Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kislányom anyja jehovás lett,...

Kislányom anyja jehovás lett, hordja a gyereket is, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2011. okt. 15. 13:22
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:

a munkanélküliségen túl nincs lakása a nagyszülőkkel élnek együtt azaz három generáció

A gyermeket azért rendesen ellátja.

2011. okt. 15. 16:39
 12/42 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem beszélj egy ügyvéddel. Mindenképp érdemes tenni valamit, még mielőtt teljesen tönkreteszi a gyereket.
2011. okt. 15. 16:42
 13/42 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező elég egyoldalú és rosszindulatú a szöveged! Anélkül ítélkezel a Tanúkról, hogy komolyabban tudnád, értenéd mit, miért tesznek vagy nem tesznek. lehet, hogy aggódsz a gyermeked jólétéért, de ez nem ok arra, hogy azt bíráld és ítéld el, amit nem ismersz alaposan.

A Tanúk hite és élete nem titok senki előtt, akik őszinték és toleránsak másokkal, csak azoknak okoz gondot ez, akik szándékosan hagyják figyelmen kívül őket. Megtehetik, de a baj, hogy ennek ellenére szakértőként alkotnak véleményt!

A gyermeked anyjával való kapcsolatod is elég homályos pontja az elbeszélésednek. Mindenesetre az általad leírt viselkedés nem jó senkinek, nem tudom mi lehet az oka (ha így igaz), de hogy nem a Tanúk hite, az biztos! Ez csak az egyik verziója annak a történetnek, amiről szó van. Ez a te verziód.

Még a kislányod állítólagos "dörmögése" is mellébeszélés! Egy olyan alaptalan félelem és burkolt vád fogalmazódik meg benne, amihez Jehova Tanúinak semmi közük. De ezt teljesen felesleges neked írnom, mert szemlátomást ebben sem tudsz pontosat velük kapcsolatban. Ha ismernéd a tanításaikat - azaz a Biblia tanítását -, akkor nem is említenél ilyent!!!

"Sem mikulás , sem karácsony , sem névnap , sem, sem, sem ,szóval tudják,hogy mennek a jehovásoknál a dolgok."

No hogy mennek??? Kedves szakértő úr, mesélj valami biztosat, ami miatt a volt feleséged vallását jogosan kell támadnod?

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

Ezen az oldalon legalul egy sereg Tanú gyermeke véleményét olvashatod arról, hogy mit gondolnak arról, ahogy kimaradtak a népszerű ünnepekből.

Az exed viselkedése nem jellemző, de nem is ésszerű, csakhogy kizárólag csak a te verziódat ismerjük. Ez kevés és nem becsületes ebből messzemenő következtetéseket levonni.

2011. okt. 15. 19:32
 14/42 anonim ***** válasza:
62%

Gondoltuk, hogy megérkezik valaki védeni amundér becsületét.

Nem gond, majdnem mindenki ismer olyan családokat ami e vallás miatt esett szét, úgyhogy nincs nagy jelentősége a szeretetről való fél oldaladnak.

2011. okt. 15. 19:35
 15/42 anonim ***** válasza:
65%

A válasz írója 39%-ban hasznos válaszokat ad.

Egy példa amiért elítélem Jehova tanúit: Nem egy példa volt már rá, hogy hagyták meghalni a saját gyereküket, mert például valamiért vért kell kapni. De ezt nem engedik, mert a szektákban ezt tanítják. És miért? Mert a Bibliában van egy olyan, hogy: óvakodj a vértől! Mert amikor a Bibliát írták, annyira tudták mi az a vértranszfúzió. És emiatt gyereknek kell meghalni. ÉR persze elveszik a gyerek elől azt a lehetőséget, hogy később saját maguk dönthessenek arról, hogy miben higgyenek, de ez az összes vallásra igaz.

Kedves Kérdező! Neked csak azt tudom javasolni, hogy tanítsd a gyereket kritikus gondolkodásmódra, hogy ne fogadjon el semmit csak azért, mert azt mondják, hogy az úgy van és kész.

