Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kislányom anyja jehovás lett,...

Kislányom anyja jehovás lett, hordja a gyereket is, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2011. okt. 15. 13:22
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
80%

háááát....sajnállak. Sajnos nem sok mindent tudsz tenni. Arra figyelj,hogy téged ne távolítson el a gyerektől, sajnos a jehovásoknak a "más hitűek" alacsonyabbrendű lény, sok családot láttam szétszakadni így. (nem engedte a gyereket az apjához aki "bűnben élt")

Tehát ha ilyet tapasztalsz azonnalfordulj a gyámhatósághoz. A gyereknek pedig reménykedj,hogy lesz elég esze kamaszkorában otthagyni a szektát

2011. okt. 15. 13:27
 2/42 anonim ***** válasza:
75%
uh szegény gyerek, ez szörnyű :(
2011. okt. 15. 13:36
 3/42 anonim ***** válasza:
89%
Gondolom, válás után neki ítélték a gyereket. Amíg az alapvető szülői kötelezettségeit ellátja, semmit sem tudsz tenni.
2011. okt. 15. 13:36
 4/42 anonim ***** válasza:
71%
Haaaat, sajnalom szegeny gyereket..:S
2011. okt. 15. 13:48
 5/42 anonim ***** válasza:
42%

Ha találkoztok, beszélgess vele.

Mondd el neki, hogy mi a hit, és hogy ahova most jár tanulni közösségbe, csak egy hitnézetet vallanak. Sokan sokféleképpen magyaráznak meg dolgokat a világban, mert nem értik, vagy nem látják benne az összefüggéseket.

Elmondod a te nézetedet, és elmondod, hogy őneki is joga van saját nézetet vallani. Nem feltétlenül kell egy megadottat követni.

Mondd el neki, hogy ne fogadjon el semmit kész tényként, amit ott hall, mivel csak szövegértelmezés alapján mondják el egy írásról, hogy talán mi állhat benne.

Azt is mondd el, hogy ez egy könyv, olyan mint a mesekönyvek, azokban sem az igazakat írják. Persze lehetnek igaz mesék is, ezt tedd hozzá.

Ha nagyobbacska, mondd neki, hogy járjon utána azoknak a dolgoknak, amiket bizonyítékként hoznak fel a világ teremtésére, stb. vesse össze a tudományos eredményekkel is, és olvasson kicsit a tanúkról.

Más ötletem nincs. De az ismerősöm Tanú, és akárhányszor találkozunk, a beszélgetésünk 75% a vallásával kapcsolatos, az ő életének, tevékenységeinek a 90%-a az. Teljesen alárendeli magát, még munkát is úgy vállalt, hogy tudjon menni a gyülekezetbe, és külön prédikálni a megadott kvótán kívül, stb. Azt mondják, a Tanúk agymosottak, néha tényleg olyan hatást keltenek.

2011. okt. 15. 14:01
 6/42 anonim ***** válasza:
80%
Nekem is van/volt par ilyen ismerosom.. haaat, mit mondjak.. az addig tok normalis emberek, mikor bekerulnek ebbe a gyulekezetbe olyanok mint akiknek elment teljesen az a cseppnyi normalis eszuk is. A vallasukon kivul semmi masrol nem hajlandoak beszelni, nem erdekli oket h te esetleg melobol jossz hulla faradtan, ok akk is csak a sajat mondandojukat fujjak, nem tunik fel h nem kicsit farasztanak vele..
2011. okt. 15. 15:36
 7/42 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm válaszokat.

A helyzet az, hogy valóban elváltunk a gyermek 6 éves , tehát vallási dolgokról még nem látom értelmét beszélgetni vele. Az anya viszont hordja konferenciára és mossa az agyát a bibliával és hasonló dolgokkal, fogalmam sincs mivel. Vannak napok amikor a gyermekem viselkedése , hozzám való viszonya megmagyarázhatatlanul hűvös és közönyös, nem mer bemenni a korábbi szobájába nálam, zárkázott lett, nem mond el semmit ami vele történik otthon. Viszont vannak napok mikor minden normálisan működik közöttünk.

Megrémisztett tavaly amikor egy közös ismerősünkkel játszottak a kandalló előtt és elmerengve azt dörmögte maga elé a kicsi, hogy az "anyja biztosan megégetné, ha " ,de enm mondta el mire is gondolt, nem tudtam hova tenni ezt a mondatát , berohantam a gyermekvédelemhez, de ők lenyugtattak csupán. Sem a gyermekvédelem sem a gyám nem tesz semmit mikor panasszal élek. Azt mondják demokrácia van a vallás magánügy. A felügyelet természetesen az anyánál van, így arról tájékoztat gyermekkel kapcsolatban amiről éppen akar.

Sem mikulás , sem karácsony , sem névnap , sem, sem, sem ,szóval tudják,hogy mennek a jehovásoknál a dolgok.

Az anya verbálisan nem kommunikál velem, értem ez alatt a gyermek dolgairól sem, csak SMS ben tőmondatokban,arra, hogy miért nem,magyarázatot nem ad, ha kérdezik a gyámon csak annyit mond nem köteles. Nehéz így gyermeket nevelni.

Szóval nagy az én terhem.

Hogyan jöttem össze egy ilyen lénnyel? jogos a kérdésük.

Elfutottam előle, majd egy évmlva felhívott, hogy már nem gyülekezeti tag, kilépett azt hazudta , hogy már nem jehovás.

Azt is állította, hogy nem is lehet terhes, mert védekezik.

Miután megszületett a gyermekünk hirtelen jehovás lett ismét.

Az anyuja világi érdeklődésére a nihil a legjobb szó, semmiféle programra nem lehet rábeszélni ,sem munkája , ha mégis akkor alkalmi pár hónapig majd ismét munkanélküli segélyért tartja a markát a tartásdíjammal együtt valahogy elvan. Egyébként mint egy zombi ült a tv előtt és nézi anélkül, hogy értelmezni lenne képes a látottakat.

2011. okt. 15. 16:07
 8/42 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem is gyermekelhelyezési pert kellene csinálni a dologból.
2011. okt. 15. 16:12
 9/42 A kérdező kommentje:

senki sem kecsegtet sikerrel.

A vallást lesöprik a vasztalról.

2011. okt. 15. 16:16
 10/42 anonim ***** válasza:
79%
Nem vagyok ügyvéd, de ha tényleg tartósan munkanélküli, szerintem jó esélyeid lennének a bíróságon.
2011. okt. 15. 16:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!