeres kapcsolat! Ő megtenne mindent, amit ésszerű és helyes megtenni egy jól működő család érdekében.

Te viszont hihetsz bármiben, hiszen szabad akaratod van és Isten türelmes hozzád is - még...! De nem véletlenül mondtam azt, hogy "hihetsz", mert ugyanis sok esetben nem többről van szó nálad, csak erről.

Azzal, hogy Jehova Tanúit (is) támadod, igazán melléfogtál, hiszen meggyőződésem szerint a legracionálisabban gondolkozó és a hiszékeny hitet messze elvető egyházról van szó.

2011. okt. 29. 14:16
 38/42 lsandor ***** válasza:
0%
Nagyon igaza van az előző hozzászólónak. A feleséged aki állításod szerint Jehova Tanúja ő mindent megtenne annak érdekében, hogy a házasságotok boldog legyen és jól működjön. A kérdés inkább az, hogy te mit tennél ennek érdekében
2011. okt. 31. 07:56
 39/42 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kedves kérdező tulajdon kép miért is vetted feleségül azt a nőt akiről beszélsz? Mert azt írod hogy nem tudod hogy az anya mivel "mossa" a lányotok agyát.

Ilyeneket írsz hogy nem akarsz a zsidók kutyája lenni.

Miért valaha az voltál?

"Én egy neo-prozelita szektának érzékelem őket."

Egy átlag ember nem tud ilyeneket. Utána kellett néznem mi is az a prozelita.

Amit találtam: "A prozeliták olyan nem zsidó származású emberek voltak, akik áttértek a judaizmusra."

Ha ilyen dolgokat tudsz akkor csak van vagy volt neked is valami vallási beállítottságod.

S még valami állandóan vissza térsz szekálni ezeket a tanú embereket. Már bocs de azok az apák akiket én ismerek azok inkább a gyerek miatt aggódnak.

Te vagy a gyerek apja neked kell gondoskodnod a gyerekről szellemileg is s mivel van láthatási jogod igen is megapprobálod a dolgot. De te nem azon siránkozol hogy kevés időt töltesz a gyerekeddel nem a gyerekeddel való kapcsolatot helyezed előtérbe. Hanem a gyűlölködést.

Ha fontos neked a gyerek akkor miért nem vele foglalkozol amikor csak tudsz nem fogja elfelejteni hogy apa tanított meg biciklizni elvitt kirándulni ajándékot kaptam tőle.

S mi ez a nyavalygás az ünnepek miatt. Miért csak akkor adhatsz neki ajándékot ha ünnep van? Ezt a hülye felfogást mindig is utáltam majd szülinapkor majd ekkor meg akkor. Ha adni akarsz neki valamit akkor tedd meg s ne hisztiz. Az apja vagy megteheted.

2011. dec. 4. 11:50
 40/42 anonim ***** válasza:

"Ő megtenne mindent, amit ésszerű"

A probléma ott kezdődik, hogy egy jehovásnak torz az ésszerűségről alkotott fogalma. Így ha mosdatja is magát, mosdatjátok ti őt, hogy megtesz mindent az ésszerűség határain belül, valójában még mindig ellöki magától, hogy a vallása követelményeinek megfeleljen.

2011. dec. 4. 14:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!