2011. okt. 15. 20:01
 16/42 A kérdező kommentje:

Szerintem minden gyereknek járnak a hagyományos ünnepek és születés napok főleg, ha olyan iskolába jár ahol minden más gyermek is megünnepli azt. Nem érdekel mit gondol erről egy jehovás, miért is kellene nekem elfogadni a ti dogmáitokat, mikor nekem semmi dolgom azzal és nem is szeretnék a zsidók kutyája lenni. Nem érdekel a bibliátok és rusel bácsitok paranoiás őrülete és félelmei sem hatnak meg, bolond volt a faszi és kész, ebből a pszichés terheltségből fakadó sajátos bibliakutatása sem érdekel.Ez legyen a ti dolgotok, jogotok van hozzá mint minden felnőtt embernek ahhoz, hogy abban higgyen amiben szeretne, de a gyermekemet nem adom nektek. Én sem tanítom az én világnézetem szerint.Nincs dolga egy 6 éves gyermeknek ezekkel a dolgokkal. Majd, ha 18 éves lesz eldönti maga, hogy miben szeretne hinni és miben nem.

Szóval nem kell a kigyó dumátok, főleg nem az agymosott jákvés gyerekek cizellált véleménye.

2011. okt. 15. 20:02
 17/42 A kérdező kommentje:

Hiába mondja egy jákvés nekem, hogy nem zsidók, azok és kész az istenük neve is zsidó, ők az én szememben egy neo-zsidó szekta és kész. Persze nem igazi zsidók ők, mivel Jézust mint szellemlényt bevállalták miként nem tették ezt az igazi zsidók. Én egy neo-prozelita szektának érzékelem őket. Persze ettől most kiakadnak, mert az ő russelük ezt nem így gondolta , ő átírta mózes 5 könyvét és az újszövetséget is.Nem kereszten halt meg Jézus hanem karón.Mikor Flaviustól kezdve több történet író pontosan hátrahagyta miként feszítettek keresztre abban az időben .Aztán jön ez a rusel nevű bevándorló és azt mondja ,higgyünk jézusban, de ne a kereszténységben , mert annak a szimbóluma pogány maradvány és erre kidobja a keresztet elhiteti ezekkel, hogy nem is volt valódi keresztre feszítés, csak azért, hogy oka se legyen a kereszténységnek az ő új szektájában.

Egyébként meg tudom, hogy a Brooklyni központban igazi pajeszos zsidók dörzsölik a tenyerüket és számolják az adományokból befolyó csengő tallérokat.

2011. okt. 15. 20:20
 18/42 anonim ***** válasza:
Vallástól teljesen függetlenül: ha a nő munkanélküli, és vele ellentétben neked biztos megélhetésed van, akkor jó esélyed lehetne egy perben. De ahogy elnézem, te sem vagy kevésbé csőlátású, mint a gyereked anyja, éppúgy csak a magadét fújod, bár megértem, hogy van okod ellenszenvre a szektával szemben...
2011. okt. 15. 21:25
 19/42 anonim ***** válasza:

Addig mentsd a gyereket,ameddig lehet.Ebben a korban a leg fogékonyabbak.Ha most elcseszi az anyja,akkor lehet,hogy eg y életre meg lesz pecsételve a gondolkozásmódja.

PER!!!

2011. okt. 15. 23:01
 20/42 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, én nem vagyok Jehova Tanúja, tehát nem áll érdekemben védeni őket.

Viszont keresztény vagyok, ezért nagyon nem tetszik, amit itt összehordtál a kommentjeidben a zsidó világösszeesküvésről...

Természetesen amit leírtál, az a te állításod, a te nézőpontod. Én csak ebből tudok kiindulni, mivel a másik fél álláspontját nem ismerem; de azt tudom, hogy az éremnek mindig két oldala van.

Amennyire a zöldségek közül ki tudtam hámozni, a bíróság az anyánál helyezte el a gyermeket; a te szülői felügyeleti jogodat pedig nem vonta meg, így rendszeresen láthatod őt. Nagyon fontos pontja lehet az ügynek, hogy miért döntött így a bíróság: Nem is akartad magadhoz venni a kicsit, vagy úgy látták, hogy az anyukájánál jobb helye lesz. Ugyanis pert csak akkor indíthatsz, ha azok a körülmények, melyekre a bíróság a döntését alapozta, jelentősen megváltoztak.

A vonatkozó jogszabály szerint amúgy nem lehet kizárólag az anyagi hátteret figyelembe venni, azaz nem lehet csak azért elvenni az egyik szülőtől a gyermeket, mert rosszabb az anyagi helyzete, mint a másik szülőnek.

Viszont ha tényleg olyan kevés - vagy nulla - a jövedelme, akkor kérheted, hogy az általad fizetett gyermektartással rendszeresen számoltassák el; ugyanis azt teljes egészében a gyerekre kell költenie, semmi másra.

Ha pedig a szülői kötelezettségeinek nem tesz eleget, az már esetleg elég ok lehet az ítélet megváltoztatására. Ugyanis a szülő köteles a gyermek megfelelő testi és lelki fejlődését biztosítani, amihez nem elég, hogy óvodába vagy iskolába járatja, és enni is ad neki, hanem foglalkozni is kell(ene) vele, nem is keveset. Ha tudod bizonyítani a hatóságok előtt, hogy nem törődik a gyerekkel, elhanyagolja őt (az említett állandó tévénézés pl.), akkor itt már lehet mit kezdeni. Bár nem tudom, ezt honnan tudod, hiszen nem éltek együtt, nem láthatod, mit csinál napról napra.

De ez nem könnyű helyzet, tehát nincs garancia a pernyertességre.

[Csak eszembe jutott, hogy súlyosabb esetekben, pl. alkoholizálás vagy gyermekbántalmazás esetén azonnali hatósági beavatkozást lehet kérni, pl. rendőrségit, akik hivatalból megindítják a védelembe vételt.]

A gyámhivatal hozzáállása nekem elég furcsának tűnik, de teljesen biztosat nem tudok mondani. Rendben, hogy demokrácia van meg vallásszabadság, de a kiskorúak esetében bele szoktak szólni más ügyekbe is (pl. a vagyonnal kapcsolatos ügyekbe), tehát elvileg ezen a területen is felülbírálhatják a szülő döntését. Hallomásból tudok egy olyan esetről is, amikor a gyermeket nevelő szülő ellen eljárást kezdeményeztek azért, hogy a gyámügy tiltsa meg, hogy egy bizonyos közösségbe magával hordja a gyermeket; a végeredmény állítólag pozitív lett.

Ebben talán egy jó ügyvéd vagy egy jogvédő szervezet tud segíteni neked. A www.jogiforum.hu-n elég rövid időn belül szoktak válaszolni az ottani ügyvédek; csak nagyon pontosan fogalmazd meg a mondókádat, különben nem tudnak pontos választ adni. Ha számodra pozitív állásfoglalást kapsz, akkor érdemes felkeresni egy ügyvédet a lakóhelyeden, és neki is elmondani mindent; bár élőben már a tanácsadást sem igen szokták ingyenesen végezni. Ill. a pereskedés sem olcsó mulatság, de gondolom, a gyereked megér ennyit, ha tényleg hátrányos vagy veszélyeztető környezetben van.

Egy másik téma: A gyerekeknek igen változó a hangulatuk, nekik is vannak jobb és rosszabb napjaik. Ezzel akkor érdemes többet foglalkozni, ha többször előfordul a rossz hangulat. De ha kialakítasz vele egy bizalmas kapcsolatot, akkor valószínűleg megnyílik feléd. - Bár a szokásos minden második hétvége alatt nem olyan könnyű ezt kialakítani, elismerem.

Még egy: felhozta valaki a véradást. Ebben sem tudok biztosat, de egy kérdésben az egyik válaszoló azt írta, hogy vészhelyzet esetén sürgősséggel eseti gondnokot rendelhet ki a gyámhivatal; ekkor a szülő felügyeleti jogát felfüggesztik, és az eseti gondnok hozza meg a döntést helyette.

Nos, én ennyit tudtam segíteni; ha valóban úgy áll a helyzet, ahogy leírtad, akkor ebből már ki tudsz indulni.

2011. okt. 15. 23:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!